886sit 23.05.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam, chciałbym zaciągnąć opinii osób bardziej obeznanych ode mnie. Aktualny projekt mieszkania: Czerwona linia to ściana którą chciał bym przesunąć aby w przedpokoju utworzyć małą kuchnię, oraz z obecnej kuchni mały pokój, dodam jeszcze że pomiędzy kuchenką a ściana znajduje się pion wentylacji, chciał bym się dowiedzieć czy to co sobie wymyśliłem jest w ogolę rozsądne oraz poznać wady, zajęty oraz problemy jakie mogę napotkać. Z góry dziękuje za wszelkie informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrystynaApi 24.05.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 nic nie podpowiem na temat pionów wentylacyjnych i przesuwania ścian... rozumiem, że chcesz jak najlepiej wykorzystać niedużą przestrzeń, ale nie jestem pewna czy to dobre rozwiązanie. Gdzie schowasz zimową kurtkę i mokre buty jak wrócisz w zimie do domu? W tym samym pokoju co kuchnia? wydaje mi się to mało estetyczne i będzie sprawiało wrażenie braku higieny w kuchni/przedpokoju. Może udałoby się to chociaż parawanami podzielić? kumpela ma materiałowe żaluzje oddzielające dwa pokoje w kawalerce, może to by jakoś uratowało od połączenia kuchni i przedpokoju...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 24.05.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Nie jest to dobry pomysł,będziesz miał wtedy ciemną kuchnię w przedpokoju.Proponuję zrobić kuchnię w miejscu łazienki,będzie otwarta na pokój co optycznie da więcej przestrzeni oraz wystarczająco doświetlona.http://img109.imageshack.us/img109/7938/ergt6tuy78u.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 24.05.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Nie jest to dobry pomysł,będziesz miał wtedy ciemną kuchnię w przedpokoju.Proponuję zrobić kuchnię w miejscu łazienki,będzie otwarta na pokój co optycznie da więcej przestrzeni oraz wystarczająco doświetlona. http://img109.imageshack.us/img109/7938/ergt6tuy78u.jpg Twój pomysł jest pewnie jeszcze gorszy. To ,że poustawiałaś inaczej klocki w pudełku nie oznacza, że to będzie funkcjonować. W.c. wymaga odpływu 100'. Nie odprowadzisz nieczystość do starego odpływu kuchennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 24.05.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Może tak? Dodałabym pewnie pawlacz w przedpokoju, przy tak malej powierzchni do przechowywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WRC20 24.05.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Dla mnie to jest w ogóle zły pomysł bo musisz dużo myśleć o kanałach wentylacyjnych, poza tym brak okien jeszcze bardziej będzie utrudniał wentylację i po całym mieszkaniu będą się roznosiły zapachy z kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.05.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 (edytowane) ja bym zrobiła tak: po prawo od wejścia szafa na kurtki itp, "przekręciła" łazienkę by piony od wc zostawić bez zmian, zamiast pokoju postawiłabym tylko ściankę zasłaniającą łóżko i na niej powiesiła tv (jak tutaj ), zabudowa kuchenna jest na czerwono, na zielono salon: sofa, stolik, fotel Edytowane 25 Maja 2013 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aranzator 27.05.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Wyjątkowo zły pomysł Trzeba byłoby dbać o to, aby w kuchni zawsze lśniło, ponieważ goście pierwsze co będą widzieli to kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.05.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 (edytowane) w tak małym mieszkaniu wszystko musi lśnić, bo od razu robi sie wielki bałagan. Dla mnie wadą jest brak szaf na ubrania. Edytowane 27 Maja 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domtexas 28.05.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 mam otwartą kuchnię i odkąd ją mam, to w niej lśni, bo w końcu nauczyliśmy się wszyscy po sobie sprzątać. naczynia lądują od razu w zmywarce i po kłopocie. kuchnia zamknięta rozleniwia takich bałaganiarzy jak ja. polecam, więc kuchnię otwartą w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domtexas 28.05.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 w tak małych mieszkaniach, im mniej ścian tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts