Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka wielko?? lustra w ?azience?

zone

Recommended Posts

My mamy mniejsze niż szafka podumywalkowa (80-tka), tak aby po obu stronach zmieściły się jeszcze kinkiety doświetlające lustro (narożnik łazienki) w obrysie szafki.

Za to mamy drugie lustro pionowe na całych drzwiach innej szafki łazienkowej a docelowo Żona ma mieć toaletkę w sypialni, aby uniknąć makeupowo-golarskich konfliktów porannych :)

Pozdrawiam

Lustra nigdy za duzo. Ja mam wielkie przyklejone na sciane na szerokosc umywalki, do samego sufitu. Nad umywalka jest polka z kafelek i dopiero lustro - aby na nie nie chlapac woda. Oprocz tego szafa z lustrzanymi drzwiami. Lustara powiekszaja i szczegolnie w lazienkach sa wskazane.

Kinkiety tylko z boku lustra, najlepiej na wysokosci glowy. Swiatlo z gory nie zapewnia dobrego oswietlenia, mozna to sobie sprawdzic doswiadczalnie poruszajac zapalony kinkiet trzymany w reku,

A ja jakoś nie mogę się zgodzić z przedmówcami ja jestem za światłem nad lusterm z góry takie mam u siebiew mieszkaniu i jest dobrze moi znajomi mają po bokach i jak tam jestem to nijak nie mogę się pomalować bo mi to oświetleni jakieś nie takie.... może to kwestja przyzwyczajenia nie wiem :)

Pozdrawiam Aga.

dzięki Aga za ten głos :-)

u mnie na razie wystaje kabelek ale nad lustrem :wink: ....co prawda u kasiorka bardzo podobałuy mi sie kinkiety z dwóch stron, ale wtedy było już u mnie za późno :-(

A lustro mam wklejone...tu jeszcze bez lustra...http://foto.onet.pl/upload/19/10/_159534_n.jpg

To są moje przemyslenia ale ja już postanowiłam i u mnie będzie oświetlenia nad lustrem tak mi jest wygodniej 8) też mi się podoba z dwóch stron ale co z tego jak nic nie widzę 8) pozatym myslę ze jeśli lustro jest duże tak jak planuje Zone to myślę że nic nie będzie widać.

Pozdrawiam Aga.

Gdzie najlepiej umiescic lampki, najlepiej poprostu wyprubowac praktycznie. Przy swietle padajacym z gory trudno sie np. ogolic. W swojej poprzedniej lazience mialem kinkiety z 2 malymi (2x7W) lampkami przykrecone wprost do lustra : byly w nim otwory sluzace do przykrecenia lampek. Dzieki odbitemu od lustra swiatlu mialem naprawde b. jasno,

Właśnie najlepiej jest dać takie oświetlenie po bokach, aby odbjało światło w lustrze (np. takie żarówki z górą pokrytą "lusterkiem"), przypomnijcie sobie oświetlenie luster w garderobach teatralnych. Ewentualnie żarówki mleczne, lub mleczne klosze, które trochę rozpraszają światło...

A golenie przy górnym świetle to na prawdę porażka :(

Pozdrowienia

A golenie przy górnym świetle to na prawdę porażka :(

Dlatego, niezależnie od oświetlenia się nie golę i mam brodę od wielu lat :D

• 3 months później...

Nad umywalką mamy teraz nałożone jajo w pozycji poziomej jakiś metr szerokie i 0,6 wysokie. dwa klinkiety wywiercone w lustrze ograniczają jego uzyteczność do okrągłego żółtka 0,5. Jest to stanowczo za mało by jedna osoba (dajmy na to facet) się goliła, a druga osoba (dajmy na to kobieta) robiła makijaż. :roll:

Stąd konieczność synchronizacji zegarków.

zone jeżeli pasuje to pomyść o bardziej szerokim niż wysokim.

My mamy lustro nad umywalką, szerokośc 60 cm (tak jak umywalka) a wysokość 50 cm. Lustro jest po prostu przyklejone do płytek. W przyszłości powiesimy drugie lustro na ścianie naprzeciwko, nad komódką, która kiedyś tam stanie. Żebym mogła się malować rano gdy mężuś goli swe piękne lico.