Sadysta 31.01.2019 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Skrzynka RTV i początek szafy serwerowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 02.02.2019 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Schody strychowe (właz na poddasze). Czas na docieplenie. Przykleiłem 3 cm XPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 02.02.2019 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Dodatkowa klapa 10 cm XPS, wklejona między dwie 3 mm płyty HDF. Przeciwwaga. Całość płynnie się otwiera i zamyka, rolki łożyskowane. Docisk klapy do uszczelki pod własnym ciężarem wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 02.02.2019 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Właz na poddasze. Zrobiłem barierkę i uchwyty, żeby było bezpiecznie. Sam strych pozostanie już w takim stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gb987t 03.02.2019 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Rewelacja. Gratuluje pomysłu i wykonania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 03.02.2019 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Pomysł i wykonanie wejścia rewelacja! Masz zdolności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 04.02.2019 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 gbbsoft, walec7_7 dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 04.02.2019 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Instalacja CO i CWU Naczynie wzbiorcze 18l dla obiegu CO i dolnego źródła. Otuliny i taśmy kauczukowe. Rozdzielacze dolnego źródła do pompy ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 04.02.2019 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Instalacja CO i CWU ... Beczki do wody, glikolu i pozostałe "graty" Ciepłomierz. Grupa bezpieczeństwa. Zawór trójdrożny z napędem 230V Do podziału na CO i CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 04.02.2019 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Instalacja CO i CWU ... Wyciąłem pierścienie z XPS w celu izolacji uchwytów mocujących rury. Zastosowane tylko przy rurach z glikolem, gdzie może skraplać się woda. Ułatwiające prace uszczelniacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 04.02.2019 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Instalacja CO i CWU ... Rozdzielacze dolnego źródła powoli "wchodzą" na ścianę. Belki grup bezpieczeństwa dolnego źródła i CO, także wiszą. Ciepłomierz zamontowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 04.02.2019 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ooo przechuj, ale ładnie Oprawić w ramkę i na ścianę ) PS. Co jest na ścianie pokoju z zielonymi ścianami? Fototapeta/ tapeta? PS2. Jakie dolne źródło będziesz robił, poziomy kolektor czy odwierty? Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 04.02.2019 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Witam karsterFototapeta.Dolne źródło było wcześniej niż dom, sięgnij do dziennika #13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 05.02.2019 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Dalsze prace CO i CWU. Czujnik ciepłomierza. Produkcja wody. Beczka 200l ale kupiłem 100l koncentratu i wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 05.02.2019 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Napełnianie dolnego źródła pompy ciepła. Przypomnę; poziome równoległe nitki, 3x150m - więcej na początku dziennika. Zgrabne 60l beczki i zwykła pompa przeponowa. Zalewałem zakładaną ilością wody i glikolu (samo się mieszało podczas obiegu). Obieg dla jednej pętli trzymałem około godziny (mieszanka przelewała się i odpowietrzała w beczce). Następnie wszystkie obiegi razem, ze dwie godziny i odpowietrzone. Polecam każdemu takie odpowietrzanie, gdzie płyn lub woda swobodnie przy otwartym lustrze może pozbyć się powietrza. Tak samo postępowałem przy napełnianiu "podłogówki", napełniona i odpowietrzona błyskawicznie. Przy obiegu zamkniętym ze standardowymi pompami obiegowymi i udziałem automatycznych odpowietrzników trwałoby to za długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
itguy 07.02.2019 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Rozdzielacze wody pod PEX20 kupiłeś gdzieś gotowe (link) czy coś kombinowałeś? Wszystko co trafiam ma eurokonus pod PEX16 Zrobiłbyś coś krzywo . Same kąty proste. (Adam Słodowy czasem specjalnie coś robił źle dla widza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 12.02.2019 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 itguy Rozdzielacz kupiłem okazyjnie w necie. Nie Ty pierwszy o to pytasz, jak coś znajdę dam znać. Tak naprawdę nie mam wszędzie kątów prostych, zachowałem delikatne spadki w celu łatwego odpowietrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 12.02.2019 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Pompa ciepła Ochsner GMSW 11 Pompa ma 18 lat, stała sobie i czekała na mnie. Kupiłem ją kilka lat temu, podobno nie pracowała wcześniej. Dlaczego ? Dlatego, że tanio, prosta w konstrukcji i o odpowiedniej mocy (dla mnie). Po 18 latach brakowało czynnika więc uzupełniłem i ruszyła. Tak, tak lekki stres był (zabytek). Niecałe 2 miesiące działa i oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 12.02.2019 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Pompa ciepła... Wymieniłem pompę obiegową górnego źródła. Była za "słaba" do mojej podłogówki. Nowa, tania pompa obiegowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 12.02.2019 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Popa ciepła... Z filcu wykonałem "czapkę" na sprężarkę w celu redukcji hałasu. Pompa nie miała obudowy. Zrobiłem osłonę z blachy i wykleiłem 32mm matą kauczukową ACE Armaflex (wygłuszenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts