Sadysta 12.05.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Kolejne zakupy: wełna na strop 50cm Geowłóknina do drenarki i pod podbudowę płyty fundamentowej FolGam F izolacja pozioma pod ściany i murłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 12.05.2013 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Rynny Galeco Stal Dystanse do zbrojenia 12cm Podkładki dystansowe do zbrojenia na miękkie podłoża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.05.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Witam, Szykuje się prawdziwa skarbnica wiedzy dla tych, co będą budować we wlasnym zakresie, szczególnie dla wykonujących swe płyty fundamentowe. Lczę, że utrzymasz tą skrupatność dokumentacji Te dystanse do zbrojenia na miękkim podłożu wyglądają świetnie, szkoda że są tak słabo rozreklamowane, bo oszczędziłybymi sporo fatygi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 12.05.2013 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Witam, Szykuje się prawdziwa skarbnica wiedzy dla tych, co będą budować we wlasnym zakresie, szczególnie dla wykonujących swe płyty fundamentowe. Lczę, że utrzymasz tą skrupatność dokumentacji Te dystanse do zbrojenia na miękkim podłożu wyglądają świetnie, szkoda że są tak słabo rozreklamowane, bo oszczędziłybymi sporo fatygi Postaram się. Dystanse produkcji niemieckiej, znalazłem także polskiej - ceny podobne. Są naprawdę mocne, można stanąć na jednym (100kg) i wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 13.05.2013 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Wcześniej, w przerwach przy projektowaniu domu pomyślałem o przyszłym tarasie. Miałem trochę odpadów bukowych i zrobiłem stoliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 13.05.2013 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Tak naprawdę będą miały inne zastosowanie - pasja żony (kwiaty) Drewna starczyło także na piaskownicę dla syna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 14.05.2013 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Otulina do podłogówki i sanitarki. Złącza zaciskane do rur 20mm Rozdzielacz 12 obwodów Pozostałe "graty" do pompy ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 14.05.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 PP do budowy rozdzielacza dolnego źródła "Grzebienie" do mocowania rur pex (w naszym przypadku na ścianie w łazience) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 14.05.2013 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Podkładki dystansowe do zbrojeń Łączniki ścian nośnych z działowymi ze stali nierdzewnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 14.05.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Kotwy (szpilki) do murłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 15.05.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 (edytowane) Obrys wykopu pod płytę fundamentową Rozkład pomieszczeń Rozkład wiązarów i kształt Edytowane 15 Maja 2013 przez Sadysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 15.05.2013 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Budowa zaplanowana na 2 lata. Dom będzie parterowy z pustaków w systemie Dryfix 25cm, izolacja zewnętrzna 25cm styropian EPS032. Strop - wiązary izolacja wełna 039 - 50cm. Poddasza brak - tylko stryszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 17.05.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Wykonałem takie regulowane dystanse do prowadnic. Będą miały zastosowanie przy ściąganiu betonu podczas wykonywania fundamentu płytowego ( 20cm grubości płyty). Oczywiście prowadnice się przesuwa w miarę postępu betonowania. Dystanse pozostają na stałe w płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 18.05.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Dla ciekawych. Rura drenarska o średnicy 50mm, około 30 lat. Pracowała w trudnym gruncie (gliny), była w całym przekroju drożna. Wydobyta przy okazji wykonywania kolektora poziomego do pompy ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 18.05.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Patent z dystansami do prowadnic dla mnie rewelacja pozdrowienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 18.05.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Patent z dystansami do prowadnic dla mnie rewelacja pozdrowienia:) Fajnie, że się spodobał. Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alberciq 19.05.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Zapowiada się ciekawie - dodane do obserwowanych.Długo się zastanawiałęm ale nie mogę wykombinować.. w wątku 12 masz zdjęcia "przyrządu do poziomowania pierwszej warstwy zaprawy pod pustaki" - jak to ma działać?Prowadnice do ściągania też pierwsza klasa. Powidzenia życzę, będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 19.05.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Zapowiada się ciekawie - dodane do obserwowanych. Długo się zastanawiałęm ale nie mogę wykombinować.. w wątku 12 masz zdjęcia "przyrządu do poziomowania pierwszej warstwy zaprawy pod pustaki" - jak to ma działać? Prowadnice do ściągania też pierwsza klasa. Powidzenia życzę, będę zaglądał. Oryginał (pierwowzór) wygląda tak: Proces poziomowania wygląda np. tak: Pozdrawiam, powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 23.05.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Rekuperator Itho króćce górne króćce dolne Z tyłu także można wyjąć wymiennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 23.05.2013 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Tabliczka rekuperatora Złącze zasilanie, sterowanie (proste potencjometryczne płynne) Wymiennik Widok z przodu miejsca na wymiennik i filtry (na górze wyjęty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts