OldDiver 01.06.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Chcę zainstalować w ogrodzie lampy stojące w stylu klasycznym. Przeglądam Internet i jest tego mnóstwo. Podobne modele cenowo wahają się od 80 do 800 zł. Interesuje mnie jakaś seria aby były i lampy niskie i latarnie. Czy coś moglibyście zaproponować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 http://lampyogrodowe.pl/lampa-stojca-DEBRECEN-p22385.html Ta seria nie ma latarni, więc po prostu przykręcasz kinkiet do słupka zamówionego u ślusarza.Latarnie to koszt powyżej 1000 zł, a tak zmnieścisz się w 300 zł (90 zł kinkiet i 200 zł słup) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 02.06.2013 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Właśnie przed założeniem tego tematu przeglądałem tą stronę WWW. Szukam lamp stojących takich o wysokości ok. 1 m i jednej latarni takiej powyżej 2 m. Obecnie mam jakieś "samoróbki" i chcę wymienić na coś porządnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.06.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 na tamtej stronie były przeceny na wysokie latarnie. Chyba seria Oslo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 02.06.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Też chciałem pisać, że Philips z tą serią Massive oferuję względną jakość przy zachowaniu przyzwoitej ceny. Uważaj w razie czego na konstrukcje otwarte, bo wilgoć potrafi niszczyć żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino_75 12.07.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Polecam lampy polskiego producenta firmy Norlys.Sa to konkretne lampy produkowane w Polsce-nie żadna chińszczyzna z marketu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino_75 12.07.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Model sztokholm wys.120 lub oslo wys 120 firmy Norlys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino_75 12.07.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Chętnie doradzę przy wyborze oświetlenia w ogrodzie.Posiadam niezbędne doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.07.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 doświadczenie w promowaniu pewnej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 29.07.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Chętnie doradzę przy wyborze oświetlenia w ogrodzie.Posiadam niezbędne doświadczenie. To może doradź jakieś fajne lampy stojące w postaci słupka do 50 cm, wygląd nowoczesny z mniej niż 100 zł. Norlys odpada bo oni nie schodzą poniżej 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 07.08.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja bardzo polecam lampy firmy ROSA z Tych.Podobne do Castoramy ale ogromna roznica w jakości i jednak w wyglądzie a dokładniej w szczegółach wykończenia.Maja 5-letnia gwarancje a firma ma swoja anadownie i zrobia każdy kolor.Ja za swoje 70 cm wysokie -czarne na zamówienie z dodatkowa oplata brutto zaplacilam 85 złotych są produkowane w kilku rozmiarach Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez GUMISIOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 07.08.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 GUMISIOWA z nieba mi spadłaś z tym postem - u mnie ten temat od kliku miesięcy na tapecie dziękuję za namiar, zainteresuję się tymi lampami; a jakie masz u siebie źródło światła i o jakiej mocy? może jakieś zdjęcie z próbką możliwości o zmroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 08.08.2013 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 W końcu kupiłem lampy firmy RabaLux, model Madrit. Wyglądają fajnie ale dopiero w przy ich montowaniu, kompletowaniu wyszły drobne mankamenty. W dwóch na 10 egzemplarzach nie dało się ich skręcić tak aby zachowały pion. Musiałem je całkowicie rozkręcać aby coś bardziej rozwiercić, doszlifować. Chodziło o gwintowe połączenie stopy z rurą pionową. Radzę przy zakupie lamp od tej firmy obejrzeć lampy przy odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 08.08.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 GUMISIOWA z nieba mi spadłaś z tym postem - u mnie ten temat od kliku miesięcy na tapecie dziękuję za namiar, zainteresuję się tymi lampami; a jakie masz u siebie źródło światła i o jakiej mocy? może jakieś zdjęcie z próbką możliwości o zmroku? greywolf-nie mam zdjęć zrobionych po zmroku ale cyknę dzisiaj i posle;) Zalecenia producenta-swietlowka max.23 watt ,ale ja mam 20 wat z Philipsa i musze powiedziec ze majac 4 slupki swietlne jak zapale to sąsiad się smieje ze uliczke oswietlilam:rolleyes: Cykne zdjecie i przesle wieczorkiem lub jutro rano. I jeszcze raz mogę z czystym sumieniem powiedziec ze jakość ogromnie wieksza w porównaniu do chińszczyzny.Maz w zeszłym roku przywiózł takie tylko srebrne z Castoramy-grzecznie poprosiłam żeby odwózl do sklepu....Pozniej rok następny nic nie miałam bo jak cos znalazłam to mnie cena zabijala az natknelam się na ROSA i za te cena to absolutny strzal w 10!!!! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 08.08.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Cykne zdjecie i przesle wieczorkiem lub jutro rano. byłbym wdzięczny, chociaż i tak Twoja dotychczasowa rekomendacja przekonała mnie w 90% do kupna:yes: ...mam 20 wat z Philipsa... czy piszesz o ledowych żarówkach? ...az natknelam się na ROSA i za te cena to absolutny strzal w 10!!! no właśnie b. mnie przekonuje to co piszesz o jakości, a szczególnie stosunek cena vs. jakość - bo to przecież się liczy, szczególnie w erze zalewu taniej chińszczyzny; ja też długo poszukuję i jeśli było coś znośnego wizualnie, to znowu cena zaporowa:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 08.08.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Greywolf-zdjęć zrobiłam dużo,ale nie wiem dlaczego i od czego to zależy wyskakuje mi ze są za duże...I nie mogę ich załadować na FM.... Nie od dziś wiadomo ze jeśli chodzi o wklejanie zdjęć to blondynka jestem... Mam te lampy również na frontowym tarasie i bardzo ładnie oświetlają cały front domu ale właśnie tych nie mogę załadować Jeśli jesteś zainteresowany mogę przesłać na maila tylko proszę prześlij adres. Lampy maja świetlówki-nie są to ledy-jakieś tam energooszczędne ale nie ledowe;) i jeszcze raz w dzień Jakby coś proszę pisz na priva adres;) Jak widać na elewacji lamp nadal brakuje.... Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez GUMISIOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 08.08.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 GUMISIOWA, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i zdjęcia oświetlenia; nie muszę chyba dodawać, że taras prezentuje się świetnie w nocnej osłonie, a i lampy dają satysfakcjonujące światło. Pięknie jest i tyle:yes: adres mailowy poszedł na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 08.08.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Dziękuje bardzo:wiggle:Reszte wysyłam na maila;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 to daj zdjęcie swojego ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 26.09.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Wybaczcie, że tak trochę obok tematu, ale czy po zamontowaniu tych lamp naprawdę oświetlacie codziennie ogród? Uruchamiane jest ręcznie, czujką zmierzchową, czujką ruchu? Jakie są tego przybliżone koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts