_artur_ 30.03.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 czemu 2 x 18mm ? nie wystarczy pojedynczo.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi-nikka 30.03.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Miło mi się przywitać i powiedzieć, że planuję tu zostać do końca Jestem pod wrażeniem! Gratuluję dobrej roboty i przemyślanych rozwiązań. Jak pewnie większość czytających, wzięłam parę szczegółów głęboko do serca (i na budowę) My dopiero zaczynamy "za chwilę", więc będzie czas, aby ekipie wbić do głowy, co mają zrobić Trzymam kciuki za dalsze udane prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 05.04.2014 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 czemu 2 x 18mm ? nie wystarczy pojedynczo.? Płyty są pocięte w wąskie pasy więc położę je na zakład, podłoga będzie bardziej sztywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 05.04.2014 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Miło mi się przywitać i powiedzieć, że planuję tu zostać do końca Jestem pod wrażeniem! Gratuluję dobrej roboty i przemyślanych rozwiązań. Jak pewnie większość czytających, wzięłam parę szczegółów głęboko do serca (i na budowę) My dopiero zaczynamy "za chwilę", więc będzie czas, aby ekipie wbić do głowy, co mają zrobić Trzymam kciuki za dalsze udane prace Dziękuję i idę wpisać się do Waszego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 05.04.2014 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Zrobiłem porządek z instalacją wodną i kanalizacyjną (częściowo) Rurki 20x2 PEX HERZ, szczęki zaciskarki TH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 05.04.2014 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Obrobiłem podejścia sanitarne. Pod pralkę, umywalkę, wc pod skropliny z rekuperatora prysznic Zawiesiłem "dogrzewanie" ścienne z odpowietrzeniem. Na to przyjdzie jeszcze siatka przeciwskurczowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 05.04.2014 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Jeszcze ogrzewanie ścienne, to łazienka oczywiście. Podejścia wody i kanalizacji czekają na tynk. Syn pomocny jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 06.04.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Gratuluje postepow, tez mnie czeka samobudowa ale z poddaszem, chciałbym ze mój plac tez był w takim stanie A przy okazji na jakiej wysokości masz odpływ do pralki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 06.04.2014 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Gratuluje postepow, tez mnie czeka samobudowa ale z poddaszem, chciałbym ze mój plac tez był w takim stanie A przy okazji na jakiej wysokości masz odpływ do pralki? Dziękuję, poddasze więc więcej pracy wytrwałości życzę. Odpływ z pralki na 105cm, ponieważ pralka będzie stała na szafce tak aby było wygodnie sięgać po pranie. Normalnie odpływ i zasilanie w wodę wykonuje się tak aby pralka zasłoniła podejścia i powyżej maksymalnego poziomu wody w napełnionym bębnie. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi-nikka 08.04.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Ogrzewanie ścienne mnie zafrapowało jak to się sprawdza w praktyce? Syn pomocny jak zawsze Jak mój Ile Twój synuś ma lat? Mój ma 5,5 i musi pomagać absolutnie we wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 14.04.2014 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Ogrzewanie ścienne mnie zafrapowało jak to się sprawdza w praktyce? Jak mój Ile Twój synuś ma lat? Mój ma 5,5 i musi pomagać absolutnie we wszystkim Jest przyjemnie ciepło w plecy Syn ma prawie 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 18.04.2014 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Instalacja elektryczna, TVR, LAN, alarmowa z monitoringiem, mini solarna a w zasadzie fotowoltaiczna - START. Instalacji alarmowej i spraw z nią związanych postaram się nie pokazywać. Są to moje rozwiązania i chcę, żeby były trudniejsze do przejścia dla nieproszonych gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 28.04.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam się u Ciebie. Piękna budowa, peanów słać nie będę, żebyś nie wpadł w samozachwyt ale każdemu tak życzę. Przemyślane, zaplanowane, realizowane starannie. Nie ukrywam, że czekam na Twoje ocieplanie stropu, mam takie same założenia, identyczną technologię wykonania więźby, więc chętnie pooglądam, jak upychasz tam swoje 50cm wełny. Mam pytanie, czy wiązary umyślnie opierałeś na murłacie, ze względu na 50cm wełny, bo mi zaproponowali wiązary oparte bezpośrednio na wieńcu i nie wiem, czy przy takiej konstrukcji zmieszczę swoje 50cm wełenki. Co o tym myślisz? Lepiej dać murłatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.05.2014 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Witam się u Ciebie. Piękna budowa, peanów słać nie będę, żebyś nie wpadł w samozachwyt ale każdemu tak życzę. Przemyślane, zaplanowane, realizowane starannie. Nie ukrywam, że czekam na Twoje ocieplanie stropu, mam takie same założenia, identyczną technologię wykonania więźby, więc chętnie pooglądam, jak upychasz tam swoje 50cm wełny. Mam pytanie, czy wiązary umyślnie opierałeś na murłacie, ze względu na 50cm wełny, bo mi zaproponowali wiązary oparte bezpośrednio na wieńcu i nie wiem, czy przy takiej konstrukcji zmieszczę swoje 50cm wełenki. Co o tym myślisz? Lepiej dać murłatę? Witam. Murłatę zaproponował producent wiązarów w celu zniwelowania nierówności wieńca i kotwienia wiązarów w dowolnym miejscu ( ewentualne błędy przy produkcji i montażu występujące przy dachach wiązarowych czterospadowych) - przystałem na to. Pierwotnie myślałem o kotwach zatopionych w wieńcu np. MULTI GRIP. Aby zmieścić 45cm wełny podniosłem na łatach podłogę poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.05.2014 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Przewody niskonapięciowe położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.05.2014 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Poszło 800m, od jutra podstawowa instalacja zasilanie gniazd, oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne. Miejsce na rozdzielnicę. TV. Wyprowadzenie do anteny satelitarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 02.05.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Instalacja ładnie zrobiona, starannie, jak reszta domu Ja jestem leniwy i zazwyczaj mocuję kable na wierzchu na kołki, bez kucia bruzd. Jakie tynki przewidujesz - "tradycyjne", czy płyty GK ? PS: Właśnie stałem się "Forumowiczem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 02.05.2014 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Instalacja ładnie zrobiona, starannie, jak reszta domu Ja jestem leniwy i zazwyczaj mocuję kable na wierzchu na kołki, bez kucia bruzd. Jakie tynki przewidujesz - "tradycyjne", czy płyty GK ? PS: Właśnie stałem się "Forumowiczem" Gratuluję tytułu Tynk cementowo-wapienny "kręcony" na budowie. Gdzie można zobaczyć Twoje zmagania z budową, fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 03.05.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Gratuluję tytułu Tynk cementowo-wapienny "kręcony" na budowie. Gdzie można zobaczyć Twoje zmagania z budową, fotki ? Ja niestety jeszcze buduję u innych Ale przynajmniej zbieram doświadczenie, które mam nadzieję, że zaowocuje w przyszłości A co do tynków, to jeszcze do niedawna myślałem, że tynki cementowo - wapienne, to przeszłość. Ale ekipa tynkarzy mnie uświadomiła, że dużo tego robią. Gipsowe mają taki plus, że jeśli są dobrze zrobione, to wystarczy przeszpachlować raz, a nawet wystarczą wyprawki i można malować Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 14.05.2014 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Kable i przewody położone, pozostaje osadzić puszki ale to po przyklejeniu listew prowadzących do tynkowania. Oświetlenie tarasu i gniazdo zewnętrzne. Oświetlenie w podbitce i gniazda (oświetlenie świąteczne itp.) Rozdzielnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts