szczukot 27.06.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 WitamJakiej firmy elektrozawory polecicie do systemu nawadniania ? Gardena, Rain, toto, Hunter czy jeszcze jakies inne ? Cos do 100 zl/szt na 1 cal. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam998 28.06.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Rain bird albo Hunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.04.2018 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Odkopałem stary temat i również prosze o radę Jaki Zakupiłem 7 sztuk znanej firmy(Bermad / Cepex - seria 210) - ale po 4 latach z 7 działają 2 . Próby reanimacji nie powiodły się niby cewka łapie, sprężynka nierdzewna jest cała, ale zawór milczy. Wewnątrz czysto(na wejściu mam filtry)membrana cała. Może ktoś się zna na systemach nawadniania bo wyczytałem , że pozycja pracy tych zaworów to pozioma, u mnie niestety wymusiła konstrukcja pionowa, więc to może być przyczyną?, że się szybciej zużyły. Części zamienne - nie wiem jeszcze które, ale są w cenie nowego zaworu więc....zakup staje się nieopłacalny. Zastanawiam się nad PGV-100-GB Huntera bo tani i można go kupić za 55 zł, ale jak będzie taki jak mam to wolałbym kupić nawet mosiężny (bardziej przemysłowy) za 150 zł. Może ktoś może polecić coś dobrego. Albo wie że koniecznie musi pracować poziomo to coś wymyślę. Pozdrawiam Czekam na odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 10.04.2018 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Hunter daje u mnie radę 3rok na zażelazionej wodzie. Lepszy od rainbirda, bo przy starcie cofa wodę żeby się przepłukać i nie ma problemu z zanieczyszczeniami. Innych nie brałem pod uwagę. Mam dwa typy 3 zwykłe i 3 z regulacją ciśnienia do linii kroplujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.04.2018 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 No to u mnie chodza te Rainbirdy (100 DV). 5 rok bez problemu Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts