BroNet 22.05.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Witam, Jestem zainteresowany projektem Dom w Jabłonkach nowość z Firmy Archon czy ktoś może już zakupił lub buduje ten dom ? jakieś sugestie co do zmian w środku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.05.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 fajnie jest wkleić przynajmniej rzuty, jak pytasz o zdanie. To mały domek, dla niezamożnego inwestora. To co tam robią aż dwa kominy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BroNet 14.06.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Projekt kupiłem i jest w trakcie adaptacji , czy ktoś też jest już po zakupie ? wprowadziłem kilka zmian, m.in wejście do kotłowni od ogrodu zamiast okna, na ścianie od strony garażu okna balkonowe będą wymienione na zwykłe okna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 17.06.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Ja będę wprowadzał takie zmiany: - całość: poszerzenie domu o 1m po stronie garażu- przeniesienie łazienki górnej do gabinetu a z łazienki zrobienie garderoby i mini pralni- usunięcie okna balkonowego w łazience i danie 2 połaciowych- przedłużenie dachu od strony ogrodu (by nie było takiego wycięcia- spiżarka zamiast przejścia z wiatrołapu do kuchni Na dniach kupuje projekt, a potem adaptacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 27.06.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Zamówiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 28.06.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Rzeczywiście fajny projekt, wart wzięcia pod uwagę (Tylko, że ja szukam bez garażu, może kiedyś zrobią taką wersję? ) BTW: zauważyłam, że niektóre nowe projekty Archonu np. te z kolekcji Wiosna/Lato 2013 są bardzo ciekawe i takie inne od "dawnoarchonowego" dworkowego stylu, przesyconego dużą ilością balkonów i okien, gdzie popadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BroNet 03.07.2013 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Ja też zleciłem jeszcze oprócz powyższych zmian dodatkowo poszerzenie domu o 1m po stronie garażu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 09.07.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Złożone o pozwolenie na budowe. Zmiany: Moje zdolności paintowe nie są może super ale wiadomo o co chodzi. Najważniejsze to poszerzenie o metr. W gabinecie łazienka. W łazience garderoba i pralnia. Większy pokój nr 5 - wyszło 15m2 zamiast 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BroNet 10.07.2013 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 ja nadal czekam na wykonanie adaptacji projektu ;/ ElemenT zmieniasz ogrzewanie na inne czy takie jak w projekcie tj ekogroszek ? u mnie na działce jest gaz więc chyba pójde w kocioł kondensacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 10.07.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 W projekcie jest ogrzewanie zamienne - gaz i z takiego korzystam. Adaptacje ze zmianami w projekcie zrobili mi w 5 dni W sumie myślałem, że dorysują na każdym rzucie dodatkowy metr, a oni zmienili tylko wymiary i gotowe. Zmiany nie były na tyle istotne z punktu widzenia konstrukcji, by zmieniać inne rzeczy. Co do zmian to taras zrobię jeszcze drewniany zamiast betonowego oraz więźbę dachową prefabrykowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 14.11.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 SSOWycena na robociznę w jednej firmie: 35000 - fundamenty- sciany- strop lany- poddasze- więźba- dach deskowany i papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 29.11.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Zmiany na górze na obrazku. Jak widać prócz poszerzenia budynku, przeniesienie łazienki do gabinetu co daje łazienkę prawie 10m2. Starą łązienkę przerabiamy na garderobę, a wejście z korytarza (na początku miała być pralnia) - zrobimy dużą szafę wnękową. Przeniesienie łazienki i likwidacja pralni uprości instalację kanalizacyjną i wodną. Na dole w sumie bez zmian, prócz likwidacji przejścia z wiatrołapu do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 30.11.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 SSO Wycena na robociznę w jednej firmie: 35000 - fundamenty - sciany - strop lany - poddasze - więźba - dach deskowany i papa cena w sumie dobra jak na ekipę, ale... - czy ścianę fundamentową liczyli z bloczka czy laną (archon ma wpisane dwie wersje do wyboru) - upewni się, że to jest robocizna ze sprzętem jeśli nie chcesz dostarczać w trakcie budowy betoniarki, szalunków systemowych (bo powiedzą, że liczyli na systemowych bo się stropy szybciej robi) itp - upewnij się czy są ścianki działowe to to w zakresie stanu surowego różnie bywa (jeśli nie ma to dowiedź się czy jest płyta chudziaka bo też czasem jest przenoszona do stanu deweloperskiego) - upewnij się odnośnie technologi i ilości wszystkich izolacji w fundamentach bo różne firmy różnie liczą - sprawdź jakie kominy murują, systemowe czy z cegły pełnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kik80 30.12.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 WitamCzy ktoś w lubuskim planuje budowe tego domku?Mnie interesuje wersja na dwa garaże.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 16.01.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Wycena robocizny z materiałami: 136 tyś netto strop monolit dach deskowany i papowany ściany fundamentowe lane kominy systemowe więźba w cenie pełne zaplecze miałem też oferty na 180 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni27 20.01.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Pytanie do ElemenT:Ile projektant dodatkowo wziął za Twoje zmiany w projekcie przy adaptacji?? Chciałabym dokonać podobnych zmian, na pewno chciałabym również poszerzyć domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 21.01.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 1500 zł adaptacja 200 zł zmiany w projekcie ceny z Warszawy także raczej tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni27 21.01.2014 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Dzięki. Przynamniej wiem czego moge sie spodziewać,myslalam ze moze być wiecej. Nie jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 22.01.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 No to był architekt z polecenia. Miałem też takie oferty, że adaptacja 1600 i zmiany 1500. Czas trwania 1.5 miesiąca. A tu miałem w 5 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaab 22.01.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 cześć, jestem tu nowa i coraz bardziej przychylnie patrzę na ten projekt domu oczywiście wprowadziłabym parę zmian, ale nie o to chciałam zapytać proszę napiszcie, czy te ceny, podane w archonie, dotyczące budowy domu są realne ? czy mając 300 000 zmieszczę się w postawieniu całego domu, zaczynając od podstaw budowy (zakup projektu, pozwolenia, przyłącza) po jego całkowite wykonanie (wraz z wyposażeniem - bez szaleństw), oczywiście z podłogowym ogrzewaniem, piecem na ekogroszek (chyba że macie jakąś ciekawszą propozycję ), kominkiem i dobrym ociepleniem - wersja termo bardzo proszę o odpowiedzi i jeszcze jedno - czy można już zobaczyć gdzieś ten domek wybudowany ? dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts