aran 19.01.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 A nie będziesz miał wtedy zbyt wysoko progu w stosunku do okładziny wewnętrznej? Tak sobie myślę, że chyba łatwiej to zrobić wysuwając drzwi całkiem w warstwę izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 25.01.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 witam, czemu zdecydowales sie na montaz okien w murze, zamiast w ociepleniu jak to robia niektorzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 25.02.2014 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Myślę, że wysokość progu będzie dobra. Okna są częściowo wysunięte w stronę docieplenia. Dzięki temu mogłem zastosować zwykłe kotwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 25.02.2014 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Pora na rynny GALECO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 25.02.2014 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Rynny STAL 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 25.02.2014 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Rynny w odcinkach 3m. Rury zamontuję po otynkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aran 26.02.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Fajnie że wróciłeś po przerwie "zimowej". Czekam na kolejne relacje z placu boju Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.03.2014 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Ścianki działowe - początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.03.2014 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Ścianki działowe pierwsza warstwa Porotherm 11,5 cm na zaprawie M10, następne na piance. Tymczasowe rury spustowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 02.03.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Świetny dziennik. Właśnie przeleciałem cały . Poleciłem przeczytać go też znajomemu który budować będzie dom bez podpiwniczenia ale na fundamentach. Czy wszyscy co się zamierzają budować nie słuchają rad tych co już są po lub w trakcie? Przyjechał ze mną porozmawiać o budowie ale żadnego z rozwiązań o których mu mówiłem nie zastosuje bo" tak się nie robi". Pierwsza rada moja dla niego to buduj na płycie jak nie chcesz piwnicy bo to podobny koszt do fundamentów a on że nie a druga no to dołóż kilka warstw bloczka i zrób piwnicę. Też nie. Warunki gruntowe ma dobre na oba rozwiązania. Ale w sumie co się dziwić jak ludzie na wsi pytają mnie czemu dom w koło papą obiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 16.03.2014 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Świetny dziennik. Właśnie przeleciałem cały . Poleciłem przeczytać go też znajomemu który budować będzie dom bez podpiwniczenia ale na fundamentach. Czy wszyscy co się zamierzają budować nie słuchają rad tych co już są po lub w trakcie? Przyjechał ze mną porozmawiać o budowie ale żadnego z rozwiązań o których mu mówiłem nie zastosuje bo" tak się nie robi". Pierwsza rada moja dla niego to buduj na płycie jak nie chcesz piwnicy bo to podobny koszt do fundamentów a on że nie a druga no to dołóż kilka warstw bloczka i zrób piwnicę. Też nie. Warunki gruntowe ma dobre na oba rozwiązania. Ale w sumie co się dziwić jak ludzie na wsi pytają mnie czemu dom w koło papą obiłem. Dziękuję, odwiedzam również Wasz dziennik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 16.03.2014 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Ścianki działowe prawie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 16.03.2014 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Pozostało zalać nadproża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 16.03.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 kurcze.. cały czas trzymasz poziom, myślałem że coś nie pójdzie i będziesz narzekać .. ale cały czas REWELACJA jak tak patrzę na te foty to się zastanawiam czy to że masz taki porządek to zasługa tego że stawiasz ściany pianką czy sprzątasz przed sesjami zdjęciowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 17.03.2014 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 kurcze.. cały czas trzymasz poziom, myślałem że coś nie pójdzie i będziesz narzekać .. ale cały czas REWELACJA jak tak patrzę na te foty to się zastanawiam czy to że masz taki porządek to zasługa tego że stawiasz ściany pianką czy sprzątasz przed sesjami zdjęciowymi? Odpowiedź b) sprzątam przed sesją fotograficzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 17.03.2014 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Nadproża ścianek działowych zalane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 17.03.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Jaka masz wysokość pomieszczeń od płyty do dolnego pasa wiązarów. Liczyłem po pustakach i mi wyszło 275 cm - czy tak to wychodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 17.03.2014 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Jaka masz wysokość pomieszczeń od płyty do dolnego pasa wiązarów. Liczyłem po pustakach i mi wyszło 275 cm - czy tak to wychodzi ? Tak, sufit planuję na 260-265 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 30.03.2014 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Ściany działowe gotowe. Konstrukcja nośna podłogi na strychu - łaty 4x6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 30.03.2014 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Zastosowałem łaty aby podnieść podłogę i zrobić miejsce na 45 cm wełny mineralnej. Podłoga będzie z płyt OSB-3 2x18 mm wykorzystanych wcześniej do szalunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts