Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielkopolska - czarna lista niesolidnych

mary

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 568
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uwaga! Przestrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług firmy Gaap z Kłodzka, występującą również jako firma-córka: "Paprocki i Wilusz" w Poznaniu. http://www.gaap.pl

handlują oknami, panelami, drzwiami i czym popadnie

po pierwsze manipulują cenami - kuszą klienta kilkanaście procent niższą ceną a potem na fakturze okazuje się że to po prostu towar na 7% VAT - stąd niższa cena. Mi na przykład było to bardzo nie na rękę, poza tym wszystkie faktury są wystawiane w tym momencie na montaż (np. montaż paneli) więc zapewne żegnaj gwarancjo....

po drugie i najważniejsze - nie są w stanie dotrzymać ABSOLUTNIE ŻADNEGO TERMINU. z każdych 4 tygodni robi się 7-8. a jak słyszę "jutro" to po prostu rzygam!!!! jak już coś przyjdzie to i tak nie kompletne.

Ręce opadają. Radzę trzymać się od nich z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chwileczkę. Na wszystkie usługi powinna być spisana umowa na której jest ustalona stawka VAT oracz zakres prac czy też towar - z tego co cytam to takiej nie było skoro zdziwiliście się dopiero przy odbiorze faktury. Jeśli chodzi o gwarancję to gdybyście mieli umowę na wykonanie np. "położenie paneli" to do każdej umowy jest potrzebna specyfikacja (zakres usługi i użyte materiały) wtedy wszystko jasne i wiadome jaka usługa i jaki towar i oczywiście na co gwarancja. Termin - faktycznie przekładanie jest złe. Podsumowując to więcej winy jest waszej niż wykonawcy.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
Ja miałem jako mieszkaniec Leszna problemy z dealerem KOMANDOR S.A. czyli firma OZDOBA MARKET W LESZNIE przy ul. SŁOWIAŃSKIEJ 1. Zresztą nie jestem w tm chyba odosoniony. Totalni partacze i nie można od nich niczego wyegzekwować jak i z Komandora Wielkopolska S.A. W myśl zasady duży może więcej. Zdecydowanie odradzam meble,zabudowy tej firmy.

Popieram w całej rozciągłości poprzedni post w sprawie Firmy ]KOMANDOR WIELKOPOLSKA S.A.[/color] i jej autoryzowanego dealera firmę OZDOBA MARKET w LESZNIE na ul. Słowiańskiej nr 1. Całą sprawę opisałem w swoim poście na tym forum pt. KOMANDOR BUBLE. Do dnia dzisiejszego nie mogę wyegzekwować od dealera wykonanie szafy w sposób właściwy, nie mogę wyegzekwować dokumentacji, która jest moją własnością, nie mogę wyegzekwować zwrotu za bezpodstawnie i żle naliczone elementy, które były niepotrzebne do montażu. Nie mogę wyegzekwować zadośćuczynienia za straty spowodowane niedotrzymywaniem umów słownych i pisemnych składanych przez w/w firmę, nie mogę też wyegzekwować sporządzenia protokołu reklamacyjnego, bo ta firma ma wszystko w d... Niestety to wszystko dzieje się pod nadzorem Prezesa KOMANDOR WIELKOPOLSKA S.A., który podpisując umowy o reprezentowanie firmy logiem KOMANDOR zezwala na takie praktyki swoich dealerów. SZKODA SŁÓW. Nie należy wierzyć ich reklamom i omijać w/w firmę z daleka

• 3 weeks później...

odradzam Pana Roman Kloskę z adresem ul.Poniatowskiego Luboń . 0-61 810-34-52, 0601 79-93-32 posiadającego jeszcze ponoc hurtownię instalacyjną w Borówcu

Pan kloska zajmuje sie "profesjonalnie" przyłaczami gazowym w Poznaniu, obicuje dużo .....Panie w ciągu 2 miesięcy załatwie panu gaz ..zrobię wszystko proszę się nie martwić zrobię intalację wew i odbiór.

Po otrzymaniu upowaznienia ( i załatwieniu sobie w gazowni wykonastwa na wykonanie instalcji do skrzynki ) facet zapomina co obiecał ..... o co panu chodzi, ja nic nie obecywałem ma pan termin na czerwiec. mnie gazownia jeszcze nie zapłaciła, niech Pan pobiega sobie, instalację zrobiłem we własnym zakresi - straciłem tylko czas na czekanie.

W sumie facet obiecuje dużo a interesuje go tylko by załapac sobie robotę na zlecenie gazowni - reszte ma w d........nie wspominając o ofercie na kocioł BROTJE - czekam juz 5 miesiąc

w sumie zostałem na lodzie (dosłownym )

Gość karol28

Witam!

Proszę uważajcie na firmię pana Lijewskiego Ciesielstwo-Dekarstwo z okolic Obornik (Ryczywół).

Takich niesolidnych ludzi to jeszcze nie spotkałem.

Ekipa ta miała mi wybudować dom do stanu surowego

otwartego. Skończyło się na tym, że po prostu przestali

przyjeżdżac na budowę. Zabrali swój sprzęt z budowy i

zniknęli... Tydzień wcześniej mieli pojawić się na budowie

na 2000%. Potem cała ekipa rozchorowała się. Ostatnio

okazało się, że w hurtowni, w której brali materiały jest

jeszcze niezapłacona faktura za jakieś materiały... :(

Umowę mają w d... (to ich słowa).

UWAŻAJCIE NA NICH!!! NIE POLECAM!!!!