Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak urządzić salon? POMOCY!!

Recommended Posts

Witam!

Proszę nie krzyczcie, że zaśmiecam forum.. Ja na prawdę nie wiem już co robić. Niedawno wprowadziłam się do nowego mieszkania i stoję przed dylematem umeblowania salonu, jest on dość spory, ale strasznie nieustawny.Chciałabym mieć w salonie Narożnik, stół na 6 osób, stolik pod tv jakąś komodę ewentualnie witrynkę. Nie mam pojęcia jak to wszystko ustawić żeby wyglądało dobrze i było funkcjonalne. W załączniku przesyłam rysunek mojego salonu (przepraszam za jakość). Wierzę, że mi pomożecie

Pozdrawiam!

Ewelina

Bez tytułu.jpg

Sam stół ma szerokość 90 cm. Krzesło ok 50 cm + miejsce na odstawienie.

czyli min. 2,1 m odchodzi na stół i krzesła. A pomiędzy kanapą a stołem musi być przejście ok 1 m.

Czyli 2,1 +1 m daje 3,1 m. Na kanapę zostaje 0,9 m. Gdyby stół stał przy ścianie zostałoby jakieś 1,6 m. Sama kanapa narożna ma jakieś 88 cm głębokości.

CZEŚĆ- prześlij mi dokładne wymiary to zrobię Ci z 4-6 wersji projektu. Potrzebuję wysokość okien, szerokość okien, wysokość okien nad podłogą, oraz wymiary ścian po obu stronach okna - bo tego nie podałaś. No i jeszcze wysokość całkowita pomieszczenia oraz informacja czy ściana ( 4 m ) ta z drzwiami - to cała jest długości 4 m czy fragment ściany za drzwiami ma 4 metry?

Pozdrawiam serdecznie - za 2 dni podeślę Ci wizualki - tylko potrzebuję powyższych wymiarów.

ECRU

CZEŚĆ- prześlij mi dokładne wymiary to zrobię Ci z 4-6 wersji projektu. Potrzebuję wysokość okien, szerokość okien, wysokość okien nad podłogą, oraz wymiary ścian po obu stronach okna - bo tego nie podałaś. No i jeszcze wysokość całkowita pomieszczenia oraz informacja czy ściana ( 4 m ) ta z drzwiami - to cała jest długości 4 m czy fragment ściany za drzwiami ma 4 metry?

Pozdrawiam serdecznie - za 2 dni podeślę Ci wizualki - tylko potrzebuję powyższych wymiarów.

ECRU

witam.

Dziękuję, że się staracie, to naprawdę ważne dla mnie:)

Wysokość okien 145 cm,

szerokość okien 115 cm

wysokość do parapetu 103 cm

szerokość ścian obok okien po 84 cm

wysokość salonu 254,

ta ściana z rysunku na której napisałam, że ma 4 metry ma 373 cm już razem z drzwiami, a do drzwi ma 305 cm

Pozdrawiam!