Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lampy ogrodowe - co polecacie ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://lampyogrodowe.pl/lampa-stojca-DEBRECEN-p22385.html

Ta seria nie ma latarni, więc po prostu przykręcasz kinkiet do słupka zamówionego u ślusarza.

Latarnie to koszt powyżej 1000 zł, a tak zmnieścisz się w 300 zł (90 zł kinkiet i 200 zł słup)

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ja bardzo polecam lampy firmy ROSA z Tych.Podobne do Castoramy ale ogromna roznica w jakości i jednak w wyglądzie a dokładniej w szczegółach wykończenia.Maja 5-letnia gwarancje a firma ma swoja anadownie i zrobia każdy kolor.Ja za swoje 70 cm wysokie -czarne na zamówienie z dodatkowa oplata brutto zaplacilam 85 złotych

DSC04392.jpg

;)

są produkowane w kilku rozmiarach

Edytowane przez GUMISIOWA

W końcu kupiłem lampy firmy RabaLux, model Madrit. Wyglądają fajnie ale dopiero w przy ich montowaniu, kompletowaniu wyszły drobne mankamenty. W dwóch na 10 egzemplarzach nie dało się ich skręcić tak aby zachowały pion. Musiałem je całkowicie rozkręcać aby coś bardziej rozwiercić, doszlifować. Chodziło o gwintowe połączenie stopy z rurą pionową. Radzę przy zakupie lamp od tej firmy obejrzeć lampy przy odbiorze.

GUMISIOWA

z nieba mi spadłaś z tym postem - u mnie ten temat od kliku miesięcy na tapecie :confused: dziękuję za namiar, zainteresuję się tymi lampami;

a jakie masz u siebie źródło światła i o jakiej mocy? może jakieś zdjęcie z próbką możliwości o zmroku? :)

greywolf-nie mam zdjęć zrobionych po zmroku ale cyknę dzisiaj i posle;)

Zalecenia producenta-swietlowka max.23 watt ,ale ja mam 20 wat z Philipsa i musze powiedziec ze majac 4 slupki swietlne jak zapale to sąsiad się smieje ze uliczke oswietlilam:rolleyes:

Cykne zdjecie i przesle wieczorkiem lub jutro rano.

I jeszcze raz mogę z czystym sumieniem powiedziec ze jakość ogromnie wieksza w porównaniu do chińszczyzny.Maz w zeszłym roku przywiózł takie tylko srebrne z Castoramy-grzecznie poprosiłam żeby odwózl do sklepu....Pozniej rok następny nic nie miałam bo jak cos znalazłam to mnie cena zabijala az natknelam się na ROSA i za te cena to absolutny strzal w 10!!!!

POZDRAWIAM

Cykne zdjecie i przesle wieczorkiem lub jutro rano.

byłbym wdzięczny, chociaż i tak Twoja dotychczasowa rekomendacja przekonała mnie w 90% do kupna:yes:

...mam 20 wat z Philipsa...

czy piszesz o ledowych żarówkach?

...az natknelam się na ROSA i za te cena to absolutny strzal w 10!!!

no właśnie b. mnie przekonuje to co piszesz o jakości, a szczególnie stosunek cena vs. jakość - bo to przecież się liczy, szczególnie w erze zalewu taniej chińszczyzny; ja też długo poszukuję i jeśli było coś znośnego wizualnie, to znowu cena zaporowa:no:

Greywolf-zdjęć zrobiłam dużo,ale nie wiem dlaczego i od czego to zależy wyskakuje mi ze są za duże...I nie mogę ich załadować na FM....

Nie od dziś wiadomo ze jeśli chodzi o wklejanie zdjęć to blondynka jestem...

Mam te lampy również na frontowym tarasie i bardzo ładnie oświetlają cały front domu ale właśnie tych nie mogę załadować:rolleyes:

Jeśli jesteś zainteresowany mogę przesłać na maila tylko proszę prześlij adres.

Lampy maja świetlówki-nie są to ledy-jakieś tam energooszczędne ale nie ledowe;)

DSC04558.jpg

DSC04563.jpg

i jeszcze raz w dzień

DSC04392.jpg

Jakby coś proszę pisz na priva adres;)

Jak widać na elewacji lamp nadal brakuje....

Edytowane przez GUMISIOWA

• 1 month później...