Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W naszym magicznym domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosia każda bardziej kumata krawcowa ci to uszyje. A jak umiesz obsługiwać maszynę do szycia, to sama sobie poradzisz. Trzeba tylko kupić mechanizm do rolety. Np. taki o: http://allegro.pl/mechanizm-do-rolety-rzymskie-zrob-to-sam-160x170-i4792007344.html

A po lewej stronie od okna może jakiś zegar z fajnym kolorkiem?

Ja przy maszynie = same szkody :lol2: nawet nie wiem jak się to cudo obsługuje ;) także odpada ta opcja :) chociaż umieć szyć to dobra sprawa :yes:

Karlsona odradzam - zepsuł mi się po niecałym roku.

Witaj Elfir :welcome: tak się składa, że Karlssona kiedyś kupiłam do pokoju córki, ma dopiero pół roku - na razie niby działa :) chociaż z drugiej strony jak by się zepsuł to miałabym powód żeby go wymienić :yes: Kupiłam córce przez internet inny zegar ale okazało się, że jest już niedostępny więc tak na szybko wybrałam inny. Kiedy zobaczyłam go na żywo okazało się, że te wskazówki kompletnie gubią się na tarczy i ciężko zobaczyć godzinę, a tym bardziej małemu dziecku :) wpadłam więc na pewien pomysł i pomalowałam wskazówki czarnym lakierem do paznokci :lol2: jest o niebo lepiej :)

Goshia moje rolety szyłam tutaj

http://www.mbdecor.pl/kontakt/

Jestem zadowolona z Wykonania. Są zrobione z tego samego materiału co firany - taki gładki półprzezroczysty.

Mi babka powiedziała że ona może uszyć prawie ze wszystkiego co Zechcę a więc z vivanów może by też wyszły.

Dziękuję Ci bardzo za namiary :hug: dzwoniłam tam wczoraj. Wszystko mam już umówione :yes:

Dziewczyny dzięki za podpowiedzi :hug:

W oknie w kuchni będzie roleta :yes: tylko w salonie i jadalni będą szare Vivany (zwykłe zasłony) a w kuchni roleta będzie z białego Vivana bo szara raczej będzie za ciemna.

A co do ściany to myślałam i ........ zegar (duży) jest już w salonie więc w kuchni chyba już nie ma sensu wieszać? Koza, spodobał mi się ten napis :) i poszukam czegoś w necie oczywiście o innej treści :lol2: bardziej kuchennej :)

• 2 weeks później...
goshia, przywiodła mnie tu Twoja łazienka :bye: Ale widzę, że pozostałe pomieszczenia też są rewelacyjne. Na łazienkowym pisałaś o zaciekach na płytkach, których nie możesz usunąć. Czy impregnowali Ci białe fugi? Jeżeli tak, to być może nie zadbali o dokładne wytarcie preparatu z płytek. Niektóre impregnaty są nie do usunięcia :(

goshia, przywiodła mnie tu Twoja łazienka :bye: Ale widzę, że pozostałe pomieszczenia też są rewelacyjne. Na łazienkowym pisałaś o zaciekach na płytkach, których nie możesz usunąć. Czy impregnowali Ci białe fugi? Jeżeli tak, to być może nie zadbali o dokładne wytarcie preparatu z płytek. Niektóre impregnaty są nie do usunięcia :(

Witaj Tomkowa :welcome: dziękuję bardzo za miłe słowa :)

No tak, pisałam o tych zaciekach bo niczym nie mogę tego usunąć a strasznie mnie to denerwuje :mad: fug nie miałam impregnowanych :no: ale podejrzewam i mogę powiedzieć, że jestem pewna, iż przy układaniu płytek zostały one czymś zaciapane, nie wiem może to jakiś klej? Eh.. już nie wiem co z tym robić :confused:

• 1 month później...
Goshia zajrzałam z ciekawości :) Ale masz kawał kuchni! I kawał salonu! I w ogóle to masz pięknie tam :) Sterylność też lubię :yes:

Super domek, naprawdę :)[/quote

Witam serdecznie, czy może mi Pani podać wymiary swojej kuchni. Czy jest wygodna w użytkowaniu. Mam bardzo podobne ustawienie mebli tylko się zastanawiam nad postawieniem lodówki na końcu czy bliżej niskich szafek

Goshia zajrzałam z ciekawości :) Ale masz kawał kuchni! I kawał salonu! I w ogóle to masz pięknie tam :) Sterylność też lubię :yes:

Super domek, naprawdę :)

Witam serdecznie :welcome: i dziękuję bardzo za miłe słowa :) cieszę się, że Ci się podoba :) Fakt, dom ma ładnych parę metrów, teraz myślę, że mogło by być ich troszkę mniej ;) najbardziej odczuwam to przy sprzątaniu :bash: a sterylność to ja wręcz uwielbiam :yes: sterylność i minimalizm :)

A w temacie kuchni to jeśli dobrze kojarzę, widziałam kiedyś Twoją w wątku kuchennym i się zakochałam. Nawet miałam Ci napisać ale oczywiście jak zwykle zabrakło czasu :) Kolorystyka bardzo podobna do mojej tylko te dodatki drewniane - zrobiły rewelacyjny klimat :yes: ja na początku też myślałam o czymś takim na ścianę ale poszłam po najprostszej linii oporu i wzięłam białe szkło. Teraz żałuję bo u Ciebie wygląda to przepięknie :yes::yes::yes:

Witam serdecznie, czy może mi Pani podać wymiary swojej kuchni. Czy jest wygodna w użytkowaniu. Mam bardzo podobne ustawienie mebli tylko się zastanawiam nad postawieniem lodówki na końcu czy bliżej niskich szafek

Witam :welcome: wymiary kuchni to: szerokość 4,40 ściana z okapem 2,20 ściana z zabudową 2,50

Kuchnia w użytkowaniu jest wygodna :) u mnie lodówka jest właśnie na końcu i według mnie jest to dla niej najlepsze miejsce :)

Edytowane przez goshia7