Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kawalerka 25.9 m - moje nowe miejsce do zycia

orchii

Recommended Posts

Witam!

Gdyby jeszcze 5 lat temu ktos powiedzial mi ze bede mieszkala w malutkim mieszkaniu, z pewnoscia bym go wysmiala:-)

Niestety sytuacja zmienila sie diametralnie i zamiast polowy domu(140m) bede miala do dyspozycji malutka kawalerke i to na 11 pietrze!!:yes:

Teraz mam maly problem do rozwiazania - jak na takiej powierzchni zmiescic sypialnie oraz pokoj dzienny z aneksem kuchennym?

Dostalam od dewelopera zwymiarowane rzuty. Nie ma na nich niestety miejsca na osobna sypialnie. Mam lozko 140*200, jest wygodne i nie chce z niego rezygnowac.

Jak to wszystko ugryzc - nie mam pojecia!

Ma ktos jakis pomysl?

Może w ten sposób:

1.Aneks jest niewielki ,lodówka chowana pod blatem,jest tez miejsce do posiłków.W sypialni mieści się szafa i komoda.

http://img542.imageshack.us/img542/3725/wmwh.jpg

2.Kuchnia oddzielna w miejscu garderoby "ślepa",za to sypialnia z pojemną szafą.

http://img89.imageshack.us/img89/9773/p6fn.jpg

Edytowane przez kinka

• 4 weeks później...

Witam!

Ostatni post od Lelik troszke zamieszał!

Jeszcze w sumie nie pytałam u dewelopera czy jest mozliwosc zamiany łazienki z kuchnią (wpięcie sie w pion kanalizacyjny).

Mam dylemat, ponieważ chciałam uniknąc "standardowego" rozwiązania w kawalerkach - mianowicie "wejście na kuchnię". Z drugiej strony w kawalerce pożądane jest stworzenie przestrzeni poprzez wyburzenie większości ścian. Pokoj dzienny z aneksem kuchennym prawdopodobnie optycznie powiekszy ten malutki metraż.

No i nie wiem co mam zrobić....

• 10 months później...

Szanowni forumowicze!

Nie pisałam długo, wiadomo - zabieganie, podejmowanie decyzji co gdzie i z czego:)

Ale nie chcę rezygnowac z dzielenia sie postępami w urządzaniu! Tak więc:

1. Niestety zrezygnowałam z sypialni - metraz nie ten aby efekt mnie zadowolil (brakuje mi kilku metrów kw) :(

2. Przejście pomiędzy przedpokojem a garderobą zostało zlikwidowane

3. Kuchnia (aneks) będzie w miejscu powstałej wnęki po garderobie (foto)

wkleję kilka zdjęc

W łazience zdecydowalam się na białe duże kafle. Bedzie także wanna zamiast prysznica. W miejscu gdzie na planach widnieje pralka chcę zrobic szafę "na wymiar", a pralke umieścić obok zlewozmywaka w kuchni.

kilka zdjęc z łązienki jeszcze nieukonczonej

IMAG0171.jpg

IMAG0170.jpg

IMAG0183.jpg

IMAG0184.jpg

Zdjecie z niebieską miską na wiaderku - to właśnie w tej wnęce chcę zdobić szafę na wszystko co niezbedne w mieszkaniu - wadro, mop, miska, środki czystości, chyba nawet odkurzacz tam bedzie, deska do prasowania z zelazkiem, itp

wanna stoi w "roboczym miejscu" bo docelowo będzie długim bokiem pod mozaiką

Mam też dylemat zwiazany z kolorem fug. wiem że na białych płytkach na 100% bedzie to biała fuga lecz pojęcia nie mam jaką fuge zrobić na tej złotej mozaice :confused:

W tak małym mieszkaniu kup odkurzacz "amerykański" :

http://p.alejka.pl/i2/p_new/61/10/odkurzacz-stojacy-bezprzewodowy-cyclone-system-ae2510-2_0_n.jpg

Albo, jak masz środki finansowe robota odkurzającego (roboclean)

Zajmie mniej miejsca niż zwykły odkurzacz.