Sadysta 09.09.2013 00:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Trzy warstwy i ma padać deszcz przez dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aran 09.09.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Super. Widać, że dom zaczyna nabierać kształtów. Czy to co wystaje z muru to łączniki ścian działowych? Trzymam kciuki za pogodę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 09.09.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 co to za pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aran 09.09.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Zapewne systemowa od Porothermu. Zdaje się że dodają gratis przy zakupie pustaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 14.09.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Tak to klej w systemie dryfix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 15.09.2013 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Prace trwają z przerwami na deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 15.09.2013 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Ściany nośne zewnętrzne z porotherm dryfix 25cm wewnętrzne nośne 18,8cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 15.09.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Ściany działowe 11,5cm zostawiam na koniec, po zadaszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 15.09.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 ale pędzisz..pozwól że zapytam - jesteś z zawodu budowlańcem? bo wszystko super, prosto, czysto, zawodowo (ale zawodowo w sensie profesjonalnie).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aran 16.09.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 ale pędzisz.. pozwól że zapytam - jesteś z zawodu budowlańcem? bo wszystko super, prosto, czysto, zawodowo (ale zawodowo w sensie profesjonalnie).. Też miałem o to zapytać. Tempo faktycznie rewelacyjne, zwłaszcza, że pogoda nie rozpieszcza. Z drugiej strony widać, że sam nie pracujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 24.09.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Tak jestem z "branży" lub bardzo blisko. Teraz pracuję nad wieńcem i nadprożami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 24.09.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Zbrojenie wieńca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aran 26.09.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Fajne zdjęcia, zwłaszcza to 3 z chmurkami w tle. Pytanie o dach. Czy na etapie projektowania zastanawiałeś się nad dachem dwuspadowym? Orientujesz się może jak kopertowy wychodzi finansowo w porównaniu do dwuspadowego z więźbą prefabrykowaną? U siebie więźbę robisz sam/ekipa czy zamawiasz gotową z fabryki? Na górze planujesz sryszek, domyślam się, że na przechowywanie gratów. Gdzie dajesz schody do tej części? Planujesz jakoś je dodatkowo ocieplać, czy zainwestujesz w jakieś super energooszczędne (np Fakro LWT)? Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 27.09.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 3mam kciuki Fajnie tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.10.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Fajne zdjęcia, zwłaszcza to 3 z chmurkami w tle. Pytanie o dach. Czy na etapie projektowania zastanawiałeś się nad dachem dwuspadowym? Orientujesz się może jak kopertowy wychodzi finansowo w porównaniu do dwuspadowego z więźbą prefabrykowaną? U siebie więźbę robisz sam/ekipa czy zamawiasz gotową z fabryki? Na górze planujesz sryszek, domyślam się, że na przechowywanie gratów. Gdzie dajesz schody do tej części? Planujesz jakoś je dodatkowo ocieplać, czy zainwestujesz w jakieś super energooszczędne (np Fakro LWT)? Pozdrawiam i trzymam kciuki Dach dwuspadowy byłby w moim przypadku gorszym rozwiązaniem (dom parterowy). Pozostają dwie ściany do ocieplenia i trzeba zrobić to z obu stron a strych nie będzie ogrzewany. Wyznacznikiem nie była cena lecz możliwość dobrej izolacji cieplnej. Wiązary robi firma, jak będę to się zapytam o cenę wersji dwuspadowej. Schody składane sam uszczelnię, będą w pomieszczeniu gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.10.2013 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Zbadałem beton z płyty fundamentowej. Próbki pobrane po 28 dniach miały średnio 38 MPa (wytrzymałość na ściskanie) więc jest dobrze - beton lany C20/25. Teraz zajmuje się szalunkami wieńca i nadproży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.10.2013 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Deskowanie wieńca ... Szalunki raczej nie z desek, użyłem płyty OSB3 18mm, szpilki do ściągania 6mm i rurki RL 16mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 01.10.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 patent z rurkami genialny, moi budowlańcy też tak zrobili dzięki czemu nie muszę teraz wiercić dziur na kable na zewnątrz..jak tak patrzę na to jak robisz, jak wyszły Ci ściany na tą piankę, jak szalunki itp. to mam wrażenie że budujesz dom pokazowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aran 02.10.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Wersję z dachem dwuspadowym widziałem w blogu "Powrót z wielkiej płyty" fotohobby - również parterówka - stąd moje pytanie. Co do betonu to ładne "ciacho" upichciliście Czy te rurki będą pełnić jeszcze jakąś funkcję, po za tą o której mówił Arturo? Podobny motyw widziałem u kogoś przy silikatach drążonych - wtedy rurki szły pionowo przedłużając drążenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.10.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 rurki są po to żeby potem śruby wyjąć bo się np. przy dachu czy gdzieś indziej przydadzą.. a w silikatach możliwe że u mnie w dzienniku.. w pionie tak mam sporo przejść w górę przez belki czy strop.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts