Sadysta 07.09.2014 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Przyłącze wodociągowe i kanalizacyjne. Miejsce wcinki przed wykopami. Studzienka kanalizacyjna na środku drogi. Zrobiłem odkrywkę aby zlokalizować kabel telefoniczny i wodociąg PVC 90mm, znalazł się na 150cm. Dalej praca koparki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 07.09.2014 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Woda i kanalizacja. Rura PE40 zostawiona wcześniej, przy robieniu płyty fundamentowej teraz będzie ułożona dalej do nawiertki i PE32 do podlewania ogrodu. Odcinek przez drogę, który zostanie za chwilę przekopany. Nawiertka założona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 07.09.2014 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Woda i kanalizacja... Rura osłonowa w drodze. Obsypka i kończymy Teraz kanalizacja 160mm. Studnia w drodze z kręgów betonowych, trzeba było nawiercić i rozkuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 07.09.2014 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Woda i kanalizacja - zakończenie. Obsypanie rur kanalizacyjnych. Tak wygląda miejsce wcinki i przejście przez drogę, zagęszczone i zagrabione. W miarę jak będzie osiadać dosypię tłucznia i zagęszczę ponownie. Całe szczęście, że nie musiałem robić przecisku (koszty), potrzebna była tylko zgoda gminy na umieszczenie "urządzeń" w drodze i zajęcie pasa drogowego w jednym piśmie. Bezpłatnie jak do tej pory. Na drugi dzień dokończyłem zasypywanie kanalizacji i zagęszczanie. Plac bitwy wygląda tak: ( na fotografii pokrywa studzienki i rura PE32 wyprowadzona do podlewania ogrodu , pisałem o niej wcześniej ) W głębi wystaje rura kanalizacyjna, zastosowana jako osłonowa do zasuwy. Skrzynkę uliczną zamontuję gdy będzie gotowy podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 08.09.2014 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 (edytowane) Witaj Nie wiem gdzie mieszkasz ale u mnie przed zasypaniem kanalizacji wymagany jest odbiór przez wyznaczonego inspektora z firmy "kanalizacyjnej oraz wykonanie pomiarów geodezyjnych, operatu powykonawczego etc. wodociągi analogicznie. To żyła złota dla mojego miasta i firmy na białej liście wykonawców. Nawet gdy chcesz przepiąć 1 m. Czepiają się nawet braku taśm foliowych umieszczanych w ziemi nad przebiegiem linii = Gdy robisz to samemu wymagają przedłożenia kserokopii stosownych dopuszczeń dla zastosowanych materiałów. Paragon zakupu i FV nie jest wystarczająca. Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2014 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 08.09.2014 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Witaj Nie wiem gdzie mieszkasz ale u mnie przed zasypaniem kanalizacji wymagany jest odbiór przez wyznaczonego inspektora z firmy "kanalizacyjnej oraz wykonanie pomiarów geodezyjnych, operatu powykonawczego etc. wodociągi analogicznie. To żyła złota dla mojego miasta i firmy na białej liście wykonawców. Nawet gdy chcesz przepiąć 1 m. Czepiają się nawet braku taśm foliowych umieszczanych w ziemi nad przebiegiem linii = Gdy robisz to samemu wymagają przedłożenia kserokopii stosownych dopuszczeń dla zastosowanych materiałów. Paragon zakupu i FV nie jest wystarczająca. Pozdrawiam Oczywiście nadzór był nieodzowny jak i odbiór (płatny). Pełne odebranie nastąpi po dostarczeniu mapy, inwentaryzację przeprowadzę pod koniec budowy. Taśma ostrzegawcza jak najbardziej "tak", niewielki koszt a po latach ratuje przed awarią. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 08.09.2014 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Drzwi zewnętrzne. Osadziłem ościeżnicę i przygotowałem od wewnątrz ostatnią ścianę do tynkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dajmos 12.09.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Super Robota!!! Powiedz proszę o kosztach, Ile Cię wyniósł SSZ. ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 12.09.2014 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Super Robota!!! Powiedz proszę o kosztach, Ile Cię wyniósł SSZ. ? Pozdrawiam Może kiedyś podsumuję, wydaliśmy około 180 tys. lecz w tym jest wszystko co do tej pory kupiliśmy np. pompa ciepła i inne nie zamontowane urządzenia itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 16.09.2014 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Drzwi zewnętrzne wstawione. Jeszcze bez klamki docelowej i kutej ozdoby na szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 16.09.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Piękna robota! Pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 16.09.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 a mozesz zdradzić czy liczyłeś OZC dla domu i jakie planujesz ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 16.09.2014 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Piękna robota! Pozazdrościć. Dziękuję. Człowiek od razu lepiej się czuje gdy go się pochwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 16.09.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 U Ciebie na budowie to powinien wisiec banner "Budowa Wzorcowa".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 16.09.2014 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) a mozesz zdradzić czy liczyłeś OZC dla domu i jakie planujesz ocieplenie? Tylko amatorsko, sam dla siebie aby dobrać w miarę trafnie sprzęt np. PC. Doświadczenie pozwoliło nam zaprojektować dom w takim kształcie. Nie zamówiłem profesjonalnego z różnych względów, jeśli wyszło by tu i tam do poprawki i tak bym się nie zastosował (ograniczony budżet). Na ścianę dam 25cm EPS 032 PRO LAMBDA (przewijał się na fotografiach, początek dziennika) Wy już mieszkacie, gratulacje. Pozdrawiam. Edytowane 16 Września 2014 przez Sadysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 16.09.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 a czym będziesz ocieplać? styropianem czy wełną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 28.09.2014 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Rozdzielnica ABB 120 modułów. Zabudowa we wnęce z płyt celowa. Zawsze mogę dołożyć przewody górą i dołem (drzwi rewizyjne do przepustów kablowych przez płytę fundamentową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 28.09.2014 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Rozdzielnicy elektrycznej ciąg dalszy. Jeszcze czekam na elektronikę i będę zamykał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 29.09.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Czemu taka duza rozdzielnia? Planujesz "cos wiecej"? Może jakieś zaczątki inteligencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geedymin 29.09.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Czego Ty nie umiesz robić? Opisz co ciekawego jest/bedzie w tej rozdzielni....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts