davids80 29.06.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Jestem tu nowy w związku z czym witam wszystkich serdecznie. Obecnie jestem na etapie budowy domu (a dokładniej rozbudowy i nadbudowy istniejącego budynku), przy czym nowa konstrukcja będzie całkiem niezależna od istniejącego parteru z nowym wejściem. Jako, że do obecnego (starego budynku) doprowadzona jest instalacja gazowa zdecydowałem się na rozdzielenie przyłącza i wykorzystanie nowego do ogrzewania domu i podgrzewania wody.Wobec powyższego potrzebuję piec/kocioł gazowy dwufunkcyjny.Nie znam się na tym całkowicie wobec czego proszę Was o poradę na jaki piec się zdecydować? Tradycyjny czy kondensacyjny (np. THERMAGEN lub Vaillant)? Jeśli kondensacyjny to jaki, jakiej firmy? Piec będzie zamontowany w łazience i ma służyć do ogrzewania domu (planuję ogrzewanie podłogowe) + podgrzewania wody. Dom ma 82m pow. użytkowej. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez davids80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 29.06.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Jestem tu nowy w związku z czym witam wszystkich serdecznie. Obecnie jestem na etapie budowy domu (a dokładniej rozbudowy i nadbudowy istniejącego budynku), przy czym nowa konstrukcja będzie całkiem niezależna od istniejącego parteru z nowym wejściem. Jako, że do obecnego (starego budynku) doprowadzona jest instalacja gazowa zdecydowałem się na rozdzielenie przyłącza i wykorzystanie nowego do ogrzewania domu i podgrzewania wody. Wobec powyższego potrzebuję piec/kocioł gazowy dwufunkcyjny. Nie znam się na tym całkowicie wobec czego proszę Was o poradę na jaki piec się zdecydować? Tradycyjny czy kondensacyjny (np. THERMAGEN lub Vaillant)? Piec będzie zamontowany w łazience i ma służyć do ogrzewania domu (planuję ogrzewanie podłogowe) + podgrzewania wody. Dom ma 82m pow. użytkowej. witam polecam kotły kondensacyjne oczywiści wybierz kocioł, który ma długą gwarancję - 5lat koszty napraw mogą być dość wysokie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 29.06.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Szukaj kotła kondensacyjnego z jak najmniejszą mocą minimalną najlepiej jak by się zaczynała od 3kw . a moc maksymalna 24kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 29.06.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Szukaj kotła kondensacyjnego z jak najmniejszą mocą minimalną najlepiej jak by się zaczynała od 3kw . a moc maksymalna 24kw. witam co będziesz ogrzewał? kocioł jednofunkcyjny? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
davids80 03.07.2013 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 ...polecacie jakiś konkretnych producentów? Co sądzicie o kotłach Beretta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 03.07.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 ACV typ compakt - niezawodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
davids80 05.07.2013 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 mamy ACV a czy jeszcze coś?Co sądzicie o THERMAGEN i wcześniej wspomnianym przeze mnie Beretta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubdab 09.07.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 jak dwufunkcyjny to keller dual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 09.07.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Ja mam kondensata beretty conica green, jak na razie chodzi trzeci rok bezawaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
davids80 20.10.2013 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 (edytowane) Witam ponownie.Z racji tego, że za około tydzień-dwa będę wybierał piec proszę jeszcze raz o pomoc.W zasadzie rozważam dwie opcje:- kocioł kondensacyjny dwufunkcyjny z wbudowanym zasobnikiem TERMET Ecocondens Integra 25 , 2E-G20 (ziemny GZ-50)- kocioł kondensacyjny dwufunkcyjny z wbudowanym zasobnikiem Immergas Victrix Zeus Superior 26 KW Edytowane 20 Października 2013 przez davids80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamdaramda 20.10.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 .... Wobec powyższego potrzebuję piec/kocioł gazowy dwufunkcyjny.... hej, ja mam podobny zamiar, tzn. grzanie gazem podłogówki i cwu tylko na nieco większej powierzchni - 140 m2, ale celuję w kocioł jednofunkcyjny z zasobnikiem. dlaczego chcesz dwufunkcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 20.10.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Które firmy daja na kondesaty 5 lat gwarancji, bo ja mysle kupic vaillant ale on daje 2 lata gw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 21.10.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 witam buderus, junkers, wolf pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts