Renia 25.05.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Zrobiono mi ścieżkę w ogrodzie z plastrów dębu. Obrzeża to kostka granitowa. Pomiędzy różnego rozmiaru "plackami" jest mały kamyczek.Wygląda to dość ładnie.Drzewo nie było niczym impregnowane. Po dwóch latach "zakwitły" grzyby, rosną i rosną. Mąż je usuwa ostrymi narzędziami, ale one odrastają, niszczą to drewno. Pasowałoby czymś to wytępić i zaimpregnować jakimś preparatem przeciwgrzybowym.Jak i czym to zrobić? Jakieś konkretne nazwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.05.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 można użyć oleju do drewna, takiego jak na meble i tarasy ogrodowe.Albo impregnat solny.Zabiegi trzeba regularnie powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 10.10.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Jednak pomimo to nie poleży za długo. Ja radziłym od razu połozyć cos ciekawego wykonanego z granitu, czy betonu. Aby jednak posłużyło nam te dobrych pare lat, jak np. Kamien ogrodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka16076 31.10.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Szkoda, że te plastry takie problematyczne, bo sam pomysł brzmi interesująco. Nawet przez chwilę poczułam się zainspirowana *-* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 04.11.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Szkoda, że te plastry takie problematyczne, bo sam pomysł brzmi interesująco. Nawet przez chwilę poczułam się zainspirowana *-* Mam takie plastry dębowe . Leżą już 5 lat i nic się nie dzieje. Na pewno poleży następne pięć. Więc nie jest tak żle. Muszą być tylko wykonane z twardego, okorowanego drewna. Jeżeli lubicie drewno w ogrodzie to nie zastanawiajcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts