Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Powiem szczerze - to drogi dom, dla bardzo zamożnego klienta.

Więc dziwię się, że zamożny klient po prostu nie zamawia projektu indywidualnego?

Wówczas można zrobić bardziej estetyczną elewację.

Nie sądze by ktoś tu budował ten projekt. Większosc tu budowanych przez forumowiczów dużych domów, to obiekty indywidualne.

Edytowane przez Elfir

Przykro patrzeć jak niektóre osoby patrzą przez pryzmat standardowych miejskich domków, a gdy tylko pojawia się coś odbiegającego od standardów jakie nasze oczy widzą na co dzień, odrazu się nie podoba. Gusta i guściki.

Jak byłem za granicą w ubiegłym roku, widziałem sporo domów tego typu i wygląda to dość nie codziennie, aż ma ochotę się wejść i obejrzeć, jak się mieszka? NA to pytanie muszą odpowiedzieć właściwe osoby. Jak wiadomo w innych krajach architektura jest dość urozmaicona.

Dobrze, że u nas w końcu architekci zaczynają się przebijać z architektura odbiegającą od standardów. Oby więcej takich domów!

Pozdrawiam ;-)

klocek klockowi nierówny. Nie twierdzę, że mój jest idealny, bo nie jest. Ale ten dom to nie jest tanie budownictwo (jak u mnie) tylko wielka, droga willa z rozmachem.

Jak takie klocki budować elegancko, można obejrzeć w dzienniku budowy forumowiczów lullaby, roberta skitka.

• 4 years później...
Powiem szczerze - to drogi dom, dla bardzo zamożnego klienta.

Więc dziwię się, że zamożny klient po prostu nie zamawia projektu indywidualnego?

Wówczas można zrobić bardziej estetyczną elewację.

Nie sądze by ktoś tu budował ten projekt. Większosc tu budowanych przez forumowiczów dużych domów, to obiekty indywidualne.

nie, każdy zamożny klient ma czas i ochotę "gonić" architekta i prosić o swój projekt a niestety tu gdzie mieszkamy tak jest - projektowanie u kogoś na odległość w ogóle nie wchodziło w grę - za to samą elewację można zaprojektować na różne sposoby - różnie wykończyć

budujemy ten dom i mimo, ze i wg mnie dom od frontu wygląda jak siedziba firmy lub mała biedronka ;) wnętrze i elewacja ogrodowa jest w naszym odczuciu zachwycająca i wynagradza wszystko

pozdrawiam,

Hania i Piotr

Elewacja jest prostacka.

Od frontu niczym nie różni się od blokowisk.

ah i nie uważam nas ani też mieszkańców blokowisk za prostaków - dość przykre i niesprawiedliwie powiedziane

sjp: prostackie - odnoszący się do prostaka, należący do prostaka, właściwy prostakowi; nieokrzesany, ordynarny

owszem - elewacja jest ordynarna.

Moja wypowiedź dotyczy wyglądu budynku a nie ludzi w nim mieszkających.

Sama mieszkałam w bloku, ale nigdy nie uważałam go za piękną architekturę.

Ten budynek powinien być źródłem wstydu dla pracowni, która go wypuściła.