duś1719506024 10.10.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 jest lepiej, ale przestrzeń dzienna znów absolutnie niefunkcjonalna. jedzenie przy "parapecie" za kanapą (nad głową kogoś kto sobie odpoczywa) dla mnie byłoby nieakceptowalne. już lepiej chyba kanapę przesunąć do rogu i zrobić półwysep, pod którym krzesła czy hockery będa się wygodnie chować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LQS 10.10.2013 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 jest lepiej, ale przestrzeń dzienna znów absolutnie niefunkcjonalna. jedzenie przy "parapecie" za kanapą (nad głową kogoś kto sobie odpoczywa) dla mnie byłoby nieakceptowalne. już lepiej chyba kanapę przesunąć do rogu i zrobić półwysep, pod którym krzesła czy hockery będa się wygodnie chować. http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,94387,13685117.html?i=17 <- to tak odnośnie ten absolutnej niefunkcjonalności. Dodam, że grzejnik musi być w pokoju dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 10.10.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 nie wiem, jakie to mieszkanie ma wymiary.na pewno to, co przemawia na rzecz projektu domosfery to otwarcie toaletki i biurka. niby nic, ale to robi więcej przestrzeni. odnośnie miejsca do jedzenia - ja bym się na coś takiego w życiu nie zgodziła. wolałabym postawić pod ścianą kwadratowy stolik i dwa krzesełka po obu stronach (choćbym miała do jednego z nich usiąść po obejściu kanapy dookoła) niż jeść na "parapecie". kompromisy kompromisami, ale nie wyobrażam sobie aby na stole nie mieściło się nic poza moim własnym talerzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.10.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) Mieszkanie z linku ma część dzienną o szerokości ok. 4 m. Ewentualnie można próbować u Was open space jak tu: http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,94387,13685117.html?i=15 i kolejne zdjęcie... Edytowane 10 Października 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LQS 10.10.2013 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) nie wiem, jakie to mieszkanie ma wymiary. na pewno to, co przemawia na rzecz projektu domosfery to otwarcie toaletki i biurka. niby nic, ale to robi więcej przestrzeni. odnośnie miejsca do jedzenia - ja bym się na coś takiego w życiu nie zgodziła. wolałabym postawić pod ścianą kwadratowy stolik i dwa krzesełka po obu stronach (choćbym miała do jednego z nich usiąść po obejściu kanapy dookoła) niż jeść na "parapecie". kompromisy kompromisami, ale nie wyobrażam sobie aby na stole nie mieściło się nic poza moim własnym talerzem. Nie widzę żadnego problemu w takim jedzeniu na stoliku barowym o głębokości ~~35cm Wyraźnie jest napisane :33m2 Mieszkanie z linku ma część dzienną o szerokości ok. 4 m. Ewentualnie można próbować u Was open space jak tu: http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,94387,13685117.html?i=15 i kolejne zdjęcie... Te ~~4m to tylko ~~0.15m więcej niż moje. Przecież właśnie ten link wysłałem ;o Edytowane 10 Października 2013 przez LQS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.10.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Pomysł chyba najlepszy,ale blat roboczy ma 60cm,zgadzam się z Duś lepiej zrobić półwysep a kanapę przesunąć.Niestety nadal uważam że nie ma sensu wydzielać sypialni bo to będzie jedna wielka ciasnota.http://img841.imageshack.us/img841/6725/97d6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.10.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) Te ~~4m to tylko ~~0.15m więcej niż moje. Dobre 0.5m więcej I tam niemal w ogóle nie ma ścian Popatrz na swoje rzuty - labirynt ścian... Edytowane 10 Października 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LQS 10.10.2013 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) Dobre 0.5m więcej I tam niemal w ogóle nie ma ścian Popatrz na swoje rzuty - labirynt ścian... Dobre 0.5m więcej? Chyba wg, Paint'a ... Mam wrażenie że nie do końca wiesz co piszesz, a przecież nie jest aż tak późno. Specjalnie dla Ciebie zestawienie rzutów - może będzie Ci łatwiej policzyć ściany Edytowane 10 Października 2013 przez LQS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LQS 17.10.2013 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Czyli najlepiej coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.10.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Dobre 0.5m więcej? Chyba wg, Paint'a ... Mam wrażenie że nie do końca wiesz co piszesz, a przecież nie jest aż tak późno. Specjalnie dla Ciebie zestawienie rzutów - może będzie Ci łatwiej policzyć ściany [ATTACH=CONFIG]217800[/ATTACH] Chronicznie nie znoszę, kiedy się ze mnie robi blondynkę Mieszkanie z linku jest większe (szersze) od Twojego o metr [ATTACH=CONFIG]219059[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LQS 17.10.2013 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Paint część druga? Wcześniej pisaliśmy o szerokości strefy dziennej a nie całego mieszkania, także nie wiem po co ta szopka z paintem Gwoli ścisłości moje mieszkanie ma 29.39 m2 a to z linku 33 m2. A z tą blondynką - no cóż, tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts