Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"sklepy ogrodnicze" - Lublin lub internetowe

Recommended Posts

witam, w tym dziale

właśnie zaczynam pomału zakładać ogród. samodzielnie na razie :)

nie znalazłem tematu, wiec pytam - czy macie może do polecenia jakieś fajne sklepy w okolicy Lublina? gdzie kupować?

i jeszcze czy warto ze sklepów internetowych coś zamawiać? kupowałem kiedyś do domu coś, mocno pofatygowane te roślinki były - trochę się zraziłem

czy macie może do polecenia jakieś fajne sklepy w okolicy Lublina? gdzie kupować?

witam,

sprzedaż roślin prowadzi (od dawna) Florexpol - wylotówka na Warszawę.

W samym Lublinie to nie wiem (duży ogrodniczy na ul. Zemborzyckiej?), ale jak pojedziesz trochę dalej w stronę Końskowoli masz całe zagłębie dużych i znanych szkółek - Kurowscy, bracia Dębscy i specjalizująca się we wrzosowatych szkółka Majewskich.

U Majewskich warto przejść się po ich ogrodzie pokazowym - bardzo ciekawe aranżacje wrzosów.

• 1 month później...
Bastek1, ja tak samo jak chciałam założyć piękny ogród wokół naszego domu. Zaczęłam oczywiście od sklepów internetowych, bo wybór jest cudowny, ale niestety część roślinek, które przyszły nie przyjęły się, ale od razu tak wróżyłam, bo niestety długa przesyłka je zabiła. Było widać, że szansa jest niewielka. Tylko część się przyjęła. To mnie trochę zniechęciło, bo poświęciłam w to dużo pracy. Wyglądało to tak sobie i w końcu mój mąż na urodziny zaprosił projektanta. Fajnie, bo nie miałam już na to czasu (praca). Był to bardzo miły prezent, mogłam wszystko uzgodnić. Patrząc po czasie jestem bardzo zadowolona. [reklama na forum jest płatna] Jakbyś chciał skorzystać, to polecam;) Edytowane przez Elfir

• 2 years później...
  • 2 weeks później...
Ja w swojej okolicy nie mam żadnego sklepu ogrodniczego! Pojechałem więc do marketu, wyobraźcie sobie, że wybór w takim markecie jest opłakany. Było parę sztuk drzewek, ale wszystko poniszczone. Znajomi polecili mi http://www.twojesady.pl . Widziałem, że mają śliczne jabłonki oraz czereśnie, dlatego zamówiłem u nich również. Zamawiałem w piątek więc przesyłka jeszcze nie doszła. Jak przyjdzie do dam znać czy warto. Ceny mają niskie.

• 3 weeks później...

Roślinki chyba wolę jednak kupować "na żywo". Chociaż jak to w każdej dziedzinie - w internecie jest większy asortyment. Nie miałam jednak pojęcia o polskim związku szkółkarzy, a myślę, że brzmi obiecująco.

Zupełnie inne podejście mam natomiast do akcesorii , narzędzi i mebli ogrodowych. te zdecydowanie wolę kupować w sklepach internetowych, gdyż jakością nie różnią się od tych ze sklepów stacjonarnych, a wysyłka im nie szkodzi. Na dodatek ceny pzeważnie są dużo nizsze, można też skorzystać z promocji. Do moich ulubionych ogrodniczych sklepów internetowych należy Ogrodolandia, zwłaszcza ze względu na oryginalne donice, które sprzedają :D Mają też różne meble, altany itp. Dla każdego coś się znajdzie.

Link dla zainteresowanych:spam:

Edytowane przez Tomaszs131
Link reklamowy

• 2 years później...

Szukałem w swojej okolicy sklepu ogrodniczego i niestety nic nie znalazłem .. Pojechałem więc do sklepu w poszukiwaniu jakiś drzewek, wybór w takim markecie okazał się klapą. Było parę sztuk drzewek, ale wszystko poniszczone .. totalnie nie dla mnie. Długo w internecie szukałem dobrego sklepu ogrodniczego, dodatkowo pytałem znajomych i polecali mi przede wszystkim [sPAM] - czy ktoś z was już robił zamówienie w tym sklepie ?

Dzięki!

Edytowane przez Elfir