kascha 22.10.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Szkoda czasu na dyskusje z osoba ktorej to nie dotyczy!!! Hyba ze dotyczy? Lipna to robota ktora ta firma wykonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 22.10.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 kasha, moze foty jakies wklej. Nic prostrzego oczernic kogos w internecie. Poprzyj zarzuty dowodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekSS20 23.10.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Myślałem, że już nie bedę musiał dopisywać się na tym wątku, a jednak. Zdecydowanie odradzam korzystania z usług p. Mirosława Szuby - parkiety, podłogi itp. Fachowości nie zdołałem ocenić gdyż pomimo:- uzgodnienia wstępnych terminów juz w czerwcu/lipcu 2008- informowania na bierząco o postepie prac- ostatecznej wizji lokalnej i ustaleniu końcowego terminu wejscia na 2 tyg przed; najpierw byłem zwodzony prze 3 dni kolejno historiami o jakiś porblemach, potem awariach, dwa razy jak głupi czekałem na przyjazd w/wostatecznie dziś usłyszałem, że tak naprawdę do pan ma ważne zlecenie gdzie indziej i raczej nie przyjedzie. Normalnie NIEPOWAŻNY CZŁOWIEK ! Odradzam. PS. robota była konkretna na 2 tygodnie + jeszcze schody. Nie mam słów, a te które cisną się na usta uznawane są powszechnie za obraźliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kascha 24.10.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Duzo by tego bylo !! Narazie nikt nie dodaje zdjec !!!!! Ja nie oczerniam stwierdzone sa fakty przez Fachowcow po lini budownictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.10.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Duzo by tego bylo !! Narazie nikt nie dodaje zdjec !!!!! Ja nie oczerniam stwierdzone sa fakty przez Fachowcow po lini budownictwa. czy chodzi o te firmę ??, jeżeli nie to proszę o sprecyzowanie danych nieuczciwego wykonawcy bo dostają uczciwe firmy http://www.olbud.pl/kontakt.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.10.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 wychodza po latach , dobrze ukryte ..........brak fundamentu Po ilu latach wyszły te błędy??? Na czym ten dom stoi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelewka 05.11.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Wiem, że to może nie jest konkretnie to miejsce, ale na czarnrj liście już jest, a pragnę przestrzec przed jednym budowlańcem.Ostrzegam przed współpracą z facetem, który nazywa się Cezary Dembny. Kompletnie niesłowny gość. Podchodzi klientów w ten sposób, że chce zaliczkę i w związku z jej otrzymaniem obiecuje wykonanie jakichś robót za darmo, albo taniej. Niestety, jak się okaże, że nie ma już za co kasować nie pojawia się na budowie. Zwodzi, że będzie za kilka dni, i będzie zrobione a potem przyjeżdża na trzy godziny albo wcale. Ostatecznie obiecane roboty nie są wykonane, No chyba, że ktoś ma ochotę czekać na to na przykład rok. Wszelkie terminy u niego nie istnieją. Ekipę ma małą i każda robota bardzo wolno idzie. Nie dajcie się złapać temu oszustowi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.11.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Davex Niepruszewo k/ Poznania / profile Aluplast. link poniżej http://forum.muratordom.pl/davex-niepruszewo-k-poznania,t145589.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroslav 08.12.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 chwilowo nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 08.12.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Do listy niesolidnych pragnę dopisać kolejne nazwisko: Paweł Czarnecki z Kamieńca - stolarz. Z wykonaniem drzwi spóźnił się miesiąc, teraz nie chce mi wystawić rachunku.... Generalnie popełnił blędy, których nie można już naprawić (np. dosztukowane fragmenty drzwi) oraz takie, które można - lecz niemałym kosztem. Drzwi wykonuje wg własnego wzoru, pomimo wcześniejszych ustaleń (otrzymalam drzwi zupełnie inne od zamówionych). Na moje wezwania do naprawy nie reaguje, zwodzi, nie odbiera telefonów... klasyka. Generalnie super - jeżeli chcecie mieć byle jakie wykonanie, niechlujne wykończenie, nie dostarczone w terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 12.12.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 przestrzegam przed firmą Technostyl ze Swarzędza, której włascicielem jest Henryk Zygadlo Mimo podpisanej umowy, i wziętej niemalej zaliczki, spoznil sie z wykonaniem o poltorej miesiaca, a po naszych telefonach stwierdzil, ze i tak mamy sie cieszyc, bo nas laskawie na ten rok wpisal mimo projektu kuchni, jest to zupelnie inny wytwor. Oszukal nas na wyposazeniu, zamiast szuflad zrobil polki, itp itd, szafki wiszace wykonal tak, ze nie dalo sie ich otworzyc, po awanturze przykrecil relingi caly czas tlumaczy sie, ze na projekcie nie ma narysowanych relingow, wiec nie musial ich robic. inna sprawa jest, ze w specyfikacji jest napisane ze te szczegoly sa do uzgodnienia zrobilismy ogromny blad, bo wyslalismy sprzety do jego warsztatu, bo tam je dopasowuja. oprocz zaliczki mial tez nasze sprzety za 10 tysiecy, dlatego nei moglismy wycofac sie z umowy z tym pseudo- fachowcem odbieral je pan zygoadlo, nie sprawdzil w jakim sa stanie. po 3 tygodniach- bo oczywiscie on sie spoznil - przy montowaniu kuchni w naszym domu okazalo sie ze piekarnik jest uszkodzony- oczywiscie nie rpzez niego. jest juz za pozno za reklamacje, koszty naprawy ponosimy my montowane meble byly porysowane, a pan zygadlo byl bardzo zdziwiony, ze ma je wziac do reklamacji. barek kuchenny mial obdarta okleine fornirowa, ktora myslal, ze sprytnie zakamufluje doklejona beznadziejnie listwa- a raczej jej kawalkiem podpisal towar do reklamacji, przyjechal do domu z towarem, okazalo sie, ze poprawek nei wykonal. obiecal kolejna poprawke w styczniu, bo wszak od 12 grudnia on juz swietuje i nei ma czasu. obiecal wycinanie otworow, bo zapomnial, ze w sposob w jaki wykonal kuchnie, nie da sie podlaczyc pewnych urzadzen do gniazdek. dzisiaj wymawial sie, ze oczywiscie nei ma odpowiednich narzedzi, no i moze podjechac do nas ale w ...styczniupoza ty,m , nie ma tego w umowie rzekomy fachowiec Henryk Zygadlo, ktory posiada firmę TECHNOSTYL W SWArzędz w umowie mial kare umowna za opoznienia, ale rozesmial sie nam bezczelnie prosto w twarz, ze on w takim razie nie zamontuje nam lodowki jak mu nie zaplacimy poza tym wymyslil, ze placic mamy mu za meble PRZED montazem (jak sie okazalo, mnostwo elementow bylo uszkodzonych), na co sie nie zgodzilismy najgorsze jest to, ze polecany on byl przez naszą Panią Architekt JOannę Bozacką, ktora dosc czesto przewija sie chyba na forum Poznanskim. Bardzo mi przykro, ze placąc naprawdę niemale pieniądze dostalismy od niej wizje na papierze, ale brak kontaktu do osoby, ktora te wizje potrafi wykonac. Kontakt z Panią Bozacką tez pozostawia wiele do zyczenia, spisana umowa i zakres prac w zaden sposob nie pokryl sie z rzeczywistoscia. Mimo naszego nalegania na przyspieszenie tempa prac (rozpoczelismy wspolprace w styczniu, kolo czerwca zaczelismy sie niecierpliwic),nic takiego nei nastapilo. usilnie prosilam o projekt kuchni w czerwcu, dostalam go na poczatku wrzesnia. Pod koniec listopada nadal nie otrzymalismy projektow schodow, kolorystyki, mebli- co wchodzilo zakres umowy Nasze maile pozostawaly bez odpowiedzi,mimo ze mielismy potwierdzenia ich przeczytania, nie doczekalismy sie pomocy w wymienionych kwestiach Dostalismy natomiast maila, w ktorym oskarzono nas, ze to MY nie wspolpracowalismy z nimi, poneiwaz wybralismy kontakt mailowy, a nie preferowany przez nich telefoniczny, tak wiec wychodzi, ze sami jestesmy sobie chyba winni, dlatego tez proponuja zakonczenie wspolpracy. ciekawe tylko, ze mimo naszych 3 czy 4 maili ani pani Joanna Bozacka, ani jej maz nie zadzwonili do nas aby wyjasnic swoje milczenie. o zadnej wspolpracy od ponad 3 meisiecy nei bylo mowy, poniewaz nie bylo zadnego kontaktu z ich strony Poczynajac wiec od stolarza, a skonczywszy na architekcie wnetrz, nie moge ich uslug polecic i przestrzegam przed kontaktem z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 13.12.2008 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Przestrzegam Was przed usługami stolarskimi wykonywanymi przez P. Wojciecha Pawlickiego62-023 Robakowo, ul. Ogrodowa 17 wyjątkowo niesłowny, nieterminowy, zarozumiały i nieuczciwy. Mimo podpisanej umowy i pobraniu zaliczki na wykonanie schodów do dnia dzisiejszego nie mogę wyegzekwować zleconej pracy. Termin przekroczył już 1,5 miesiąca i nie widać końca dalszego odroczenia. Zastanawiam sie nad zerwaniem umowy i a należność odzyskać na drodze sądowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 13.12.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Przestrzegam przed firmą (www.)rekuperatory.pl - spóźnili się z montażem instalacji 2 miesiące, mimo monitów. Między czasie za to próbowali wymusić na mnie cesję moich roszczeń na rzecz nowej firmy (żeby się pozbyć problemu?) - nie zgodziłam się. Zagroziłam sądem, siedziałam z dziecmi na kartonach w nie swoim mieszkaniu i czekałam na ukończenie domu, a jak wiecie bez działającej instalacji nie ma odbioru, więc nie można mieszkać i przedstawić dokumentów w banku świadczących o zrealizowanym celu kredytowym. Przywieźli mi ZEPSUTY ! rekuperator i stwierdzili, że szef każe montować i przyjąć reklamację!!!!!!!! SZOK !!!!!!!! Zagroziłam prokuraturą, bo to już był szczyt bezczelności i próba oszustwa. W końcu zgodziili się polubownie załatwić sprawę, tj. zamontować rekuperator w nowym terminie po cenie obniżonej o 5 tysięcy (uzgodniono mailowo),ale teraz chcą zapłaty pełnej kwoty, choć przez nich odbiór domu opóźnił się o 2 miesiące! Zwykłe chamstwo i bezczelność. Nie interesuje właściciela dane słowo i jak rozumiem opinia, tylko kasa. W umowie ustalono załatwianie sporów przez sąd, ale on woli firmy windykacyjne. Jako konsument i klient przestrzegam wszystkich przed taką obsługą. Sprzedawca zgodził się na obniżenie ceny i wykonanie instalacji w ostatecznym terminie. Teraz ma wszystkie ustalenia gdzieś!Szkoda naszych nerwów- tyle ich jest przy budowie domu - żeby jeszcze się truć z takim wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 14.12.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Przestrzegam przed kolejnymi wykonawcami: Maciej Nowak z Obornik- płytkarz i malarz. Zwinął się z miejsca prac, bo dostał fuchę w Niemczech. Zaproponował że dokończy roboty za.. 3 miesiące jak wróci. Janusz Owsianny- malarz. Miał wymienić w hurtowni zapłacony przez nas towar wartości ponad 200 złotych. Ukradkiem zabrał z budowy swoje sprzęty, nei pojawił się dnia następnego w pracy i oczywiście nigdy nie oddał nam towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelus 18.12.2008 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam,mój dom też budował Marek Kantek. Ja tam nie narzekam. Skasował mnie 20 000 pln za wybudowanie dużego domu, gdzie inne oferty miałem od 33 do 38 tysięcy. Mój kieorwnik budowy ocenił, że gość lepiej czyta z ust niż z projektu, ale dodał, że nie jeden dom już postawił i zna sie na robocie. Zgadza się, że trzeba było na niego uważać, bo nie wszystko kumał, co sie do niego mówiło, ale oszczędziłem ponad 10 tysi, a stawiam duże pieniądze, że dwa razy drożsi kolesie od niego też zrobili by nie mniej błędów. Ja tam gościa polecam. Jeżeli ktoś ma czas, zeby do 1 - 2 wpadać na budowe i dogadać sie co ma być gdzie - to nie powinno być problemu. Jka sie gościa zostawia i przyjeżdza na odbiór roboty - to rzeczywiscie oczekiwania mogą sie rozjechać. Pozdr,DOmelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 29.12.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 A ja odradzam polecaną firmę KORONA z ul.Góreckiej Zamówiłem u nich więźbę dachową (w sumie zamawialiśmy razem z sąsiadem na dwa domy). Na dzień dobry spóźnienie blisko dwa tygodnie (co to oznacza w przypadku więźby i cieśli umówionego na konkretny termin nie muszę chyba tłumaczyć). Facet otworzył sobie biuro, zamawia więźbę w tartaku (w naszym przypadku w okolicach Kościana), kasuje zaliczkę (która wynosi tyle ile jego prowizja za sprzedaż) i na tym jego rola się kończy. O wszystko trzeba się prosić. Zamast oddzwonić kontaktuje z klientem innych ludzi. Dzięki temu po pewnym czasie miałem namiar na (chyba) właściciela tartaku, majstra, faceta od załadunku i oczywiście do kierowcy.Nic nie jest uzgodnione na linii Korona-tartak. Za spóźnienie uzgodniliśmy rabat o którym nie miał pojęcia ani tartak ani kierowca (który miał jasne polecenie, żeby skasować tyle co w umowie i bez tego nie rozładowywać). Kończy się to wszystko wielkim zamieszaniem na budowie. Już po wszystkim kierowca stwierdził "jak widzi, że towar dla "Korony" to jest chory, bo zawsze są jakieś problemy". Co do samego towaru to jakością na kolana nie rzuca. Należy wszystko dokładnie sprawdzać, bo zamawiając sosnę, można dostać część towaru w świerku tak jak to było w moim przypadku. Aha! Zapomnianą paczkę z kontrłatami dowozili kolejne dwa tygodnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejba 07.01.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 UWAGA na firmę TONTOR z Kalisza z siedzibą w Poznaniu na Mickiewicza.Totalna pomyłka:-zła jakość profili okiennych Alluplast - krzywe- montaż niedbały - poprawiane było każde okno bo nie było ani pionu ani poziomu okna zabrudzone od piany- okna porysane i mimo reklamacji nie usuneli wszystkiego po 8 miesiącachszkada więcej pisać bo wszystko jest źle zrobione. Odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 20.01.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Uwielbiam osoby, które mają 1 post i to od razu na "czarnej liście". Rozumiem, że z powodu kryzysu straciłeś tam pracę tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawrony 26.01.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 gdybyście szukali kogoś do wykonania ogrodzenia-przęsła, brama przesuwna, furtka - strzeżcie się przed wykonawcą z Psarskiego "OLMET" Daniel Olbert.Krętacz, niesłowny -tzw. obiecanki cacanki - nie wpłacać żadnych pieniędzy na materiał, zaliczek, nie dostaniecie rozliczenia i płot będzie nie taki jaki był ustalony we wstępnym kosztorysie. Gościu zwodził mnie prawie dwa miesiące a potem postawił płot "z pamięci" normalnie szok, bramę musieli przerabiac jego podwykonawcy bo ich też wprowdził w błąd, sam zakupił tylko rolki do bramy samonośnej i zażądal na koniec więcej niz było ustalone w kosztorysie, również "wyrolował" podwykonawców.Ogłasza się też na Allegro, niby istnieje od 10 lat a okazało się, że rozpoczął swoją wątpliwą działalność dopiero w2008 roku. tzw. "cwaniak z miodem w uchu" kompletny ignorant. Niestety dałem sie nabrać. całe szczęście, że udało się dogadac z jego podwykonawcami i zrobili tak jak chciałem. Oni zreszta już dla niego też przestali robić ogrodzenia, mieli go dość bo rolował ich na kasie za podwykon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulce 30.01.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Uwaga !!! Firma Danal, Daniel Duszyński z Kościana Papracz, tandeciarz proponujący budowy pod klucz, umowy spisuje tak, że największe wpłaty na początku, następnie znika, lub jest, ale twierdzi, że nie ma pieniędzy, praktykuje to od kilku lat. Poza tym jakość nawet murowania ścian pozostawia wiele do życzenia, prostych rzeczy nie potrafi wykonać, dlatego może nawet i dobrze, że znika na trudniejsze etapy. Sprawy ma u wielu radców prawnych i komornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts