Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielkopolska - czarna lista niesolidnych

mary

Recommended Posts

• Odpowiedzi 568
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Niestety, tez nie mogę powiedzieć nic dobrego o firmie UNIQUE PERFORMANCE ze Swarzedza ul.Rzemieślnicza 10. Umowę na wykonanie kuchni podpisałam w październiku 2009, z terminem wykonania na 31 marca 2010. Stracony czas na telefony i e-maile. Na zapewnieniach i obietnicach się skończyło. Kuchni zamontowanej nie mam, nawet nie wiem na jakim jest etapie, bo nikt z firmy nie odbiera telefonów, ani nie odpowiada na e-maile. Wpłaciłam spora zaliczkę i pewnie już jej nie odzyskam. Stanowczo odradzam tą firmę !!! Edytowane przez Ann68
nie chce podawac nr telefonu

Dziś miały być już tynki ale Pan od tynków po raz drugi nie dotrzymał terminu, cierpliwości mi brakło i podziękowałem Panu za współpracę. Miało to być typowe złapanie klienta a później się zobaczy co się da zrobić. Wymyślanie historii o Tirach które towaru nie dowiozły :( Nie polecam firmy "Tom-Tynk"

Tomasz Garguliński

tel. 503 - 579 - 183

Salicka 24

61-308 Poznań

tomtynk-tynkipoznan.pl

Dziś miały być już tynki ale Pan od tynków (tynki maszynowe, gipsowe, cementowo wapienne) po raz drugi nie dotrzymał terminu, cierpliwości mi brakło i podziękowałem Panu za współpracę. Miało to być typowe złapanie klienta a później się zobaczy co się da zrobić. Wymyślanie historii o Tirach które towaru nie dowiozły Nie polecam firmy "Tom-Tynk"

Tomasz Garguliński

tel. 503 - 579 - 183

Salicka 24

61-308 Poznań

tomtynk-tynkipoznan.pl

• 2 weeks później...
odradzam Pana Roman Kloskę z adresem ul.Poniatowskiego Luboń . 0-61 810-34-52, 0601 79-93-32 posiadającego jeszcze ponoc hurtownię instalacyjną w Borówcu

Pan kloska zajmuje sie "profesjonalnie" przyłaczami gazowym w Poznaniu, obicuje dużo .....Panie w ciągu 2 miesięcy załatwie panu gaz ..zrobię wszystko proszę się nie martwić zrobię intalację wew i odbiór.

Po otrzymaniu upowaznienia ( i załatwieniu sobie w gazowni wykonastwa na wykonanie instalcji do skrzynki ) facet zapomina co obiecał ..... o co panu chodzi, ja nic nie obecywałem ma pan termin na czerwiec. mnie gazownia jeszcze nie zapłaciła, niech Pan pobiega sobie, instalację zrobiłem we własnym zakresi - straciłem tylko czas na czekanie.

W sumie facet obiecuje dużo a interesuje go tylko by załapac sobie robotę na zlecenie gazowni - reszte ma w d........nie wspominając o ofercie na kocioł BROTJE - czekam juz 5 miesiąc

w sumie zostałem na lodzie (dosłownym )

w ramach wyjaśnień nie było zezwolenia na zajęcie pasa drogowego a działać poza prawem żeby zadowolić klienta NIE BĘDZIEMY !

proszę o usunięcie tego posta

a co do autora widzę że na swojej drodze nie znalazł Pan firmy godnej polecenia może to nie z firmami budowlanymi jest coś nie tak tylko z Panem

Pozdrawiam

Czy ktoś z Państwa mógłby mi udzielić kilka odpowiedzi na temat firmy Profinbud?zamierzam sie budować a Pan który zrobi kosztorysł był bardzo miły i grzeczny,był nim Pan Tomasz Jędrysiak , sprawiał wrażenie fachowca jedynego w swojej dziedzinie,teraz natknęłam sie dopiero na Państwa posty ostrzegające przed tą firma,właściwie prawie że miałam podpisywać umowę,ale dopiero dzisiaj znalazłam Wasze opinie na ten temat,bardzo proszę o odpowiedż co tak naprawdę z ta firmą jest nie tak,nie dotrzymuja terminów?kiepskie materiały? fachowcy?

Pozdrawiam ,jeśli ktoś coś wie i budował z tą firmą swój dom proszę o radę i pomoc.

Zdecydowanie nie polecam firmy budowlanej

K@S Łukaszewski.. z Poznania

Początki współpracy są bardzo obiecujące , a później jest już znacznie gorzej. Rozpoczynają kilka budów w jednym czasie , znikają z jednej , a pojawiają się na innej. Na początku pan Sławek znajduje wytłumaczenie , później nikt nie odbiera telefonu. W związku z tym często zmienia numer telefonu , tłumacząc się zgubieniem telefonu.

Fachowość też pozostawia sporo do życzenia , a zużycie materiałów typu klej jest zatrważające. Jak się okazało spiesząc się z jednej na drugą budowę klej był wyrzucany do piachu - tak co najmniej kilka worków.Towar nie ich więc inwestor zapłaci.

Koniec współpracy to ..... lepiej nie mówić, nikomu takiego poziomu rozmów i kontaktów z tą firmą nie życzę .

Zresztą dla tej firmy kierownik budowy to jest kiep , a to tłumaczy bardzo wiele ....

Nasz sąsiad też korzystał z ich usług i też ich pożegnał widząc poziom i jakość wykonanej pracy np. ścianka działowa nie zakotwiona do nośnej ściany.

Dodam tylko tyle że firma ta się połączyła, albo tez w jakiś inny sposób przerodziła w firmę o pięknej nazwie Spokojna Budowa lub Marka , jednak jakość pozostała taka sama. Mieliśmy z nimi niestety tę nieprzyjemność:(( zresztą nie my jedyni, wystarczy wpisać ich w wyszukiwarce a kilku "poszkodowanych " od razu się znajdzie.

Na rozmowie w sprawei budowy mówią pięknie,roztaczają anielskie wizje a do tego robią tanie wycyeny, jednak każdy kolejny krok to już gorzej:((

w ramach wyjaśnień nie było zezwolenia na zajęcie pasa drogowego a działać poza prawem żeby zadowolić klienta NIE BĘDZIEMY !

proszę o usunięcie tego posta

a co do autora widzę że na swojej drodze nie znalazł Pan firmy godnej polecenia może to nie z firmami budowlanymi jest coś nie tak tylko z Panem

Pozdrawiam

Szanowny panie, sprawa dla mnie zakończona ponad 5 lat temu ale jak pan chce proszę bardzo, post dotyczył niewykonania instalacji wewnętrznej - budowy się panu popiórkowały

na marginesie - znalazłem bardzo dużo firm godnych polecenie i mogę Panu zagwarantować że z większością tych firm hurtowniami wykonawcami utrzymuję dobre stosunku do chwili obecnej.

Nie polecam elektryka P. J. Rybarczyka z Puszczkowa. Facet ma wiedze to fakt, ale jego przeciaganie terminow, bo ma bardziej lukratywne budowy,a w koncu brak jakiegokolwiek kontaktu telefonicznego jest nie do zaakceptowania. Edytowane przez Stanio82

• 2 weeks później...
NO TO CIESZE SIE ZE TROCHE POMOGLAM :)

(...) wcale niepocieszajacy jest fakt ze tak duzo ludzi (przedsiebiorcow) żeruje na tym ze my po prostu uczciwie chcemy wybudowac nasze domki :(

eh...

pozdr :)

...a mogę dopisać paru Inwestorów do tej listy? ...przez te prawie 20 lat paru by się uzbierało... ostatni miesiąc temu... niestety ten kij ma dwa końce.....

...a mogę dopisać paru Inwestorów do tej listy? ...przez te prawie 20 lat paru by się uzbierało... ostatni miesiąc temu... niestety ten kij ma dwa końce.....

a moze osobny wątek ??? bo w tym chyba chodzi o niesolidnych wykonawcow....

ale liste inwestorow - tez niesolidnych mozesz stworzyc bo oszustwo w kazdej postaci nalezy tepic!!!! - eliminowac dwa niesolidne konce kija

a moze osobny wątek ??? bo w tym chyba chodzi o niesolidnych wykonawcow....

ale liste inwestorow - tez niesolidnych mozesz stworzyc bo oszustwo w kazdej postaci nalezy tepic!!!! - eliminowac dwa niesolidne konce kija

...dlaczego nie może powstać taka lista wyjaśniam tu:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160731-Niepolecam-Inwestora...

Witam,

Jak do tej pory naciąłem sie na dwoch fachowcow:

1. p. Matusiak Michał (tel. 693121825)- Lipice kolo Grodźca- układanie klinkieru na kominach. Umawia sie na jedna kwote przed robota a pozniej zminia zdanie bo sie napracowal...

2. p. Arek (tel. 798164990) - Stary Konin - tynki gipsowe. Dzień przed robota wysłał smsa ze mu pracownicy uciekli i nie przyjedzie.Zupełny brak szacunku, nawet nie odważył sie zadzwonic mnie poinformować. W kolejnym smsie napisal bezszczelnie ze umowy nie podpisywal wiec nic sie nie stało.

Pozdrawiam,

Tomek

Ps. Wiecej info moge udzielic na privie.

tak sobie poczytalam ten temat i pomimo ze jeszcze nie mam do niepolecenia zadnego wykonawcy to zrobilam soebie liste tych tu wymienionych...

a ze tez nie lubie jak ktos mnie oszukuje i kantuje to zapisalam sobie wiekszosc wskazanych wykonawców przez forumowiczow zeby sie rzecz jasna wystrzegac :)

no i skoro juz zrobilam sobie takie male zestawienie to je przytocze dla ulatwienia zycia nowym inwestorom :) (takim jak ja)

oby jak najmiej takich ww. przygod....

* STANBUD GARBY

A ja z mojego doświadczenia ze współpracy ze Stanbudem, nie dam na nich powiedzieć złego słowa. Od początku budowy brałem od nich beton i zawsze byli na czas, zamówione m3 się zgadzały, można było wytargować rabacik, a po bliższym poznaniu się, można było wpaść do nich z gotówką i zapłacić za towar po paru dniach. Tak więc ja osobiście ich polecam. :yes:

ps. mysle tez ze dla wykonawców ktorzy uwazaja ze zostali nielusznie oskarzeni to jest okazja na wyjasnienie.

i oczywiscie nie chce nikogo urazic bo to lista zebrana na podstawie wypowiedzi innych forumowiczow...

Ja myślę, że rzadko który delikwent wpisany na naszą czarną listę ją odwiedza, więc się raczej do niczego nie ustosunkuje...

Witam,

przestrzegam przed p. Czarkowskim z Kiekrza.tel : 662-789-490, ul. Jodlowa 9A. Pan oglasza sie ze robi konstrukcje drewniane, projektuje i doradza.

Do dzisiaj czekam na zwrot zaliczki, [cut]...

Chyba popełniłeś podstawowy błąd inwestora... Generalnie nie daje się zaliczek! Chociaż nie wykluczam, że czasami, w szczególnie uzasadnionych przypadkach, może się zdażyć, że trzeba/powinno się dać.