Elfir 26.09.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 ja będę miała włączane pstryczkiem przy drzwiach balkonowych (ogrodowe) i wejściowych (frontowe). Frontowe to LED. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsurm 26.09.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Ja mam wysoką (2,3m) lampę z 3 żarówkami LED na froncie sterowaną czujką zmierzchową i wyłącznikiem czasowym. Włącza się po zmierzchu i gasnie o godzinie 23.00. Koszt świecenia przez 10 h to ok. 5 groszy (3 żarówki każda po 2,5 W). Swiatła wystarcza spokojnie na bezpieczne przejście z furtki do drzwi wejścowych.Dodadkowo na elewacji 4 lampy wiszące włączane czujką ruchu i w okolicach tarasu dwie mniejsze lampy włączane włącznikiem tradycyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 28.09.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Przed (nad) wejściem potrzebne jest jak najbardziej i u nas po kilku latach nadal się świeci, ale włączane jest czujką zmierzchową. W ogrodzie mamy tylko w altance i na tarasie (włączane ręcznie) i to wystarcza w 100%. Prąd raczej nie stanieje, więc zastanawia mnie sens podświetlania całości lub nawet części ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wika23 07.01.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Ładne modele ma w ofercie sklep Luxar, ja tam kupowałam lampy do swojego ogrodu. Też lubię raczej klasyczne wzory, zdecydowałam się więc na taki model:http://luxar.com.pl/userdata/gfx/4106e66fa41b1f2788a358ff4452b0b4.jpgWyglądają bardzo ładnie, oczywiście na zimę zdemontowaliśmy je, żeby na pewno nic im się nie stało. Ale niech tylko przyjdą roztopy, to mąż ponownie je zamontuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolajewiczka 07.01.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Przed (nad) wejściem potrzebne jest jak najbardziej i u nas po kilku latach nadal się świeci, ale włączane jest czujką zmierzchową. W ogrodzie mamy tylko w altance i na tarasie (włączane ręcznie) i to wystarcza w 100%. Prąd raczej nie stanieje, więc zastanawia mnie sens podświetlania całości lub nawet części ogrodu Ta czujka zmierzchowa to świetna sprawa, znika ryzyko że złamiemy nogę na schodach błądząc w ciemnościach Oświetlenie w altanie i na tarasie w 100% wystarczy + jakieś ładne świąteczne ozdoby świetlne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolnando 18.01.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Ja polecam lampy z SU-MA. Duży wybór całkiem porządnych lamp. Sam mam w ogrodzie ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał12 20.02.2015 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 (edytowane) Cześć, mi bardzo podobają się ale wiem, że to może wyglądać jak latarnie uliczne szukałem trochę w necie i znalazłem pośrednie rozwiązanie, nie za wysoki i nie za niskie czyli lampy średnie [spam] Edytowane 20 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 24.03.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Witam.GUMISIOWA czy po 2 sezonach użytkowania Twoich lamp, wszystko ok? Oni tam mają jakiś sklep żeby iść pomacać i pooglądać? Bo na stronce nie mają cennika a na e-sklepie trwają prace serwisowe. Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alanosos 03.08.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Cześć! Czy ktoś może rozpoznaje model lampy, która jest na tym zdjęciu w lewym dolnym rogu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.08.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Fan GL 11204 firmy Su-Ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_36 30.09.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 (edytowane) Ja mam przy tarasie, w miejscu że tak powiem reprezentacyjnym coś takiego: [reklama] a przy ścieżkach jakieś słupki z ledami z marketu ale w sumie prawie w ogóle ich nie włączamy, używamy tylko tej latarni przy tarasie. Edytowane 30 Września 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolekklusek 01.10.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Fan GL 11204 firmy Su-Ma bardzo dobra lampa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Broda 21.10.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 A w jakim kształcie ogródek może ktoś pomoże coś zaaranżować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 14.11.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Nie znalazłem wątku "co odradzacie". Nie chcąc zakładać następnego, piszę tutaj. Mianowicie odradzam lampki, które wkomponowuje się w ścieżki ogrodowe, a świecące do góry. Pozornie wydają się praktyczne, bo nie wystają ze ścieżek i nie przeszkadzają w swobodnym przemieszczaniu się po ogrodzie. Jednak to tylko na pierwszy rzut oka. W codziennym użytkowaniu, są absolutnie nieprzydatne jako oświetlenie ścieżek ogrodowych. Na pewno bardziej oślepiają niż oświetlają. Wygodniej jest przemieszczać się po ogrodzie, gdy lampy te są wyłączone.Jeśli chcecie montować lampy ogrodowe nie wystające powyżej gruntu, to tylko do oświetlania ciekawych roślin czy innych obiektów ogrodowych. Jako oświetlenie ścieżek są absolutnie nieprzydatne! Tam montujcie wystające wyżej i zakryte od góry. To jedna z niewielu pomyłkowych inwestycji, poczyniona bez bliższego rozeznania tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 18.11.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 http://oswietlenie.popularne.co/popularny-produkt-z-kategorii-oprawy/su-ma-oprawa-stojaca-form-led-7w-50cm-yb-19503-autoryzowany-partner-su-ma-10-lat-w-internecie-automatyczne-rabaty-szybkie-dostawy-07f4e38f4772236d424367c48fde14d3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek98 21.11.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Należy pamiętać, że nie każdą lampę możemy zamieścić w ogrodzie, zwłaszcza jeśli chodzi o niezadaszony obszar, narażony na warunki atmosferyczne. Należy zwracać uwagę na oznaczenia szczelności oznaczonej symbolem IP oraz odpowiednie materiały zachowujące swoje właściwości w różnych warunkach atmosferycznych. Szczelność opraw przeznaczonych na zewnątrz zaczyna się już od 44. Inną szczelność mają oprawy zawieszane pod dachem, a inną oprawy wystawione na działanie deszczu. Również kolorystyka jest ważna: w zielonym otoczeniu stosuje się raczej barwę zimną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 16.12.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Właśnie z tymi lampkami na ścieżce to wtopa. Zakupiliśmy wysokiej jakości zewnętrzne, coby już do nich nie wracać. Wyrzucenie ich teraz nie wchodzi w rachubę, były za drogie. Tanie niechybnie wylądowałyby w śmietniku. Lub gdzieś pod roślinami. No właśnie:o, to jest jakieś wyjście. Możemy zamontować je gdzieś w ogródku jak już będzie prawie gotowy. Tylko trochę dużo ich.A na podświetlenie ścieżki, wymyślimy jakieś stojące na niskich słupkach. To chyba najlepsze wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Oświetlenie najazdowe (wpuszczane w grunt) jest idealne do podświetlania traw ozdobnych od dołu. Lampki umieszcza się między kępami traw. http://ogrodosfera.pl/blog/wp-content/uploads/2013/06/1250.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Oraz elewacje:http://czasnawnetrze.pl/i/aD00ODgmdz05MDA=/07958b2c/2565-kobi_light.jpg oraz pojedyczne drzewahttp://fotki.lighting-gallery.pl/images/trojmiejski/2013-07-31/59509.jpeg przy czym tej małej mocy to raczej jakiegoś szczepionego na pniu krzewu Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 18.12.2015 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Właśnie o takim zastosowaniu pomyślałem, w trakcie pisania poprzedniego postu w temacie! Znajdzie się dla tych kilkunastu lampek lokalizacja w ogródku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts