Sadysta 01.07.2014 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Tynki w sypialni ciąg dalszy. Listwy prowadzące zwykły ocynk, wyciągam i ponownie stosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.07.2014 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Zrobiłem pistolet do obrzutki (szprycu). Wygląda delikatnie mówiąc "niestarannie", lecz jak wiecie prowizorki działają najdłużej. Coś takiego działa świetnie, zasilane nawet z małego kompresora. Praca szybka i przyjemna w porównaniu z kielnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.07.2014 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Gabinet otynkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 01.07.2014 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Łazienka po tynkach cementowo-wapiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 08.07.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Sadysto Jak zabezpieczałeś puszki prądowe przed tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 08.07.2014 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Sadysto Jak zabezpieczałeś puszki prądowe przed tynkiem? Witam. Pokrywki sygnalizacyjne PS60 Simet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 09.07.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 No pięknie, dzięki. Rozwiązuje to problem dłubania w dziurze :) Pokrywki ekstra liga. Gdzie to zakupić? sadysto, masz jakieś namiary na zakup osprzętu elektrycznego do domu? (kable, puszki, rozdzielnia itd.....) podziel się, u mnie lokalnie bardzo drogo. Kabel YKY 3x1,5 za metr wołają 3,9zł potrzebowałam taki do pompy do ogródka, 30m. Na allegro kupiłam za 1,7zł/m ale trochę się boję zakupów z niesprawdzonych źródeł. Jakby co, można namiary na priv, żeby reklamy nie robić. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 09.07.2014 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 No pięknie, dzięki. Rozwiązuje to problem dłubania w dziurze :) Pokrywki ekstra liga. Gdzie to zakupić? sadysto, masz jakieś namiary na zakup osprzętu elektrycznego do domu? (kable, puszki, rozdzielnia itd.....) podziel się, u mnie lokalnie bardzo drogo. Kabel YKY 3x1,5 za metr wołają 3,9zł potrzebowałam taki do pompy do ogródka, 30m. Na allegro kupiłam za 1,7zł/m ale trochę się boję zakupów z niesprawdzonych źródeł. Jakby co, można namiary na priv, żeby reklamy nie robić. Powodzenia. Zmień hurtownię "elektryczną", w każdej dobrej pokrywki są lub będą gdy złożysz zamówienie. Internet to także dobry pomysł, osprzęt elektryczny jest standaryzowany co pomaga w zakupach na odległość. Kupuj w większych ilościach, przemyśl i policz co potrzebujesz, wtedy dostaniesz rabat. Ja kupuje lokalnie (niewykorzystany osprzęt można zwrócić) i "internetowo". Zawsze możesz do mnie napisać wiadomość. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 03.08.2014 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Tynkowanie, kolejne pomieszczenia. Kuchnia. Spiżarnia. Wejście od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 03.08.2014 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Dalsze pomieszczenia otynkowane. Wiatrołap. Sypialnia syna. Nasza sypialnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 03.08.2014 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Nadal tynkuję. Jeszcze sypialnia. Widok na przejście z salonu do kuchni. Pozostał korytarz i salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 04.08.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 O tym, że mi kopara opadła, to nie muszę pisać - piękne wykonanie tynków Mam pytanie odnośnie tych ocynkowanych prowadnic - w którym momencie ściągałeś je po tynkowaniu? Zaraz po zarzuceniu i ewentualnie "jak" ? Dzięki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 04.08.2014 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 O tym, że mi kopara opadła, to nie muszę pisać - piękne wykonanie tynków Mam pytanie odnośnie tych ocynkowanych prowadnic - w którym momencie ściągałeś je po tynkowaniu? Zaraz po zarzuceniu i ewentualnie "jak" ? Dzięki i pozdro Dziękuję. Narzucam, ściągam łatą jadąc po listwach, robię tak jedną ścianę i przenoszę się na przeciwległą. Gdy skończę dwie około 4 godziny, podważam prowadnice kielnią, placki lkejowe są namoczone i listwy łatwo odchodzą. Pozostały wąski pasek po listwie uzupełniam zaprawą i ściągam nadmiar. Potem zacieranie styropianem i gąbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 04.08.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Dziękuję. Narzucam, ściągam łatą jadąc po listwach, robię tak jedną ścianę i przenoszę się na przeciwległą. Gdy skończę dwie około 4 godziny, podważam prowadnice kielnią, placki lkejowe są namoczone i listwy łatwo odchodzą. Pozostały wąski pasek po listwie uzupełniam zaprawą i ściągam nadmiar. Potem zacieranie styropianem i gąbką. To jeszcze jedno pytanie, wiem, że a'la "blondynka", ale możesz wyjaśnić o co chodzi z "namoczonymi" plackami? Czy przyklejasz je na zwilżone podłoże, czy przed tynkowaniem smarujesz wodą? Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 04.08.2014 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 To jeszcze jedno pytanie, wiem, że a'la "blondynka", ale możesz wyjaśnić o co chodzi z "namoczonymi" plackami? Czy przyklejasz je na zwilżone podłoże, czy przed tynkowaniem smarujesz wodą? Z góry dzięki i pozdrawiam Podczas tynkowania przyjmują trochę wody z zaprawy i łatwo je oderwać. Atak na marginesie na ścianę na każdym etapie (przed obrzutką, narzutem i zacieraniem) leję sporo wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 24.08.2014 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Kończę tynki, wstawiłem drzwi tarasowe. Zostawiłem je na koniec aby łatwiej wjeżdżać taczką. Zostanie tylko tynk przy drzwiach zewnętrznych. Szykujemy także drzwi zewnętrzne z "odzysku", czyszczenie i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 24.08.2014 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Przyłącze internetowe także "się robi" Wykopy liniowe powierzyłem doświadczonemu pomocnikowi Światłowód w osłonie PE20 mm umieściłem na głębokości 60 cm. Wprowadziłem go przez wcześniej zostawione w tym celu przepusty w płycie fundamentowej AROT fi 50, mam jeszcze miejsce na kolejne przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 02.09.2014 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Z ostatnich zakupów - wszystko do przyłącza wodociągowego, rury kanalizacyjne kupiłem wcześniej. Nawiertka, zasuwa, obudowa, skrzynka uliczna i złączki PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekdl 03.09.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam U was wodociągi dopuszczają takie złączki na PE? Nasze wodociągi już od dłuższego czasu nie dopuszczają złączek skręcanych, muszą być nierozbieralne żeliwne - zresztą bezpieczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 03.09.2014 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam U was wodociągi dopuszczają takie złączki na PE? Nasze wodociągi już od dłuższego czasu nie dopuszczają złączek skręcanych, muszą być nierozbieralne żeliwne - zresztą bezpieczniejsze Tak. Nie ma podstaw aby złączki znormalizowane i atestowane produkowane właśnie do takich zastosowań nie móc wykorzystać. Tego typu łączenia przy zachowaniu właściwych ciśnień są całkowicie pewne. Jeśli Masz problem z WSZECHMOGĄCYM dostawcą wody poproś o uzasadnienie odmowy stosowania produktu dopuszczonego do obrotu i przeznaczonego do tego celu, jestem bardzo ciekawy odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts