Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mini wiatrołap - problem

anioleczek2112

Recommended Posts

Dzięki forum udało mi się zaplanowac mniej wiecej kuchnię, połączyłam koncepcje i już nie mam dylematu. Mam nadzieje, ze tak samo bedzie z wiatrołapem. Niestety do dużych to on nie nalezy. A ja oczywiście chciałabym w nim zmieścic wszystko- małą sofkę (ok. 90 cm), szafę, wieszaczki.... tylko miejsce mnie ogranicza :/ Widzicie jakieś realne rozwiązanie w przypadku tego mikroskopijnego pomieszczenia (3,61 m2)? Zalezy mi też na praktyczności nie tylko na tym, zeby był ładny. Z góry pięknie dziękuje za pomoc!! :)

waitrolap (2).jpg

wariant I : szafa po prawej, wieszaczki po prawej. Z lewej strony wielkie lustro, zamiast sofy - ławeczka - przed domem.

wariant II: sofa/fotel i wieszaczki po prawej, lustro na całą ścianę po lewej

wariant III: j.w. ale bez luster

Do tak małego pomieszczenia nie upchniesz wszystkiego bo tam mają jeszcze zmieścić się ludzie.

A zamiast sofy nie lepsze małe krzesło i mini stoliczek?

Pisząc sofka miałam na myśli takie cudo. Najlepiej niedużych rozmiarów

pol_pl_Kare-design-Lawka-Patchwork-Wing-niebieska-4967_1.jpg

Firewall dzięki za propozycję. Nie ukrywam, ze lustro po lewej stronie chodziło mi po głowie, zeby optycznie zwiększyć pomieszczenie.

Mąż oczywiscie jest za praktycznością i chciałby szafę po prawej stronie na całej długości, lewa strona zaś bez lustra- żeby się nikt o nie nie zahaczał.

A zdaje sobie sprawę z tego, że wszystkiego nie zmieszczę :) Szukam tylko złotego srodka... a nóż widelec ktoś wpadnie na genialny pomysł :)

Pisząc o lustrze myślałem o dużej tafli zlicowanej ze ścianą ( na całą ścianę to problem techniczny z dostawą i montażem i do tego kosztowna rzecz - Max wymiary tafli – 2250mm x 3210mm)

Ale takie lustro 200cm x 120cm to już fajna sprawa. i pomieszczenie wygląda jakby miało 360cm szerokości, a nie 180cm.