piotrek.zarazek 22.06.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Hej! Witajcie forumowicze Przymierzam się do wybudowania swojego pierwszego domu. Bardzo zależy mi na tym, żeby dom był spory. Minimum 150 m i miał niebanalny wygląd. Do tego oczywiście wygodne i przestronne pomieszczenia wewnątrz. Natknąłem się na projekt Leeds Lipińskich. Co o nim sądzicie. Proszę o opinie Mnie się bardzo spodobał, ale chciałbym znać opinię bardziej doświadczonych w tej materii link do projektu http://projekty.lipinscy.pl/Leeds/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek.zarazek 25.06.2013 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Ktoś coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j.zapotoczny 27.06.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 No trudno, w takim razie idę szukać porad gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.06.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 idź, zapomniałeś się przelogować na drugiego użytkownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 29.06.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Już poszedłeś? Dom faktycznie z wyglądu inny niż większość. Czy na plus, czy na minus - kwestia gustu. Dla mnie to "kopnięcie" nie jest fajne. Całość jakoś tak kojarzy mi się z przełomem lat '70 i '80. Zauważ, że w dolnej części elewacji otwory na elewacjach bocznych są maskowane - są okiennice idealnie spasowane z drewnem na elewacji, frontowa brama garażowa podobnie. To są pewne detale, które bardzo mocno wpływają na efekt końcowy i jeżeli dom podoba Ci się taki jak jest, to trzeba to zachować, czyli zlecić wykonanie niestandardowych elementów. Dom nadaje się na dość wąską działkę, ale jest tu pewna pułapka. W gęstej zabudowie taki dom będzie się prezentował tak, jak elewacja frontowa, czyli mało interesująco. Ot - garaż z przypadkowo umieszczonym oknem na piętrze. Funkcjonalność ogólnie w porządku, choć garaż dość wąski jak na dwa auta. Raczej pasuje do powszechnego sposobu wykorzystania garażu dwustanowiskowego, czyli parkuje jedno auto i jest składzik. Gdzieś po drodze do garażu przydałaby się choćby niewielka garderoba i szafeczka na buty (może pod schodami garderoba?). Ogromny taras na piętrze. W apartamentowcu fajna rzecz, w domu jednorodzinnym, gdy jest ogród, taras na parterze, to chyba tylko do opalania się toples. Ciekawa jestem sposobu rozprowadzenia kanałów wentylacyjnych. Podwieszane sufity na parterze, kanały w stropie, nad stropem? Sposób maskowania kanałów na piętrze? Na rzutach nie widać żadnych pionów, kanałów, a jakoś trzeba to rozprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 bez tej okładziny będzie zwykły klocek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts