Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w aranzacji... :(

qzyn2001

Recommended Posts

Moge poprosic o pomoc w aranzacji wnetrza tego mieszkania (podalem w zalaczniku)

Mieszkanie kupiłem tydzien temu i mam straszny problem jak to ma wygladac.. nie moge sie zdecydowac co zrobic w pokoju dziennym z kuchnia oraz jak ma wygladac lazienka...

Z góry dziekuje za pomoc

Pozdrawiam serdecznie

RZUT MIESZKANIA >>

http://forum.architekci.pl/download.php?id=568

Edytowane przez joliska

Pomyślałabym o wyburzeniu ścianki pomiędzy kuchnią a salonem. Stół mógłby stać wzdłuż okien, a zamiast stołu tak jak jest teraz wyspa kuchenna z płytą. Aczkolwiek tak też nie jest źle, ale masz dramatycznie malo blatu roboczego - warto meble pociągnąć pod okna w takim układzie. Okna masz od podłogi?

Wywaliłabym mniejsza łazienkę i zrobiła w niej pralnię i miejsce na takie rzeczy jak mop, odkurzacz itp. No chyba, że dużo domowników i dwie są niezbędne.

Łóżko w wiekszej sypialni na drugą scianę plus stoliki nocne. Mniejsza nie wiem dla kogo ma być?

Moja propozycja:

http://images41.fotosik.pl/2056/750f09818067a89fgen.jpg

Male wc nieco zmniejszyć i przerobić na pralnię/składzik. W łazience zwiększyć program o prysznic.

Zamienić miejscami sypialnie.

Kuchnia półzamknięta - na jednej ścianie niskie szafki, naprzeciw wysoka zabudowa. Wnęka przy kuchence zamykana szafką żaluzjową na chlebak, mikser.

Kolor czerwony - drzwi przesuwne chowane w kasecie w ścianie.

Edytowane przez Elfir

serdecznie dziękuję za szybkie odpowiedzi, a w szczególności użytkownikowi Elfir :)

Mieszkanie dla 1 osoby, ale przyszłościowe, czyli chce mieć dwie sypialnie

Mieszkanie jest już zrobione, ale całkowicie nie w moim stylu... (myślę o czymś takim..ZAŁĄCZNIK 1 i 2)

- podłogi jasne (jesion/dąb)

- ściany białe/szare (problem w tym ze okna są drewniane i ten szary może chyba nie pasować)

16303358_1.jpgasd.jpg

Myślę, żeby całkowicie wywalić tą ścianę "T" miedzy kuchnią, a salonem.... tylko nie wiem po której stronie zrobić tv.... stół jadalniany chcę żeby był jakby przyłączony do wyspy na kształt litery T.

Dorzucam zdjęcia mieszkania

zdjęcie_1.JPGzdjęcie_2.JPGzdjęcie_3.JPGhttp://img515.imageshack.us/img515/2104/arft.jpg

Edytowane przez qzyn2001