Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja bym takiemu wrednemu sąsiadowi spryskała Roundup'em tyle samo powierzchni za płotem, ile on mnie. Oczywiście tak, żeby tego nie widział ;)

Może się tylko domyślać. Niech wie, że taka broń jest obosieczna i że nie jest całkiem bezkarny. Jak sam zacznie liczyć straty, może dotrze do jego zakutego łba, że nie jesteś całkiem bezbronna i możesz z nim walczyć taką samą bronią...

Gdyby zaczął szumieć, zrobiłabym słodką minkę i powiedziałabym, że to pewnie taka sama zaraza, jak u Ciebie, zaatakowała jego rośliny. W końcu każda zaraza może przejść przez takie ogrodzenie, jak to między wami, no nie? ;)

Możesz go spytać, czy przypadkiem nie zauważył u siebie jakiejś mszycy, mączlika, czy innych szkodników....:cool:

Edytowane przez alibabka
  • Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję wszystkim :) każda rada jest cenna, pomaga złapać dystans i mobilizuje do działania;).

Płot lamelowy jest niezłym pomysłem :) choć na całą długość wyjdzie 3 tysiące

Edytowane przez cbf600
Dziękuję wszystkim :) każda rada jest cenna, pomaga złapać dystans i mobilizuje do działania;).

Płot lamelowy jest niezłym pomysłem :) choć na całą długość wyjdzie 3 tysiące

3 tysiące??100 metrów masz szerokości działkę?Ja miałam z moim dziadem sąsiadem podobnie,pryskał mi,czepiał się o byle co,odpuśc sobie policję,kamery to tylko napędzi sąsiada do dalszych działań,ja założyłam płot lamelowy na 30 m szerokości i mam święty spokój z nim,przyczepił się do innego sąsiada.

i da capo aż chama obudujecie z każdego strony :) i w sumie słusznie, bo jak osobnik upierdliwy, to niech się kisi we własnym sosie; gorzej, że przyparty (uwaga, żart!) do muru (HAHA) może nasilić robienie szkód, bo przecież przez płot też coś przerzuci itd.

Jeśli wyzywa Panią bez powodu, rozumiem, ze bez żadnych prowokacji z Pani strony, to proponuje wziąść sobie dyktafon i gdy on będzie się zwracała do Pani obelżywie po prostu nagrać rozmowę i zachować ja sobie, w razie "w" dla policji.

Nie widzę powodu, żeby się bawić w ceregiele, od ludzie należy wymagać kultury, a każde puszczenie mimochodem jego chamskiego zachowania w stosunku do Pani osoby, tylko go rozzuchwala. Jak jest chamem to będzie płacił za chamstwo,albo będzie trzymał język za zębami.

3 tysiące??100 metrów masz szerokości działkę?

Moja działka ma ponad 70 metrów długości :), jeden płot 1,8 m kosztuje 49 zł. plus słupki mocujące no i ktoś kto pomoże to cudo zamontować tak żeby nie przewróciło się przy pierwszym podmuchu :)

Co do wyzywania: ostatnio nie rozmawiamy wcale :) odkąd zaczęłam nagrywać wystąpienia tego Pana aparatem fotograficznym - niestety nie zawsze miałam przy sobie urządzenie do nagrania, albo nie zdążyłam nagrać krótkiego dosadnego i obraźliwego zdania. Przykładowe przyczyny jakie "sprowokowały" tego pana do wyzywania mnie:

-zwrócenie przeze mnie uwagi żeby nie pryskał niczym na piwonie w trakcie takiego działania (stąd zdjęcia jak to robi)

- gałązka wiśni za ogrodzeniem

- trawa w pobliżu ogrodzenia i muru oporowego

Zgadzam się w pełni :) z Panem m4rsh4ll: mam wrażenie, że mój brak reakcji, próby załagodzenia, schodzenie z drogi temu człowiekowi właśnie doprowadziły do takiej eskalacji problemu

Edytowane przez cbf600
odpuść,niereaguj to taki typ charakteru,daję gwarancję że odpuści,traktuj jak powietrze,przerobiłam,nie którzy tacy są i tego nie zmienisz a wojna z nimi jeszcze bardziej ich napędza

Nie wiadomo, co na takiego chama jest lepsze. Nie ma uniwersalnych sposobów. Myślę, że nie należy mu odpuszczać, i konsekwentnie zbierać "kwity".

Jak mówił Jan Kobuszewski, chamstwo należy zwalczać siłom i godnościom osobistom.

hej, jak dla mnie porady sa troche naciagajace Ciebie na koszty a nie chroniace . Wiadomo, ze z glupim sasiadem tylko glupia rozmowa moze pomoc. skoro z toba nei chce rozmawiac to moze masz ojca, wuja czy chlopaka ktory jest stanowczy i stanowczo powie gosciowi co nie gra. Ja tam widze mojego ojczyma jak takiemu sasiadowi mowi czego robic nie powinien, to mysle ze chlop sam by z nowymi sadzonkami przyszedl :)

nicol21 - niestety wielu cwaniaków jest zatwardziałych i sam bełkot za płotu drugiego cwaniaka nie wystarczy. Czasem trzeba podjąć kroki prawne, wykazać się przebiegłością. Niestety kamerki w samochodach, w domach to już żaden luksus i często obowiązek jeśli nie chcesz się szarpać z plebsem i kłócić bez końca jak w sławnej, polskiej komedii. Będzie się miało wroga za płotem? Postaw sobie 2-metrowe tuje i sąsiad zniknie z oczu.

Stanowczym trzeba być od początku i nikomu nie popuszczać, bo później ciężko coś odkręcić. Ja kiedyś też byłem zbyt miły w stosunku do ludzi, z powodu jakiegoś dziwnego wychowania z domu i w konsekwencji musiałem sporo się napocić, aby później nawracać innych na właściwe postępowanie.

Reasumując, albo autorka tematu zniży się do sąsiedzkiego poziomu i zaczerpnie nieco z neandertalczyka albo wiecznie będzie pomiatana. Limit polityki miłości chyba został już wyczerpany. I nie jest to nawoływanie do chamstwa, lecz szacunek dla własnego zdrowia. Nie pozwólmy innym sobą pomiatać.

kurcze... niezła historia. moi rodzice mają za to sąsiada, który szkodzi trochę w inny sposób. sąsiad niedawno się wprowadził i właśnie buduje dom. tak więc postanowił postawić betonowy płot.. moi rodzice prosili, mówili, że to bezguście, ohyda i jego dom będzie wyglądał ohydnie..nic do niego nie trafia.. macie jakiś pomysł, co z tym zrobić? :-)

Do nikol21:

Sąsiad czuł respekt przed moim (niestety już nieżyjącym Dziadziem) przede mną niestety nie... może uda się znaleźć jakieś wsparcie...

Do KK2012:

dziękuję :) podobnie zaczynam czuć, sytuacja się powtarza, nienawiść widać w każdym spojrzeniu - byłam za miękka przy pierwszym truciu i mam nagrodę; co do tui to myślę że łotr też je wymorduje jak wisienki i piwonie... no chyba że postawie tam plastikowe :D - to oczywiście żart, człowiek w stresie gupieje

Do igorgumis:

a może postawić wspomniane w tym wątku płoty lamelowe -pomysł by Zielony ogród :) obsadzone (zgodnie z radą Elfir zielenią) albo ładnie pomalowane - wszystko zależy od tego jak duży będzie ten mur...

Ogrodzenie panelowe też się sprawdzi, to dzisiaj bardzo popularne. Niestety musisz liczyć się z paroma tysiącami wydatku oraz koniecznie postaw je na swoim terenie, w żadnym wypadku w granicy działki.

No więc: telenoweli cześć dalsza;): podczas plewienia ogródka Pan Sąsiad zauważył, że śmiem spoglądać - lękliwie - ale to do wiadomości tylko sprzyjających w cierpieniu forumowiczów ;) - w jego stronę. No i poleciała wiązanka; a ja nauczona radami powyższymi szybciutko wyciągnęłam aparat fotograficzny, żeby nagrać słowa do cytowania "nienadające się". A tu niespodzianka. Sąsiad się ukrył, natomiast z pełnym impetem wystartowała Jego rozsierdzona Małżonka. Próby uderzenia mnie, itp. (przykre) zachowania - udało mi się nakręcić przy pomocy wspomnianego aparatu. W poniedziałek czeka mnie rozmowa z Panem Dzielnicowym - bo, moi Drodzy, nadal tacy Panowie istnieją. Zobaczymy... napewno złożę relację na forum...

Pozdrawiam i obiecuję, że nie poddam się się łatwo :).

Edytowane przez cbf600
Tak jest!!! Weź się za dziada :mad: Nie jestem zwolennikiem kłótni, sam mam spoko sąsiadów ale z takimi dziadami (a właściwie całą rodzinkę) trzeba ostro.:yes:
Nic tak nie temperuje jak świadomość że swoje wyczyny tacy osobnicy jak w/w dziad będą mogli obejrzeć w pełnej krasie w nagraniu ( i nie tylko oni ) jest to doskonały dowód. Sam sprawdziłem - to działa. :D
Powodzenia!! i ze niby co? patrzec przed siebie nie wolno? przeciez moze isc gdzies indziej i robic cos innego a nie za patrzenie na ludzi krzyczec i wyzywac. a za probe uderzenia to mysle ze spokojnie policja mozna nie tylko postraszyc ale zgloscic.... to juz jest krok za daleko.