Sadysta 23.10.2019 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Podsumowanie tynkowania elewacji. Tynk natryskiwałem sam, można wykonać to w jeden dzień 125m2 Ja robiłem to w dwa dni z powodu wysokiej temperatury. Najwięcej czasu marnujemy na "dojrzewanie" wymieszanego tynku. Zachęcam do kupienia dodatkowego worka i poćwiczeniu natrysk, oczywiście nie na Waszej elewacji. Siatka osłaniająca oczywiście tak, mogłem kupić bardziej gęstą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 14.11.2019 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Kolego mam zapytanie odnoście instalacji PC, czy używasz jakiegoś zasobnika cwu? I jeszcze ejdno zapytanie jakiej firmy i jaki model ciepłomierza posiadasz? Szukałem w google jednak nie znalazłem takowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 14.11.2019 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Kopę lat. Możesz napisać coś więcej o tym natrysku. Jaki pistolet (najlepiej jakiś link), czy się nie zatykał, czy czyściłeś dopiero na fajrant, czy mocno rozrzedzałeś tynk, czy ręka wytrzymuje ciężar pełnego pistoletu itp.? Czy zwykły kompresor 50L jest wystarczający?Czemu mineralny? Będziesz go malował? PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 16.11.2019 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 sruba014 Witam. Jeszcze nie mam zasobnika. Planuje 300l nierdzewny.Ciepłomierz Rossweiner WMZ kompakt kupiłem kiedyś tanio, to stary model. Szukaj w necie dowolnej firmy, przecież ciepłomierz dla nas jest tylko w celach informacyjnych. B_i_U Witam. Pistolet coś taniego Bergone, nie zatykał się i czyściłem na koniec zadania.Bez problemu wypłukał się wodą z ciśnieniem sieci, (bez Karchera).Worek 25kg tynku / 7,8l wody, standardowo producent przewiduje 7l.Ręce nie bolą to mały budynek.Kompresor 50 wystarczy, jest na fotografiach, polecam dwutłokowy. Nie pojemność lecz wydajność sprężarki "robi robotę"Tynk mineralny, bo kładłem kiedyś takie ręcznie, tanio na start i może być końcową warstwą (biały).Kiedyś będę malował. Pozdrawiam kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 17.11.2019 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 DziękiZazdroszczę niskiego domu w tym kontekście. Ja muszę ustawiać 4 wieże z 14 ramek rusztowania warszawskiego każda żeby ogarnąć całą ścianę.Tradycyjną metodą (packa) pewnie bym się nie odważył, a tak dałeś mi do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 26.04.2020 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Drobne prace: Wymieniłem ciepłomierz, ten posiada wyjście do zewnętrznego monitoringu. Posadziłem las Początek prac tarasowych - zutylizowałem gruz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 26.04.2020 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Malowanie elewacji. Farba elewacyjna Ceresit CT 49 "silikonowa", kolor Savanne 2. Na 125m2 pomalowanej dwa razy powierzchni zużyłem 72 l farby (5 wiader po 15 litrów, 3 litry zostały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 26.04.2020 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Malowałem wałkiem, krycie bardzo dobre. Można pokryć przy pierwszej warstwie, producent jednak zaleca co najmniej dwie. Niestety przy baranku natryskowym 2mm, farby "troszkę poszło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 26.04.2020 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Malowanie fasady domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 26.04.2020 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Malowanie domu ciąg dalszy. Osłony listew przyokiennych doczekały się usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 26.04.2020 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Koniec malowania elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 27.04.2020 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Jeszcze rury spustowe do rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 27.04.2020 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Rury spustowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 27.04.2020 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Oświetlenie tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 27.04.2020 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Oświetlenie tarasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 30.04.2020 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Kurczę aż z zazdrością się ogląda Twój wątek. Piękna robota !Mam pytanie do mocowania rynien. Bawiłeś się niwelacje mostka od uchwytu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 30.04.2020 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Dziękuję.Nie, to tylko 8 małych mostków termicznych. Martwiłem się raczej o korozje i zacieki na elewacji, dlatego dałem pręty nierdzewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 30.04.2020 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Myślę, że prędzej rynna przerdzewiej niż taki pręt U sąsiada rynne montowali na te wkręty plastikowe, które dawałeś do lamp nad tarasem... bo nie chciał mostków termicznych...ludzie powariowali:-) PS. Styropian mocowali mu na metalowych dyblach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 05.03.2023 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 Fotowoltaika. Moduły Luxen Solar 545W Inwerter Sofar Solar 8.8 KTL-X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 05.03.2023 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 Fotowoltaika ... Złączki i profile aluminiowe itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts