aagaaz 04.06.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=472&lustro=1&w=t&id_d=468 Witam. Co myślicie na temat tego projektu?Nie mogę znaleźć odpowiedniego do 100m2 , ale znalazłam ten troszkę większy. Chodziło mi o to , żeby salon był od frontu, bo na działce to będzie od zachodu. Myślę, że to dobry wybór. Kotłownia może mieć również wejście od zewnątrz, więc też na plus. Chcę piec na ekogroszek lub inne węglowe.Czekam na opinie Dziękuję za każdy komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elissa 04.06.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Kotłownia na paliwo stałe musi mieć przynajmniej 6-7 m2, dla kotła na ekogroszek z podajnikiem nawet ok. 9 m2.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 05.06.2013 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dziękuję elissa. Jeżeli zdecydujemy się na projekt, to będziemy powiększać napewno kotłownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomono 17.09.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam, na stronie projektu jest informacja, że można zamówić aneks na paliwo stałe, ale kotłownia faktycznie jest nie wielka i jedyna możliwość to doprojektowanie jej za garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta_doa 26.05.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Ten projekt moim zdaniem jest bardzo funkcjonalny. Znajomi mają podobny rozkład domu i mimo prostoty robi wrażenie. Dużym plusem jest to, że kuchnia jest na wprost drzwi wejściowych - wszekie zapachy z przypalonych garnków można łatwo wywietrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia2908 23.05.2016 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Czy ktoś oprócz nas buduje Lune??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.05.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 margolcia - to projekt z potencjałem, ale zanim wbijesz łopatę - urządź go na papierze. Bo kuchnia jest spora ale bardzo nieustawna. Do tego lokalizacja kominka nie jest specjalnie udana. Tutaj możliwe zmiany:http://images76.fotosik.pl/623/0acebedd5ee4ea08gen.gif Kominek postawić przy kuchni i wybudować jeden komin wentylacyjny obejmujący kuchnię i salon z kominkiem (o ile nie planujesz rekuperacji). W kotłowni nie budować komina, tylko wyprowadzić rurę od pieca gazowego przewodem koncentryczno-spalinowym przez ścianę (taniej).Przeniosłam pokój dziecka z frontu na stronę ogrodową, aby był lepiej doświetlony (dla domów z wjazdem od północy lub wschodu). Łazienki dałam na słabiej oświetloną stronę frontową. Zamiast wc proponuję łazienkę z prysznicem - dzięki temu dzieci mogą się pluskać we wannie, a jednocześnie można wziąć prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia2908 25.05.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Bardzo dziękuje za cenne uwagi. Dom budowany jest przez mojego tatę, który ma doświadczenie w budowlance, ale z całym szacunkiem zdania mamy różne. Dzisiaj poszła izolacja fundamentów i już beton komórkowy na ściany Stary dom, który znajdował się na działce był położony prostopadle do ulicy głównej, dlatego tak samo (celowałam z przyłączem wody) usytuowana będzie Luna. Jeśli chodzi o strony świata: salon od południa, pomieszczenie gospodarcze od północy, dodatkowo od skarpy, kuchnia od wschodu, wejście od zachodu (mam problem ze wstawieniem zdjęć...) Kuchnia rzeczywiście nieustawna, nie ma gdzie postawić "kawałka "stołu, jedynie co mi przychodzi obecnie do głowy to meble do samego sufitu, aby wykorzystać przestrzeń.Po nocach nie śpię, ale narazie bez pomysłu, ale podobno kobiety tak maj brak wyobraźni przestrzennej. Z kominka chciałam zrezygnować,ale Mąż się uparł-ciekawe czy nie jest za późno na zmianę miejsca kominka, że mój kierownik nie podpowiedział tego- od razu lepiej to wygląda, chyba, że przeforsuje bez. Z kotłownią hmm, nie zanosi się na gaz, więc będzie na opał stały, dlatego zamiast okna będą drzwi na zewnątrz. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.05.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 kotłownia na węgiel z wyjściem na sypialnie - będzie kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia2908 27.05.2016 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Będzie kurz- konieczne płytki.... Miejsce kominka zmieniam na 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 15.11.2016 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Czy ktoś jeszcze się zdecydował na budowę tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts