Piotr G 11.06.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Sam jestem wykonawcą, ale i inwestorem zarazem - swój dom właśnie dokańczam już mieszkając. STANBUD GARBY pragnę zdementować - miło terminowo dość tanio - u nas potrzebne były opóżniacze wiązania - wszystko umówione załatwione bez najmniejsztch problemów Muszę też bronić p. Artura Lewińskiego - wykonywał nam blaty do łazienek - była mała wpadka ale szybko z twarzą naprawił błąd - NIE MYLI SIĘ TEN, CO NIC NIE ROBI . Ja ze współpracy z Panem Arturem jestem zadowolony a ceny miał konkurencyjne. pzdr Piotr Edytowane 6 Lipca 2010 przez Piotr G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viacornisa 13.06.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 ... proszę się nie dziwić, że takie jest traktowanie KLIENTA przez firmę "Unique Performance". Gdyż nieoficjalny szef pan D. i jego cichy wspólnik pan R. mieli za nic wszystkich dookoła. Do momentu podpisania umowy potrafili słodzić i obiecywać cuda związane z meblami, a po podpisaniu umowy i wzięciu zaliczki zapominali o obietnicach a meble były dostarczane po 3-4 miesiącach od danego terminu montażu i to jeszcze w częściach i montowane na 5-6 rat w odstępie kilku tygodni ( jeżeli ktoś miał szczęście) lub w ogóle. A przy okazji facet jest nietaktowny (delikatnie mówiąc) i wulgarny wobec klientów i pracowników. Przez parę miesięcy zdążyłem poznać firmę, szefów i sposób działania, szybciej kłamią niż oddychają. Zostałem też przez nich oszukany na duże pieniądze.... OSTRZEGAM!!! Cichy wspólnik pana D. pan R. miał zamiar założyć nowa firmę meblarską w oparciu o doświadczenia " unique performance"... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 17.06.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Ten okręt to Titanic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ann68 25.06.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Podejrzewam, że nowa firma zaczela już dzialac Na allegro w profilu jednego z użytkowników pojawily sie oferty ze zdjeiami, które wczesniej widnialy na stronie internetowej firmy Unique Performance. Lokalizacja tez sie zgadza - Poznan W internecie pojawilo sie mnóstwo nowych ogloszen z tymi samymi zdjeciami. A firma Unique Performance zwinela żagle, wykreslona z rejestru przedsiebiorców. Niestety pani Magdalena R. nie poczuwa sie by oddac wplacona zaliczke Przyslala mi propozycje ugody z bliżej nieokreslonym terminem wykonania kuchni. W odpowiedzi napisalam pismo informujace o odstapieniu od umowy ...... ale po kasie ani widu ani slychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.06.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 to chyba to: http://allegro.pl/item1083129369_kuchnie_szafy_wnekowe_solidnie_dobra_cena.html prawie same pozytywy... wynajęli kogoś do sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.06.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Nie tylko allegrohttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?161187-Kuchnie-na-wymiar-szafy-wn%C4%99kowe-za-niewysok%C4%85-cen%C4%99-!-Pozna%C5%84-wielkopolskaNotabene przy tak ekskluzywnych meblach normą jest podawanie adresu salonu.A komentarze? Jak na działalność od 2005 roku niewiele, poza latami 2007-2008 niemal zerowa aktywność... na 19 stronie kilka niemal jednakowych wpisów jednego autora.. w dodatku prawie nigdzie nie ma info, co było przedmiotem transakcji.Jakby ktoś miał wiedzę na temat nierzetelności tego podmiotu, proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ann68 01.07.2010 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Sprawę zgłosiłam na policję. "Przedsiębiorcy" zostali zatrzymani. Poszkodowanych jest znacznie więcej. Pozostaje tylko czekać na rozwój sprawy.Proszę zajrzeć na linki.http://oborniki.naszemiasto.pl/artykul/398520,przestepczosc-oszust-bral-zaliczki-na-meble-kuchenne-mogl,id,t.htmlhttp://www.policja.pl/portal/pol/1/53643/Oszukiwali_oferujac_meble_kuchenne.htmlhttp://nasygnale.pl/kat,1025343,title,Przekret-na-marzeniach-o-pieknej-kuchni,wid,12237443,wiadomosc.html?ticaid=6a68a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.07.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Dzięki za wszystkie informacje. Wklejam priw, jaki dostałem wczoraj od forumowicza pracownia wraz z moją odpowiedzią, bo ona się należy przede wszystkim WAM. Tytuł: pomówienie Witam, jaka jest definicja "ekskluzywnych mebli" ???? Co to za insynuacje ? Nie mamy salonu sprzedaży, tylko stolarnie w Poznaniu przy ul. Zachodniej 7 A meble wykonują stolarze - a nie salony meblowe ! NIE POBIERAMY ZALICZEK na wykonanie mebli !!!! Z klientami rozliczamy się po wykonaniu danej usługi !!! 1. meble widoczne na zdjęciach wyglądają na ekskluzywne 2. "insynuacje" ? wątek dotyczy oszusta, na dowód są linki do artykułów prasowych; a jeśli nie ma się z oszustem nic wspólnego, wystarczy to TUTAJ napisać 3. pojawił się adres stolarni - znakomicie 4. co do braku zaliczkowania i płatnosci po usłudze - też znakomicie Każdy podmiot, który działa uczciwie, na pewno wyrobi sobie markę niezależnie od zachowania poprzednich "spółek". Natomiast moją rolą jest niedopuszczenie do oszukiwania Forumowiczów, jak też przekazywanie informacji na tematy poruszane na Forum. Muszę tutaj dodać, że użytkownik "Unique Performance" notorycznie łamał regulamin, spamując Forum reklamą, dodatkowo pod nickiem 'szybcia' udając swoją własną klientkę. A zdanie na temat komentarzy na allegro i konieczności posiadania przez firmę stałego adresu mam takie jakie mam; podanie dwóch numerów komórkowych i adresu e-mail w bezpłatnej domenie nie przekonuje mnie, że mam do czynienia ze stabilną firmą. Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.07.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Też otrzymałam dziwną dla mnie wiadomość na priv"Witamy, nikt nikogo nie wynajął !NIE POBIERAMY ZALICZEK na wykonanie mebli !!! Z klientami rozliczamy się systematycznie - częściowo po wykonanej pracy lub jej części 50% / 50% !Domagamy się usunięcia tego dziwnego posta !" Mój post dotyczył jedynie wątpliwości co do tożsamości allegrowicza, więc nie mam zamiaru niczego usuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ann68 05.07.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 (edytowane) Witam, ja natomiast otrzymałam tego typu wiadomość, chociaż tak naprawdę nie wskazywałam palcem o jaką firmę mi chodzi NFORMUJEMY IŻ: NIE POBIERAMY ZALICZEK NA WYKONANIE MEBLI !!! Z klientami rozliczamy się po wykonaniu usługi !!! NIE INTERESUJE NAS FIRMA UNIQUE PERFORMNACE !!! LUB TYM PODOBNE ! Zniesławienie, pomówienie, obmówienie - występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego do pełnienia danej funkcji, zawodu lub działalności. Zagrożony karą grzywny, karą ograniczenia wolności albo karą pozbawienia wolności do roku na podstawie art. 212 § 1. Kodeksu karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do roku jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212. § 2. K.k.). W razie skazania za zniesławienie sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego (art. 212. § 3. K.k.). Edytowane 5 Lipca 2010 przez Ann68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pracownia 05.07.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 (edytowane) Czy to metody konkurencji ? Nie interesuje nas firma Uniqe Peformace - czy jak tam zwał.A jeśli chodzi o zdjęcia mnóstwo firm ma takie same lub podobne ( nie pisze tu o tym przypadku )Mało tego salony meblowe umieszczają zdjęcia ( z reguły ) właśnie producentów - firm stolarskich.A producent nie oznacza zaraz molocha, z 500 pracownikami. Jesteśmy małą firmą - nie potrzebne są nam duże problemy. Potrafimy wykonać meble sami bez tabunów pracowników.To my bierzemy ryzyko ewentualnej "porażki - oszustwa na siebie nie pobierając zaliczek ( gdy klient nam nie zapłaci co wtedy ??? )Oczywiście są umowy ale też czasy i "kraj ryzykowny".A co do allegro: informacja o adresie ukazuje się po zatwierdzeniu kupna ( zawsze ) i jest opcjonalna.Mało tego użycie w aukcjach adresu niekiedy powodowało usunięcie aukcji, gdyż jest to brane jako forma reklamy ( choć nie zawsze ) - a to jest niezgodne z regulaminem allegro.W każdym razie zależy to od pracownika allegro i jego interpretacji regulaminu.Innym razem otrzymywaliśmy informację iż mamy podawać dokładne dane np wymiary kuchni i cenę - ale jak można to zrobić przy kuchniach pod wymiar ??? Tu grają rolę centymetry - nie moduły jak np w ...IKEA. W każdym razie te posty mogą namieszać w głowie potencjalnym klientom, to działa jak głuchy telefon.Przecież wystarczy iskra...Z reszta przekonać się może tylko ten co jest w takiej sytuacji jak my, a nie ten kto pracuje u kogoś - dla kogoś. W każdym razie w zasadzie to my ryzykujemy nie klient... Edytowane 5 Lipca 2010 przez pracownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 05.07.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 A mogę wiedzieć dlaczego macie zawieszone konto na allegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.07.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 W każdym razie te posty mogą namieszać w głowie potencjalnym klientom, to działa jak głuchy telefon. Przecież wystarczy iskra... I to jest właściwe podejście do wątpliwości Forumowiczów - odpowiedź na temat, pozwalająca na weryfikację. Dziękuję. Czy to metody konkurencji ? Nie interesuje nas firma Uniqe Peformace - czy jak tam zwał. A jeśli chodzi o zdjęcia mnóstwo firm ma takie same lub podobne ( nie pisze tu o tym przypadku ) Mało tego salony meblowe umieszczają zdjęcia ( z reguły ) właśnie producentów - firm stolarskich. Żadne metody konkurencji - tylko wpisy ludzi oszukanych na grubą kasę przez UP, odartych z marzeń o przeprowadzce do wykończonego domu. A "salon meblowy" jest po to, by pokazać klientowi produkty i detale - co to Hettich a co Blum, MDF, pełen wysuw, by zaprezentować blaty, kolory etc. Nie wyobrażam sobie wyboru koloru i blatu z próbnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pracownia 05.07.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 (edytowane) Próbnik, a salon to dwie różne rzeczy. Po za tym za wynajem salonu trzeba zapłacić, za pracownika który tam będzie siedział i przez powiedzmy tydzień - dwa grał w kierki - również.Dlatego o ten koszt myślę że jesteśmy tańsi. Edytowane 5 Lipca 2010 przez pracownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 06.07.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 (edytowane) Nie polecam korzystania z usług projektantki przyłącza wodociągowego: Barbary Palacz, tel. 601 147 242 Kobieta o mentalności babo-chłopa, daje do zrozumienia, że pracuje w Aquanecie, więc szybkie załatwienie całej dokumentacji to dla niej pestka. Najpierw bierze zlecenie na projekt, później informuje, że jego realizacja będzie trwała aż 2,5 miesiąca. Na końcu okazuje się, że po licznych interwencjach przynosi go po ... 4 miesiącach (dokumenty dałem jej w marcu, projekt dostałem w lipcu). W dodatku na projekcie widnieje nazwisko zupełnie innej osoby jako autora. Przy mojej ostatniej interwencji telefonicznej tłumaczyła się, że zgubiła mój numer telefonu. Przestrzegam, tym bardziej, że cholernie trudno znaleźć takiego projektanta, mimo iż prosty rysunek przejścia rurki PE pod ławą fundamentową potrafiłaby spokojnie wykonać osoba ze średnim wykształceniem technicznym i to niekoniecznie budowlanym. Problem leży w idiotycznej polityce Aquanetu. Edytowane 6 Lipca 2010 przez Egon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 09.07.2010 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 (edytowane) niestety juz na samym poczatku budowy trafilam na wrednego dostawce betonu: SMIRNOW Z CERADZA bralismy od niego beton na fundament - miala byc pompa i trzy gruszki od razu - a pompy nie bylo bo ponoc sie zepsula a pierwsza betoniarka spoznila sie 1,5 h. oczywiscie nie wszystkie przyjechaly od razu i wyszlo na to ze zalewalismy do 22!!!!!!no ale myslimy sobie ze cena nizsza a wokolo mowia ze betoniarki zawsze sie spozniaja wiec moze nie jestesmy odosobnieni (choc murarze byli wsciekli...)ale gosciu przegiął jak zadzwonił rano ze nie przywiezie podbetonu bo ma inna robote u lepszego klienta...kopara mi spadla - kots powie ze szczery - a ja powiem kompletny brak jakiegokolwiek poczucia odpowiedzialnosci za przyjmowanie zlecen! a rozmowa z tym "panem" nie nalezala do przyjemnych bo kultury brak...eh Edytowane 9 Lipca 2010 przez amyF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyholu 12.07.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Ja nie polecam firme od wszystkiego SZYM BUD p. Robert Szymczak z Gniezna zam. ul. Cienista lub ul. Mieszka I (jezdzi fordem focusem na numerach PGN ...) tel. 791400887 - telefon i samochod moze zmienic ale nazwiska raczej nie. Zreszta telefony zmienia czesto - wiadomo dlaczego. Jest to totalny partacz bez ekipy ktory łapie ludzi chyba po drodze z Gniezna do Poznania - napisze co sknocił: gipsokartony - krzywe i pekaja, kafelki krzywe , fugi - tragedia, ocieplenie zewnetrzne - krzywe i do poprawki. Facet lubi brac zaliczki i nie pojawiac sie na budowie przez kilka dni. Juz kilku inwestorow wyrzucilo go z budowy m.in. z Kicina, Siekierek, Gowarzewa i Puszczykowa i kto we ilu budów kolo gniezna - wied UWAGA NA NAZWISKO ROBERT SZYMCZAK Z GNIEZNA !!!!!!! PARTACZ DO 3 POTEGI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ann68 14.07.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Poszkodowani przez firmę UNIQUE PERFORMANCE powinni jak najszybciej wysłać pismo listem poleconym na adres :Prokuratura Rejonowa Poznań WIlda ul.Solna 10 61-736 Poznań o treści: W N I O S E K Dotyczy: sygnatura 2DS 1471/10/10 Składamy wniosek o całkowite naprawienie szkody w kwocie ........................... zł ( słownie: ....................................................złotych ). Podpis odręczny imieniem i nazwiskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasuwa66 14.07.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 sadzac po realizacjach i referencjach to raczej nie jest sprawa solidnosci tej firmy , tylko niepowodzenia. W ostatnim czasie w budownictwie bylo krucho po wielkim bommie. W czasie tak wielkich zwirowam, kazdemu moze sie powinac noga. Firma reprezentuje najwyzsza jakosc uslug. Na pewno tak bylo do niedawna. Pewnie podpisal Pan umowe przed zalamaniem sie tego rynku i pech sprawil , ze zostal Pan ofiara kryzysu w budownictwie, ktory nadszedl do nas z zagranicy. Prosze zatem nie miec pretensji do firmy, ktora tez stala sie jego ofiara, bo po podpisaniu umowy plyneliscie na jednym okrecie. Mimo problemow , ktore przechodzi ten podmiot uwazam ze ta firma jest bardzo solidna i uczciwa, bo tez mialem z nimi do czynienia i troche ich znam. Nie jeden dom, czy obiekt zbudowali i remont wykonali, a nawet reklamacje poprawiaja. Nie myli sie i nie ma problemow ten co nic nie robi przecież, a pewne sprawy nie sa zalezne od nas Bzdury kompletne bzdury ostatnio wszędzie na rynku było krucho .Czy to znaczy że mięlibyśmy się wszyscy oszukiwać nawzajem?.I proszę mi tu nie p….yć umowę podpisałem już w trakcie kryzysu, czyli facet był świadom sytuacji.Na bezczelnego wziął zadatek zaliczkę a potem nie dał wszystkich dokumentów,które były, niezbedne do uzyskania pożyczki. Termin wynikający z podpisanej umowy minął na przelew z banku geniusz stwierdził że nie dotrzymałem umowy więc kasa zostaje w jego kieszeni i do widzenia. No trudno dostać pożyczkę z banku jak bank nie dostał wszystkich wymaganych dokumentów. Sprawa w sadzie trwała półtora roku zakończyła się pomyślnie dla mnie. Wiec przestań mi tu piep..ć o solidnej firmie bo jest to firma która przynosi wstyd nam wszystkim. Ludzie tak nieodpowiedzialni powinni zostać zesłani na Sybir ażeby wiedzieli, co to znaczy zarobić pracą ludzkich rak tyle ile on mi ukradł. Więc nie wypisuj takich głupot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 21.07.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 niestety juz na samym poczatku budowy trafilam na wrednego dostawce betonu: SMIRNOW Z CERADZA bralismy od niego beton na fundament - miala byc pompa i trzy gruszki od razu - a pompy nie bylo bo ponoc sie zepsula a pierwsza betoniarka spoznila sie 1,5 h. oczywiscie nie wszystkie przyjechaly od razu i wyszlo na to ze zalewalismy do 22!!!!!! no ale myslimy sobie ze cena nizsza a wokolo mowia ze betoniarki zawsze sie spozniaja wiec moze nie jestesmy odosobnieni (choc murarze byli wsciekli...) ale gosciu przegiął jak zadzwonił rano ze nie przywiezie podbetonu bo ma inna robote u lepszego klienta...kopara mi spadla - kots powie ze szczery - a ja powiem kompletny brak jakiegokolwiek poczucia odpowiedzialnosci za przyjmowanie zlecen! a rozmowa z tym "panem" nie nalezala do przyjemnych bo kultury brak...eh Dlatego czytając posty o "atrakcyjnych" cenach z Ceradza Dolnego nie dałem się wziąć pokusie i postawiłem od razu na WAAB. Punktualnie do bólu. Betoniarki przyjeżdżały 10 minut przed czasem, pompa 15 min. Wszystko w najlepszym porządku. Dostałem też rabaty i możliwość płatności przelewem po przywiezieniu towaru (14 dni). Na koniec nieco szowinistycznie, proszę wybaczyć. Jako rodowity Pyrol z dziada pradziada powiem tak: Smirnow ... nazwisko skrajnie nie wielkopolskie to i jakość jakaś taka ... ze wschodu. Trudno się dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts