Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzić kawalerkę, proszę o pomoc!

piranja

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie

:)

Zwracam się z prośbą do Was, drodzy forumowicze, abyście pomogli urządzić mi i mojemu chłopakowi nasze niewielkie mieszkanko :) teraz wygląda ono tak jak w załącznikach poniżej, jednak po ukończonych studiach wypadałoby je trochę odświeżyć, sprawić by było bardziej przytulne.

Także na sam początek może powiem co ustaliliśmy, bo reszta to wielki znak zapytania - meble w pokoju. Te z naszej kawalerki wylądują u siostry a my byśmy chcieli coś bardziej nowoczesnego. Skłaniamy się ku czarnym, ale białe też wchodzą w grę, w każdym razie coś podobnego do tych:

large.jpg

BetaIIczarny.jpg

*Myśleliśmy żeby meblościankę dać tam, gdzie teraz jest sofa, a ją przerzucić w miejsce biurka. Po za tym, myślałam, że przydałaby nam się większa szafa, dalibyśmy ją w miejsce gdzie jest teraz czerwony fotel. Co wy na to?

*Następne nasze dylematy: co z kuchnią? Jak mądrze urządzić tak malutkie wnętrze żeby było praktyczne? Teraz nie mamy piekarnika, a bardzo by mi na tym zależało.

*Nasze następne pytanie: jaki kolor ścian byście polecili, by nie pomniejszyć, już małego mieszkania, by pasowało do takich mebli i jednocześnie do kuchni? Jesteśmy otwarci na różne połączenia kolorów, jednak nie umiemy konkretnie podjąć żadnej decyzji. A może tapeta na 1 ścianę, a resztę pomalować? Jest tyle różnych opcji ale, żeby wyglądało to fajnie i pasowało do całego wnętrza, to też sztuka ;)

Liczymy na jakieś pomysły aranżacji naszych 4 kątów, podpowiedzi, wskazówki, wszystko co pomogłoby nam choć trochę ogarnąć ten remont ;)

Z góry dziękujemy za pomoc ;)

Bez tytułu.jpg

IMAG0632.jpg

ggg.jpg