ChłopZmazur 23.06.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Jak uniknąć mostka termicznego przy montażu barierek jak na zdjęciu? Będę podobne montował i zastanawiam się jak uniknąć przechodzenia zimna z płaskowników które bezpośrednio dotykają muru. Myślą o przymocowaniu długimi kołkami do ściany a pomiędzy dać łatę z drewna, styro lub wełnę ? Mostek tylko na kołkach a nie po całości. Czy użyć innego mocowania , jeśli tak proszę o szkic lub foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 23.06.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 zawsze przy takiej konstrukcji będziesz miał mostek dlatego w domach pasywnych nie robi się balkonów itp jedynym pomysłem jaki mi się nasuwa to jakaś barierka rozpórka coś jak te do blokowania ruchu dzieci lub drewnianai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 23.06.2013 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Czyli mocowanie na metalowe kołki, a między barierką a murem drewno dla stabilizacji albo wypełnienie styropianem?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 24.06.2013 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 chyba po prostu trzeba się pogodzić z minimalnymi stratami ciepła..... weź pod uwagę ze to nie jest aż tak duża powierzchnia tego mostka termicznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 24.06.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Dla mnie ta barierka ma wade bo przy montażu tej konkretnej barierki nie zostawiono miejsca na styropian na ścianie, bo po sposobie montażu okien widzę, że to ściana 2W. Powinna byc odsunięta od muru o kilka cm więcej niz będzie grubość styropianu.Co do rozterek autora to zamiast łaty drewnianej można jeszcze spróbować jakims twardym XPSem zdystansowac barierke od ściany. Nie wiem jak by sie to sprawdziło w praktyce ale może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 24.06.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 To nie moja budowa. Foto znalezione w którymś z dzienników. Będę miał identyczne zabezpieczenie i się zastanawiam jak najlepiej rozwiązać. Oczywiście, że trzeba odsunąć od muru. Co innego barierka na balkonie gdzie względy bezpieczeństwa przeważają a co innego barierka na oknie, przez które nikt mądry nie będzie się wychylał 4 duże kołki powinny wystarczyć a między murem i barierką dam jak móisz XPSa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 25.06.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Czy z tymi mostkami to aby nie przesada? To dom jest zwyczajny nie labolatorium.Żeby nie było mostka nie powinno być balustrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 26.06.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 i mi się wydaje że po prostu trzeba to zaakceptować... gdyby chciało się pozbyć mostków to trzeba budowac dom pasywny....... ale to już na etapie zakupu projektu trzeba myśleć a nie na etapie barierek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.07.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 są specjalne termoizolacyjne przekładki do murów, do mocowania pergoli, markiz i balustrad w domach pasywnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marika77 18.07.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 A znasz orientacyjna cene za takie przekładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.07.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 (edytowane) Nie. Znalazłam tylko stronę producenta (oczywiście niepolskiego, ale ma przedstawicielstwo w PL)Nazywa się to Ecofix Edytowane 19 Lipca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts