Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na płycie, energooszczędny, projekt i wykonanie własne.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 651
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie. Czytalem cala calosc, ogladalem zdjecie... i jestem pod wrazeniem. Pare budow w zyciu juz widziałem, ale taka robota na tip top to rzadko widziane i naprawdę oko się cieszy. Zagladalem tu tylko bo plyta, rzecz jasna, ale musialem koniecznie ogladac do końca, bo tak mi się podoba. Kibicuje, trzymam kciuki i będę dalej ogladal :)

Pozdrawiam

Thomas

Witam serdecznie. Czytalem cala calosc, ogladalem zdjecie... i jestem pod wrazeniem. Pare budow w zyciu juz widziałem, ale taka robota na tip top to rzadko widziane i naprawdę oko się cieszy. Zagladalem tu tylko bo plyta, rzecz jasna, ale musialem koniecznie ogladac do końca, bo tak mi się podoba. Kibicuje, trzymam kciuki i będę dalej ogladal :)

Pozdrawiam

Thomas

Witam zawodowego "płytowca" . Dziękuję za uznanie.

Na początek się przywitam :) a potem powiem tak: :jawdrop: widać ogrom pracy, podoba mi się Twoja skrupulatność. Wszystko masz bardzo przemyślane i widać trochę albo i nawet sporo doświadczenia. Ja ruszam w następnym tygodniu, dom "prawie" taki sam, technologie zbliżone jak nie takie same więc dziennik ląduje już w mojej subskrypcji. Też zamierzam większość robić sam i również mam to zaplanowane na 2 lata, co pewnie mi się nie uda bo jeszcze trzeba pracować. Dalej stawiasz na wybudowanie się w ciągu dwóch lat, czy są jakieś poślizgi?

Pozdrawiam i zazdroszczę :)

• 2 weeks później...
Na początek się przywitam :) a potem powiem tak: :jawdrop: widać ogrom pracy, podoba mi się Twoja skrupulatność. Wszystko masz bardzo przemyślane i widać trochę albo i nawet sporo doświadczenia. Ja ruszam w następnym tygodniu, dom "prawie" taki sam, technologie zbliżone jak nie takie same więc dziennik ląduje już w mojej subskrypcji. Też zamierzam większość robić sam i również mam to zaplanowane na 2 lata, co pewnie mi się nie uda bo jeszcze trzeba pracować. Dalej stawiasz na wybudowanie się w ciągu dwóch lat, czy są jakieś poślizgi?

Pozdrawiam i zazdroszczę :)

Mam taki plan;).

Powodzeni we własnych planach.

Prace tynkarskie rozpoczęte.

Jest gorąco zaprawa przesycha za szybko, pewnie będę miał pęknięcia :(.

Tynk cementowo-wapienny kręcę na budowie, proporcje na teraz to (cement - wapno - piasek):

obrzutka - 1:0,5:4 (ostatecznie zastosowałem 1:0:3)

narzut - 1:1,5:6

Pierwsze pomieszczenie kotłowni.

tynk_a_004.jpg

Do obrzutki piasek 1-2mm, narzut do 1mm.

tynk_a_009.jpg

Listwy prowadzące stalowe wyciągam.

tynk_a_001.jpg

Narożniki aluminiowe, oczywiście zostają.

tynk_a_005.jpg

tynk_a_010.jpg

Edytowane przez Sadysta

• 3 weeks później...