Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z grafiką na panelu kuchennym. Fuszerka? czy standard. Proszę o poradę.

_AnimA_

Recommended Posts

Witajcie Kochani :)

Przychodzę do Was z prośbą o poradę.

W dniu wczorajszym nastała wiekopomna chwila w której zamontowano mi szkło między szafkami (po ponad miesiącu oczekiwania).

Radość nie trwała zbyt długo, gdyż Panowie w przypływie chwilowego rozluźnienia, niefortunnie upuścili szybę i odkruszyli jeden z rogów :mad: .

Przeprosili, zabrali szybę, pojechali - czekam na dalszy ciąg i nową szybkę.

Po tym jak skończyli "montaż" i pojechali zaczęłam przyglądać się dość uważnie panelowi i niestety nie jestem do końca zadowolona z efektu :(

Na jednym z nich, praktycznie na całości, widoczne są białe poziome paski, nadruk nie jest jednolity. Jest to ewidentny błąd w wydruku, gdyż na drugiej szybie tego nie ma.

Na obu natomiast grafika nie jest super żyletą. Z bliska jest rozmazana, a w dodatku w niektórych miejscach wystąpiła tak jakby aberracja chromatyczna :(

Szczerze mówiąc spodziewałam się lepszego efektu, tym bardziej, że zdjęcie było dobrej jakości (12699 x 4762 px), więc wydaje mi się, że nadrukowana grafika powinna być wyraźna.

Jak to jest w Waszym przypadku? Czy grafiki, które sami posiadacie lub wykonujecie powinny być przysłowiową "żyletą" czy nie ma szans i w moim przypadku jest to standardowy wydruk?

Poniżej załączam zdjęcia panelu, ciężko było uchwycić aparatem szczegóły, ale mam nadzieję, że wszystko jest widoczne.

Proszę o wszelkie informacje na ten temat.

Nie wiem czy mam zgłaszać reklamację czy zostawić tak jak jest (mocowanie klejem nie zachęca do kolejnej demolki :().

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

6.jpg

5.jpg

4.jpg

2.jpg

1.jpg

Jeśli mam być szczery też planuje grafikę pomiędzy szafkami w kuchni, ale nigdy się tak dokładnie temu nie przyglądałem, w sumie dziękuje za temat bo teraz zacznę się uważniej przyglądać takim projektom, to raczej nie jest fuszerka, tylko błąd druku przy tak dużej fototapecie.

To,że rozdzielczość zdjęcia jest tak wysoka o niczym jeszcze nie świadczy. Ważne również jest to, z jaką rozdzielczością pracuje drukarka.

Jeśli linie-błędy są tylko miejscowo może oznaczać ,że wystąpił jakiś problem z drukarką np kłopoty z głowicą, kończący się tusz, źle przygotowana lub uszkodzona powierzchnia podłoża nadruku.

Na tak dużych fotodrukach nie warto czasem silić się na tak dużą rozdzielczość. Lepiej czasem jak całość ma dropy niż denerwować się , że drukarka miejscami się nie wyrabia. A ma prawo, to nie mennica!

Moim zdaniem, skoro umawialiście się na maksymalne do uzyskania dla drukarki dpi, to powinni Ci wymienić na wydruk bez skaz.

Chociaż z tego co widać na zdjęciach (niestety niezbyt wyraźnie) cierpisz trochę na typowy syndrom zmęczonego inwestora, który w nocy budzi się spocony i mówi do zaspanej małżonki, że nie może spać jak sobie pomyśli, że ta listwa przypodłogowa za szafą w garderobie jest przez tych partaczy trochę niedomalowana.