Miśka76 19.05.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Drodzy Forumowicze Robię lada moment remont łazienki i muszę się z niej pozbyć starej wielkiej wanny żeliwnej, ale nie wiem, co dalej W necie piszą wszyscy, ze najlepszy sposób jest na menela - znaleźć jakiegoś i kazać mu się wanną zaopiekować. Ja jednak wolałabym załatwic to bez meneli - co innego można zrobić? Zadzwonić po kogoś? Czy do spółdzielni? Macie jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bascom 19.05.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Przecież to idealny kąsek dla zbieraczy złomu. Bez problemu znajdzie nabywcę nie ma co się zastanawiać. Kilka razy młotkiem i będzie w mniejszych kawałkach w końcu żeliwo jest kruche.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 19.05.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 U mnie przy gruntownym remoncie sami się znaleźli. Wynosiłem na śmietnik najpierw parę rurek gazowych. Za parę minut jak podszedłem z drugą turą to gość już je rozkręcał i pakował Spytałem czy nie chciałby wanny i kuchenki, odpowiedział że bardzo chętnie, że przyjedzie za pół godziny z synem i zabiorą. Sami wynieśli, a trochę to ważyło. Wszystkie strony zadowolone. Nie każdy zbieracz złomu to menel! Takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.05.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Nie każdy zbieracz złomu to menel! Takie czasy. Dokładnie, szeroko rozumiane śmieci to majątek, tylko że my w PL jeszcze tego nie wiemy (no, nie wszyscy wiemy )... Odnośnie wanny u moich rodziców identyczna sytuacja. Szybko znaleźli się chętni na pozyskanie takiego dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.05.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Drodzy Forumowicze Robię lada moment remont łazienki i muszę się z niej pozbyć starej wielkiej wanny żeliwnej, ale nie wiem, co dalej W necie piszą wszyscy, ze najlepszy sposób jest na menela - znaleźć jakiegoś i kazać mu się wanną zaopiekować. Ja jednak wolałabym załatwic to bez meneli - co innego można zrobić? Zadzwonić po kogoś? Czy do spółdzielni? Macie jakies pomysły? Szkoda wanny na menela. Przy obecnych cenach złomu dostaniesz za nia kilkadziesiąt złotych jak nie więcej. Sposób na wanne jest prosty. Zatkaj sobie czyms uszy, weź duzy młot i potłucz ja na kawałki. NIe żartuję, to najlepszy sposób by ją rozkawałkować. W kawałkach bez problemu ja wyniesiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Ż 19.05.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 cena takiej wanny to 80-90 zł jako złom.Są firmy które ogłaszają się,że za darmo zabiorą.Wystarczy poszukać w prasie lub tak jak piszą moi przedmówcy -potłuc i sprzedać samemu.Taka wanna waży od 80kg do 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thom-bi 02.06.2013 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 taka wanna to skarb sam szukam od długiego czasu,chciał bym takom do ogrodu ale ceny są za duże jak na moją kieszeń. http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=Gusseisen+Badewanne&_sacat=0&_from=R40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 02.06.2013 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Przy tłuczeniu okulary na oczy, oczy nie odrosną: przy okazji - 100 kg masy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.06.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Ja żałuję, że naszą oddałem złomiarzom. Można było wkopać w ogrodzie i mieć do kąpania psów. Zwłaszcza, że ten większy się ostatnio znowu wytarzał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo_murka 13.06.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Widzę, że nie tylko ja skorzystałem z usług "poszukiwaczy skarbów" Ja swoja wyniosłem do zsypu i następnego dnia już jej nie było, to są dopiero czarodzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts