Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lampy ogrodowe - co polecacie ?

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a masz barokowy lub eklektyczny pałac?

Bo tylko w takich okolicznościach bym je widziała

To strasznie masz ograniczoną wyobraźnię,mieszkam na wsi w starym budownictwie,i tam nie powinno być nowoczesnego lub takiego jakie posiadam

oświetlenia tylko wiejskie tak?Oczywiście do nowoczesnej bryły budynku lub ogrodu czy parku,by nie pasowały,ale ograniczanie takich lamp do pałaców to lekka przesada.

na zdjęciu widzę tylko klasyczną uliczna latarnię i czarny słup a na drugim nowoczesny reflektorek i czarny słup.

Nie pomogłeś mojej wyobraźni.

A do wiejskich ogrodów zwykle polecam mniej barokowo ozdobne lampy, co wcale nie oznacza nowoczesnych.

Chcę zainstalować w ogrodzie lampy stojące w stylu klasycznym. Przeglądam Internet i jest tego mnóstwo. Podobne modele cenowo wahają się od 80 do 800 zł. Interesuje mnie jakaś seria aby były i lampy niskie i latarnie. Czy coś moglibyście zaproponować ?

Czy takie było zapytanie?Koniec moich wypowiedzi w tym temacie.Zaproponowałem lampy "uliczne" i zostałem uciszony;)

• 3 years później...
Temat troszkę stary ale postanowiłem się nieco udzielić, gdyby ktoś szukał odpowiedzi. Otóż w wakacje czerwiec, lipiec - kupiłem lampy ogrodowe od producenta niewiadomej nazwy. Wszystko super, wyglądały jak jedne z Philipsa a 2 razy taniej. Myślę sobie jak typowy Polak, nie będę płacił 2 razy więcej za samą markę. No i teraz wypierniczyło mi to ustrojstwo korki i się spaliło. Nie podłączał mi tego jakiś Janusz elektryk tylko dobry elektryk z okolicy. Od razu mi odradzał bo widział że wnętrze jest nie do końca okej. No ale oczywiście jak już go zamówiłem do zakładania i kupiłem lampy no to machnąłem na to ręką i założył. Teraz patrze na te lampy i od lipca kurr zaczęły rdzewieć a chyba nie powinny no i się spierniczyły. Teraz kupiłem już prawdziwego philipsa i musiałem płacić za latarnie jeszcze raz. To naprawdę bezsens... Naprawdę wybierzcie oryginalne lampy i nie kupujcie dziadostwa jak nie chcecie mieć problemu. Sprawdźcie sobie [SPAM], ja zamawiałem [SPAMER] Od razu widać po wyjęciu z pudełka że są lepiej zrobione, cięższe, kable grubsze no i w końcu elektryk przestał się ze mnie śmiać że kupuje dziadostwo. To co tańsze później jest droższe... Edytowane przez Elfir

• 4 months później...
na zdjęciu widzę tylko klasyczną uliczna latarnię i czarny słup a na drugim nowoczesny reflektorek i czarny słup.

Nie pomogłeś mojej wyobraźni.

A do wiejskich ogrodów zwykle polecam mniej barokowo ozdobne lampy, co wcale nie oznacza nowoczesnych.

Ja mieszkam na wsi i zawsze marzyły mi się takie lampy: mlamp-pl-stojaca-lampa-ogrodowa-liguria-313430-polux-klasyczna-oprawa-metalowa-do-ogrodu-outdoor-zewnetrzna-ip43-patyna.jpg#3 i myślę, że jeśli całość ogrodu się fajnie zaprojektuje to i taka ozdobna lampa będzie ładnie wyglądać i nie będzie nazbyt kiczowato.

Edytowane przez Elfir

• 4 months później...
Ja już jakiś czas temu zamówiłam takie lampy na taras i balkon i jestem zachwycona :spam:. Pięknie pasują do całości i tworzą cudowny klimat wieczorem (gdyby tylko nie te komary, to mogłabym tam spędzać całe noce). Cena bardzo przystępna i co ważne przyszły w całości i nic się z nimi w transporcie nie stało. Polecam! Edytowane przez Greengaz

• 2 weeks później...
  • 1 year później...