Sadysta 09.07.2016 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Witam w dzienniku. Przeczytałem wszystko, a bardziej pooglądałem;) Gratuluję jakości wykonania, no i tego porządku. Szafka musi być stabilna i to bardzo, a poza tym pralka lubi się poruszać, może przesuwać się na szafce. Mam podobne rozwiązanie, niby lepiej się wkłada, ale pralki trzeba pilnować Dziękuję. Tak pomyślę o zapanowaniu nad pralką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 09.07.2016 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Podbitka (podsufitka). Firmy Gamrat - bo tanio i bez konserwacji. Listwa J. Świetnie się tnie elementy z PVC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 09.07.2016 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Dale podbitka. Przewody do TVS. Wylot okapu z kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 09.07.2016 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Podbitka... Zakupione oświetlenie. Bardzo masywne punkty, IP44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 09.07.2016 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 (edytowane) Oświetlenie podbitki. Zastosowałem LED 1,5W i to w zupełności wystarczy. 6 i 10W będą do lamp w środku. Edytowane 9 Lipca 2016 przez Sadysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 09.07.2016 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Podbitka... Tak to wygląda nocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 09.07.2016 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Podbitka... Uchwyt aluminiowy do anteny sat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 09.07.2016 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Tutaj umieściłem porównanie mocy LED w podbitce, może się komuś przyda: [h=2]Dobór mocy żarówek LED - oświetlenie podbitki[/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 11.07.2016 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Myślę że każdemu kopara opada jak czyta Twój dziennik. Ja jestem pod mega wrażeniem. Mimo ze bardzo fajnie to wygląda to robotę wykonujesz idealnie jak w szwajcarskim zegarku. Nic tylko cieszyć oko Twoją pracą i gratulację jakości wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 15.07.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Odgrzeje troche temat z płytą Mam pytanie co do tych podpórek do ściągania betonu. W którym momencie ściąga się z nich rurki? Zaraz po wylaniu i przekładasz je dalej czy dopiero na sam koniec po związaniu betonu? Pytam, bo mam płyte 170m2 i "troche" tych rurek bym potrzebował by dać od razu na całość Wyszło mi 54 podpórki i 23 rurki 3 metrowe Zastanawiam się czy rurek nie zamienić na pręty zbrojeniowe Wyszło by taniej a je potem wykorzystam na strop. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 15.07.2016 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 mnie się wydaje że one zostają w betonie - jak po nich ściągasz łatą beton to od górnej krawędzi lecisz.. więc jak wyjmiesz to potem masz ślady. chyba że jak zwiąże ale wtedy trzeba też dolewać.. no i od góry są zakleszczone jakby w otulinie więc jakoś ładnie ciężko będzie je wyciągnąć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 15.07.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 mnie się wydaje że one zostają w betonie - W poście #79 widać ze jednak nie bo jest brudna rurka przesunięta Ciąg dalszy wylewania płyty fundamentowej. [ATTACH=CONFIG]208512[/ATTACH] Ale to niech się wypowie autor lub ktoś kto tak robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 15.07.2016 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 kamilb1987b dziękuję za wsparcie i życzę powodzenia we własnych planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 15.07.2016 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 (edytowane) Odgrzeje troche temat z płytą Mam pytanie co do tych podpórek do ściągania betonu. W którym momencie ściąga się z nich rurki? Zaraz po wylaniu i przekładasz je dalej czy dopiero na sam koniec po związaniu betonu? Pytam, bo mam płyte 170m2 i "troche" tych rurek bym potrzebował by dać od razu na całość Wyszło mi 54 podpórki i 23 rurki 3 metrowe Zastanawiam się czy rurek nie zamienić na pręty zbrojeniowe Wyszło by taniej a je potem wykorzystam na strop. Dzięki Witam. Wystarczą dwie rury, które jeszcze przed wylaniem betonu kładziesz na podpory i regulując śrubami uzyskujesz właściwy poziom. Następnie przesuwasz i powtarzasz niwelację kolejnego odcinka itd. Wybierasz układ przesuwania rur wzdłuż fundamentu. Zalewasz odcinkami o długości rury powiedzmy 6m, po ściągnięciu łatą nadmiaru betonu na tym odcinku natychmiast przesuwasz rury o kolejną ich długość itd. Po zalaniu całości płyty natychmiast wchodzisz i uzupełniasz bruzdy "z wiadra" zacierając ślad cofasz się. Następnie łata wibracyjna i jedziesz po całości pasami. Pod łatą znikają wszelkie nierówności (twoje ślady po butach itp.) Ja po zalaniu zostałem sam więc musiałem się śpieszyć, beton szybko wiązał i jeszcze musiałem wykonać obniżenie w łazience pod brodzik. Wszystko robisz na "płynnym" betonie, żadnego uzupełniania po związaniu. Powodzenia. Edytowane 15 Lipca 2016 przez Sadysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 09.08.2016 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 A czy przy wylewaniu wibrowałeś beton jeszcze przed ściąganiem nadmiaru łatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 09.08.2016 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 A czy przy wylewaniu wibrowałeś beton jeszcze przed ściąganiem nadmiaru łatą? Tak #80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiek1970 14.08.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich, przeczytałem dwa razy dziennik Sadysty, kupa praktycznej wiedzy, będę tu zaglądał regularnie wielki szacum dla Ciebie Postanowiłem zbudować dom na płycie, czy moglibyście podrzucić namiary na biura wykonujące projekty płyt. Pozdrawiam Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez Misiek1970 błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiek1970 15.08.2016 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Sadysta, jak rozwiązałeś problem odprowadzenia wody deszczowej z płyty. Po wyłożeniu folią masz szczelny zbiornik, do czasu, kiedy nie ma zbrojenia można go osuszyć metodą "szmata + wiadro", natomiast gdy jest zbrojenie, to odpada ta metoda. Gdy masz ekipę, to można celować w pogodę, bo zrobią to w kilka dni i ryzyko zalania jest nikłe. Ja podobnie jak Ty, będę robił sam więc rozciągnie się wszystko w czasie. Bardziej za mną przemawia położenie izolacji pod styropianem. W razie czego można zrobić tymczasowy odpływ w bocznym szalunku w najniższym miejscu. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Misiek1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Clinu 02.09.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Hej,Na początek wielkie wyrazy uznania za to jak prowadzisz budowę i relacje z niej. Chciałbym się dopytać o pewien szczegół, mianowicie ocieplenie murłaty. Dawałeś tam kliny praktycznie na ścisk do membrany dachowej. Nie zakłóci to wentylacji więźby? Nie wiem w tej kwestii zbyt wiele.Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 04.09.2016 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Sadysta, jak rozwiązałeś problem odprowadzenia wody deszczowej z płyty. Po wyłożeniu folią masz szczelny zbiornik, do czasu, kiedy nie ma zbrojenia można go osuszyć metodą "szmata + wiadro", natomiast gdy jest zbrojenie, to odpada ta metoda. Gdy masz ekipę, to można celować w pogodę, bo zrobią to w kilka dni i ryzyko zalania jest nikłe. Ja podobnie jak Ty, będę robił sam więc rozciągnie się wszystko w czasie. Bardziej za mną przemawia położenie izolacji pod styropianem. W razie czego można zrobić tymczasowy odpływ w bocznym szalunku w najniższym miejscu. Witam. Możesz wykorzystać najniżej położony wlot rury kanalizacyjnej jak ja: Nie mam lepszej fotografii, zostaw nisko wyprowadzony kielich rury i to wszystko. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts