piotrek722 28.05.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Witam, rysunek przedstawia niemieckie rzuty mojego domku, który praktycznie jest nadal aktualny. Właście zabieram się za jego przebudowę i zupełnie nie mam pomysłu na zaaranżowanie zmian. Przede wszystkim chodzi mi o werandę na parterze. Myślę o jej połączeniu z salonem i stworzeniu salonu w kształcie litery "L", z tym, że obecnie weranda jest w tragicznym stanie, więc należy ją zupełnie wyburzyć i od nowa postawić. Dlatego też myślę sobie, czy nie warto np. wydłużyć tej werandy wgłąb ogródka, może jakoś ją bardziej przeszklić itp. Kolejną sprawą, która zaprząta mi głowę, to piętro. Na piętrze jest obecnie łazienka oraz 3 pokoje, z tym, że 2 pokoje o pow. 8m2 czyli bardzo malutkie. Bardzo chciałbym też coś fajnego zrobić z tą kondygnacją, tak aby powstały 2 w miarę duże pokoje i łazienka w której zmieści się prysznic i wanna. Bardzo byłbym wdzięczny za ewentualne podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek722 28.05.2013 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Może jeszcze pokażę jak wygląda to z zewnątrz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek722 28.05.2013 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 A to koncepcja, która mi przyszła do głowy. Te zamazane całkowicie długopisem na niebiesko fragmenty na werandzie to ściana. A pozostała część werandy to okna od sufitu do podłogi oraz drzwi na taras. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 28.05.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 moja propozycja, na parterze - po prawej ogród zimowy,po lewej taras otwarty albo zadaszony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 28.05.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 nie zauważyłam, już wkleiłeś wyżej swoją koncepcje, podobną do mojej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.05.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 (edytowane) lelik - chyba wywaliłaś sporą częśc ściany nosnej między pokojem a kuchnią/korytarzem/klatką schodową oraz przesłoniłaś zejście do piwnicy. Można dobudować nie werandę, tylko normalne pomieszczenie z piętrem:http://images41.fotosik.pl/2056/acade3d972b1357b.jpg Edytowane 28 Maja 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek722 29.05.2013 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Dziękuje bardzo za propozycje. Są naprawdę ciekawe Rozumiem, że nikogo z was nie przekonuje opcja powiększenia werandy w stronę ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.05.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 trudno wyrokowac nie wiedząc jaki jest duży ogród i jakie sąsiedztwo - przeszklona weranda powinna mieć ciekawy widok na zielen a nie na mur sąsiedniego domu. Weranda jest za mała na coś więcej niż dwa fotele i stolik, więc mozna ja powiększać. Tylko czy nie lepiej rozbudowac od razu dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 29.05.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 piotrek722 ale o takie rzeczy pytaj sie architekta, który będzie ci przygotowywał projekt przebudowy w celu uzyskania zgody. Ostatecznie bedziesz mu placił za projekt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts