teejay 05.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 ... i specjalnie wpadłeś tutaj tylko po to, aby nas o tym fakcie poinformować, tak? hmm ... Cześć. Tak, dokładnie. Gdybym trafił wcześniej na tego typu informację nie podjąłbym współpracy z tą firmą. Może jesteś trochę przewrażliwiony na takich, co wpadają, żeby oczerniać konkurencję. Ja konkurencją nie jestem. Zresztą w sumie to się nie dziwię. Może to tak trochę wygląda po tym moim jednym poście. Niestety nie każdy ma czas na prowadzenie dziennika i galerii z budowy z Internecie i angażowanie się w dyskusje przy miliardach spraw do załatwienia irl. Zbieram mozolnie materiały i opis swoich 3 letnich doświadczeń malutkiego inwestorka, który zbudował sobie mały domek i zamierzam się nimi podzielić na stosownej tablicy, już niedługo. Pewnie dopiero to podniesie jakąś tam wiarygodność poprzednich postów. Tymczasem tylko ostrzegam, że ta firma to zły wybór. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teejay 05.03.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Może jeszcze dodam do Pana Witczaka.... Mnie Pan Witczak po spotkaniu na budowie wydał się dziwolągiem, takich właśnie niejasno wyrażających się "fachowców" starałem się unikać przez cały czas budowy domu. Czytając te opinie wnioskuję, że dokonałem dobrego wyboru nie podejmując współpracy z tym Panem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 07.03.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Może możliwość dodawania postów, w tym wątku, winni mieć użytkownicy legitymujący się jakimś minimalnym dorobkiem postów? 5? 10? 20?Zbyt wielu tu kilkupostowców. Tak zwane "mniejsze zło". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 10.03.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 nie polecam cieślo-dekarza - zwanego przeze mnie Panem od dachu: Jerzy Bobrowski z Pniew problem pierwszy: doradził podniesienie dachu ale "nie zauważył" ze okap zasłonił częśc okna. później oczywiscie skazował za przycięcie dachu. problem drugi: chciał, aby mu zapłacić za wykonanie większego metrażu dachu - po przedstawieniu mu moich obliczen z których wynikało ze dach jest mniejszy o 30 m2 (!!!) zarzekał sie ze pomylil się w obliczeniach.... problem trzeci - dla mnie najbardziej przykry: od października kiedy skończył robić dach przeciekały kominy - mówił ze przyjedzie poprawić. Do marca Pan niestety się nie pojawił (pomimo nękania go przeze mnie -pozniej nie odbierał telefonow...), a ze ciekło juz na zrobione tynki to musielismy wynająć kogoś innego do poprawek i dodatkowe koszty wiadomo ze "kto nie pracuje ten się nie myli" ale należy robotę zle wykonaną poprawic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 10.03.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Cieszę się, że wreszcie ktoś nie z jednopostowców zdecydował się tu trochę ponarzekać... Takie ostrzegawcze wpisy czyta się z prawdziwą przyjemnością... amyF, nie masz jeszcze kogoś do nakapowania?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 17.03.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 całe szczescie nie bo do opóźnień i przesunięć zdążyłam sie juz przyzwyczaic w świecie budowlanym.... póki co to tylko ten gosciu zalazł mi za skóre ! chociaż jeszcze czeka nas wykończeniówka...strach sie bac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreator 22.03.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 również mam wyłącznie negatywną opinię o firmie profinbud, T.Jędrysiak. Miło do momentu podpisania umowy. Pan Jędrysiak był zawsze punktualny na umówionych spotkaniach. Po podpisaniu umowy zaczęło się. Na chwilę obecną mamy już kilka miesięcy opóźnienia i nie możemy zakończyć budowy. Odkłada rozpozcęcie prac z poniedziałku na wtorek, z wtorku na środę itd. Już w następny poniedziałek na pewno będzie na budowie. I oczywiście nie pojawia się. Unikał kontaktu z nami. Nie odbierał telefonów. Okłamywał, że za kilka dni rozpoczyna pracę. po kontakcie z hurtownią okazywało się, że w ogóle nie zamówił nigdy towaru. Oszust, kłamca, człowiek skandalicznie nie dotrzymujący terminów i lekceważący klienta. Do tego na tyle bezczelny by nie poczuwać się do zadnej odpowiedzialności finansowej za powstałe z jego winy opóźnienia. Jedynie dla ludzi o silnych nerwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreator 22.03.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 współpraca z profinbud T, Jędrysiak to koszmar, który na obecnym etapie (już kilkumiesięcznego opóźnienia firmy w budowie naszego domu) śni się nam po nocach. Zdecydowaliśmy się już na kontakt z adwokatem, który, jeśli nic się nie zmieni, zacznie egzekwować od pana Jędrysiaka pozostałe do wykonania elementy umowy. Do momentu podpisania umowy punktualny, miły i zaangazowany. Po podpisaniu umowy zaczęły sie opóźnmienia, ciągłe przeciąganie terminów rozpoczęcia prac, wymówki, uniki, wręcz nie odbieranie przez niego naszych telefonów. Okłamywanie w kwestii przedłużającego się oczekiwania na zamówiony towar, którego nigdy faktycznie nie zamówił (co okazywało sie po kontakcie z hurtownią). Odradzam bo jest to człowiek nie dotrzymujący terminów, lekceważący klienta, kłamiący na kazdym kroku, co wielokrotnie mu udowodniliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek1502 27.03.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Dodam tylko tyle że firma ta się połączyła, albo tez w jakiś inny sposób przerodziła w firmę o pięknej nazwie Spokojna Budowa lub Marka , jednak jakość pozostała taka sama. Mieliśmy z nimi niestety tę nieprzyjemność( zresztą nie my jedyni, wystarczy wpisać ich w wyszukiwarce a kilku "poszkodowanych " od razu się znajdzie. Na rozmowie w sprawei budowy mówią pięknie,roztaczają anielskie wizje a do tego robią tanie wycyeny, jednak każdy kolejny krok to już gorzej:(( absolutnie odradzam zlecanie temu czlowiekowi czegokolwiek na budowie.podejzewam ze zrobienie prostego wykopu przerosloby jego mozliwosci.to co powyprawial u mnie przeroslo moje dotychczasowe doswiadczenia z pseudofachowcami wielokrotnie a jest to moja trzecia budowa-krzywe sciany,brak pionow,dekarze dokonywali codow by poskladac dach na tym co wymorowal.rury od kanalizacji zalana odwrotnie,styropian poprzyklejany tak ze rece opadaja.ostrzegam przed tym panem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lkk. 30.03.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Firma "Indeco - Centrum" pana Roberta Zamelczyka mieszcząca się w centrum meblowym Top Shopping w Komornikach - nie poleciłbym własnemu wrogowi...Zamówiliśmy zabudowę kuchni na początku listopada 2010, teraz mamy koniec marca 2011 i widoki na skończenie naszej kuchni praktycznie żadne. Pan Zamelczyk nie odbiera telefonu już od dłuższego czasu, a gdy w końcu pojechałem się z nim spotkać... wyszedł z własnego sklepu (!!!)No i te słowa wypowiedziane przez pracownika, już po spektakularnym wyjściu pana Zamelczyka: "ja naprawdę nie jestem panu w stanie pomóc, ja takie sceny codziennie oglądam". Dodatkowego komentarza chyba nie trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariar 07.04.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 cd. jest 7.05 i mamy slupki i murki bez obudowy skrzynki elektr. i śmietnika. Niestety mąż uwierzył zapewnieniom brata (razem prowadzą firmę) i zapłacił za całośc płotu metalowego i wymurowanie całości. Bracia zniknęli chociaż dzis mieli montować metalowe elementy. Mąż spotkał znajomą i dowiedział się, że u niej był identyczny scenariusz jak u nas. Zrobili fundament i poszli sobie. Podobno z tego włąsnie są znani, że robót nie końćzą. Zobaczymy jak to u nas się skończy. Ale rozmawiać się z nimi nie da i naprawdę przestrzegam potencjalnych zainteresownych współpracą z tymi panami. HORROR, szkoda zdrowia i nerwów, których my niestety nie uniknęliśmy. Dzień dobry, ja również zostałam oszukana przez braci Andrzejewskich, sprawa trafiła do sądu. Będę wdzięczna za kontakt w tej sprawie (697 660 620) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziko911 23.05.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 witam, ostatnio wymieniałem drzwi w calym mieszkaniu, po przejrzeniu ofert wszystkich sklepów zdecydowalem się na Firmę Fachowiec SEK z siedziba w galerii Arkady w Poznaniu. ogolnie podejscie do kl OK ale, no wlasnie ogromne ALE do calego procesu montazu drzwi - KOSZMAR. FIRMA ARGUS - co się okazało jedyny podwykonawca Sęka, totalnie nie znająca sie na rzeczy. Listwy okołodrzwiowe przykleili tak, że odpadły po godzinie, porobili dziury w scianie na wylot, o zaslepkach wykonczeniowych nie ma juz w ogóle mowy. Dodam, że na pomiarze podali inna kwotę za usługę niz wyszla końcowa - oczywiscie byla znacznie wyższa. OGOLNIE SKANDAL, PORAŻKA, SZEF ARGUSa CHOLERNIE NIEMIŁY, BRAK SŁÓW. UCIEKAJCIE OD FACHOWCA I TYM SAMYM ARGUSA, NA KTÓREGO BĘDZIECIE SKAZANI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac7619 22.06.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Ostrzegam przed oszustami : Piotrem Stefaniakiem ( "firma" Spokojna Budowa ) oraz Sławomirem Łukaszewskim ( "firma" Zakład Handlowo-Usługowy "K&S" ) ! Ludzie ci to zwykli oszuści z wyrokami sądowymi ( w tym jedna sprawa w Sądzie w Poznaniu wygrana przeze mnie na co mam wyrok z klauzulą wykonalności ! ) . Naciągają inwestorów na zaliczki ( szczególnie p. Łukaszewski , który uważa się za "wybitnego fachowca" w dziedzinie budownictwa ) a potem znikają z budowy . Do tego zatrudniają ludzi bez umowy ( na czarno ) nie płacą im , a ludzie którzy pracują u nich to w większości przypadków osoby nie mające wiele wspólnego z budownictwem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
situla 08.07.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Drewno-Bud pana Waldemara Omańskiego z Międzyrzecza , ja również mówie tej Firmie " NIE " , jedna wielka porażka Niestety musimy potwierdzić, że firma pana Waldemara Omańskiego jest wyjątkowo niesłowna i z wielkimi oporami realizuje reklamacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endru 12.07.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Mój post na BIAŁEJ LIŚCIE poczytajcie.Witam wszystkich. Moja przygoda z Panem Damianem Jarociem zaczeła się od.......Białej Listy Solidnych. stamtąd wlaśnie wzięłam jego namiary, wiedziona świetnymi opiniami .dodatkowo mój super Kierbud( też z bialej listy) mowil ze to dobry, niedrogi fachowiec . No to zadzwonilam , dostalam wycene, spotkaliśmy się, pokazaliśmy projekt , ponegocjowalismy cenę i niby wszystko mialo ruszyć. Niestety, poniewaz nie podpisalismy umowy z Panem Damianem to okazalo się ze juz potem nie starczylo dla nas miejsca- tu od razu dodaje , ze nie mialam o to pretensji bo wiadomo ze ekipa nie będzie czekala . No więc umówiliśmy się na rok 2010. Zadzwonilam, okazalo się ze sierpien, potem że wrzesien ale pomyślalam ....ok............. Spotkaliśmy się : na dzialce( zeby ją jeszcze raz obejrzec) oraz w domu , w celu podpisania umowy i ostatecznych ustaleń. Pan Damian przyszedł ale....................bez umowy..................wobec czego ustaliliśmy ze umowę przygotuję ja. Pan Jaroć z własnej inicjatywy chcial przyspieszyć wejście na budowę , bo cytuję: jest mokro i tam gdzie teraz robimy, zalało.........więc umawiamy się na czwartek na 7 rano.......z umową...... pan Damian obiecał zadzwonic w poniedzialek zeby ostatecznie potwieirdzić czy to rzeczywiście będzie czwartek czy piątek. No i zaczęło się....Od wtorku przez okrągle 2 tygodnie wykonalam niezliczone ilości telefonów do Jarocia. Oczywiscie bez rezultatu. W końcu zadzwonilam do Kierbuda , który odniósł sukces i dodzwonil sie do Jarocia a ten mu pokrętnie powiedzial ze...byl chory ........i ze zadzwoni do mnie na pewno na dzien następny. Oczywiście tak sie nie stało. Zeby było śmieszniej zadzwonilam znowu do Kierbuda i tym razem wersja Pana Damiana byla taka- nie wiem co ma zrobic, nie wyrabiam się , nie wiem czy wziąc tą robotę. no do cholery jasnej- ja rozumiem wiele, ale żeby po gówniarsku unikać telefonów, przetrzymywać ludzi bez zadnej informacji, robić z siebie niepoważnego człowieka i chować za plecami innych??????? Dodatkowo, wielokrotnie prosilam Jarocia o oddanie moich dokumentów- jakby nie bylo , kopia takiego projektu tez do cholery kosztuje. Wniosek jest jeden- moze to i są fachowcy, tyle ze sodówa do glowy jak widac odbija każdemu...bo żaden szanujący się fachowiec nie będzie robil takiej gówniarzerii jak Jaroc......... NIE POLECAM......... .za to polecam swojego Kierbuda, pana Zbyszka K - o nim przeczytacie na bialej liście. fajny facet i tyle w temacie. A my , na szczescie ruszamy 05.10...............oby tylko przez obsuwę Jarocia starczylo nam czasu do mrozów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesk1719508791 30.07.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Szczerze nie polecam!!!: HORODYŃSKI ARTUR KAMIENIARSTWO (zajmuje się budowlanką) Rynek 2, Osieczna Firma nie wywiązała się z umowy (kapitalny remont mieszkania), mimo dodatkowego terminu. W żadnym wypadku proszę nie wypłacać żadnych pieniędzy przed ukończeniem prac!. Po większej zaliczce Pan Horodyński zjawił się po 4 tygodniach po to aby popracować przez 2 dni. Okazało się że, właściciel w międzyczasie znalazł większą robotę i nie miał czasu skończyć mieszkania. Przyjeżdżał po godzinach razem z zmęczonymi pracownikami. Przez 3 miesiące nic nie zostało zrobione prawidłowo, na ścianach gładź do poprawy, cieknące rury, źle wykonana instalacja elektryczna, krzywe ściany, krzywo położone kafelki które trzeba było zrywać!!! Żenada. Właściciel nie umie doradzić w zakupie materiałów, podejmuje się prac o których nie ma pojęcia. Podjął się wymiany instalacji elektrycznej, instalacja została źle wykonana, położono złe kable, nie wymieniono puszek, źle podłączono kable. Całość musiał poprawiać elektryk, poza tym pracownik zerwał plombę legalizacyjną z licznika energii narażając mnie na dodatkowe koszty oraz nerwy. Pan Horodyński nie jest osobą słowną, przez 3 miesiące kłamał pisząc sms-y, że będzie dzisiaj, nie odbiera połączeń telefonicznych, nie odpisuje na smsy oraz nie odbiera listów poleconych. Ładnie mówi, zachwala widać u niego ładny bajer to podstawa Zamiast wykonanego remontu mam poszargane nerwy, znarnowany czas oraz pieniądze. Radze omijać oszusta szerokim łukiem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 09.08.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) Zdecydowanie odradzam korzystanie z jakichkolwiek usług firmy Andrzej Zopfciesielstwo - dekarstwo - stolarstwoul. Rakojedzka 61, 62-085 Skokitel. 691 068 035 dach wykonany poprawnie, ale:- przeciekające, źle uszczelnione opierzenie i złe pokrycie membrany wokół komina nie interesowało już wykonawcy po skasowaniu zapłaty- za nisko osadzone okno dachowe również nie zajmowało myśli pana Zopfa, który po zainkasowaniu należności po prostu ...nie odbiera telefonów zarówno od inwestora, jak i kierownika budowy lub po przypadkowym odebraniu bezceremonialnie rozłącza się. W zestawieniu z fachowcami (jednego polecałem już na Białej Liście, innych zamieszczę tam wkrótce), z jakimi miałem do czynienia na mojej budowie, człowiek ten wypada, jak zwykły niepoważny gówniarz, mimo że liczy sobie dobrze ponad 50 lat. Ponieważ jest on ponoć stałym wykonawcą dachów dla jednej z firm ogólnobudowlanych ze Skoków, budującej systemem developerskim (polecanej zresztą na Białej Liście), potencjalnym klientom owej firmy radzę sprawdzić, czy dach będzie wykonywał pan Zopf. O poprawkach jego fuszerek można bowiem zapomnieć. Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez Egon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BelAir 13.08.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Zanim podam nazwę firmy, chciałbym zapytać czy jest jakiś skuteczny sposób na wyegzekwowanie od firmy budowlanej wykonania napraw gwarancyjnych niedoróbek i usterek wykrytych w krótkim po zakończeniu ich prac czasie?Mam umowę na której widnieje 5-cio letni okres gwarancji, a tymczasem nie minęło pół roku a właściciel zachowuje się jakbyśmy byli dziećmi - nie odbiera telefonów, a jak już odbierze - obiecuje, że wszystko zrobi jak najszybciej, że będzie na koniec tygodnia..., później znowu nie odbiera... Co mi zostaje?Sąd?Czy wziąć inną firmę i wysłać mu fakturę? Dodatkowo czas mnie goni, ponieważ w domu pracuje inna firma, która zamyka poddasze, a tymczasem jedną z usterek jest przeciekające opierzenie przy kominie... Podejrzewam, że wielu z Was pewnie ma lub miało podobnie, więc może i jakiś sposób... Pozdrawiami mam nadzieję, że jednak wszystko uda mi się załatwić i nazwa tej firmy tu nie padnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIEVIORA 17.08.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Ja nie polecam firme od wszystkiego SZYM BUD p. Robert Szymczak z Gniezna zam. ul. Cienista lub ul. Mieszka I (jezdzi fordem focusem na numerach PGN ...) tel. 791400887 - telefon i samochod moze zmienic ale nazwiska raczej nie. Zreszta telefony zmienia czesto - wiadomo dlaczego. Jest to totalny partacz bez ekipy ktory łapie ludzi chyba po drodze z Gniezna do Poznania - napisze co sknocił: gipsokartony - krzywe i pekaja, kafelki krzywe , fugi - tragedia, ocieplenie zewnetrzne - krzywe i do poprawki. Facet lubi brac zaliczki i nie pojawiac sie na budowie przez kilka dni. Juz kilku inwestorow wyrzucilo go z budowy m.in. z Kicina, Siekierek, Gowarzewa i Puszczykowa i kto we ilu budów kolo gniezna - wied UWAGA NA NAZWISKO ROBERT SZYMCZAK Z GNIEZNA !!!!!!! PARTACZ DO 3 POTEGI. PODPISUJĘ SIĘ POD POWYŻSZYM KOMENTARZEM W 1000 % !!! PAN ROBERT CENOWO JEST BARDZO ATRAKCYJNY ALE NIECH TO WAS W ŻADEN SPOSÓB NIE ZWIEDZIE. CENA DO JAKOŚCI I DO DALSZEGO POSTĘPOWANIA Z KLIENTEM TO NAWET WYGÓROWANA. ROBILI U NAS OCIEPLENIE ZEWNĘTRZNE ORAZ KŁADLI WEŁNĘ (PIERWSZĄ WARSTWĘ) NA PODDASZU. WEŁNA OK ALE OCIEPLENIE MASAKRA. NIE MA ŚCIANY ŻEBY BYŁA WPORZĄDKU. PRZY WYJŚCIU NA TARAS I PRZY WEJŚCIU DO DOMU SUFITY UCIEKAJĄ NA OK 5-6 CM. SŁUPY SĄ TRĄCONE, DOOKOŁA OKIEN NIE MA KĄTÓW NAD BRAMĄ GARAŻOWĄ JEST WIELKI BRZUCH (POPRAWIANY JUŻ ZRESZTĄ PRZEZ PANA ROBERTA A I TAK JEST ŹLE) NA KAŻDEJ ŚCIANIE FALE DUNAJU, LISTWA OKAPNIKOWA POŁOŻONA TAK, ŻE NA ELEWACJI ZROBIŁO SIĘ COŚ W CHARAKTERZE ZJEŻDŻALNI, GARAŻ POZOSTAWIŁ W STANIE GORSZYM NIŻ NIEJEDNA KOMÓRKA DLA ZWIERZĄT, WYKUSZ JEST KRZYWO (JUŻ ZRESZTĄ TEŻ POPRAWIANY) I WIELE JESZCZE INNYCH MANKAMENTÓW. MATERIAŁ OCZYWIŚCIE BYŁ NASZ, CO CIEKAWE NA DOM O POWIERZCHNI 200 M2 PAN ROBERT ZUŻYL 3,15 TONY KLEJU (PRODUCENT PRZEWIDUJE MAKSYMALNE ZUŻYCIE KLEJU NA KLEJENIE I NA SIATKĘ 8 KG / M2 CO DLA 250 M2 ELEWACJI WYNOSI 2 TONY A CIEKAWE CO SIĘ STAŁO Z RESZTĄ CZYLI 1,15 KLEJU????) U MOJEGO SĄSIADA ROBIŁ SZPACHLE ŚCIAN WEWN. NA PIERWSZY RZUT OKA WSZYSTKO OK ALE KIEDY KOLEJNY FACHOWIEC PODŚWIETLIŁ TO HALOGENEM TO NIC TYLKO WOŁAĆ O POMSTĘ DO NIEBA. TO CO ZOBACZYŁAM TO BYŁ JAKIŚ KOSZMAR!!! JAK JUŻ PISAŁAM WIEDZA I WYKONANIE NA POZIOMIE MNIEJ WIĘCEJ MOIM (CZYLI KOBIETY PRACUJĄCEJ W BIURZE). PAN ROBERT WPRAWDZIE ZALICZEK WIELKICH NIE BRAŁ, ALE PROSIŁ O PŁATNOŚCI TYGODNIOWE ZA WYKONANĄ PRACĘ W TYGODNIU. ZGODZILIŚMY SIĘ I TO BYŁ NASZ BŁĄD. NALEŻAŁO NAJPIERW DO KAŻDEGO KAWAŁKA ELEWACJI ZAWOŁAĆ KIEROWNIKA. W KOŃCU KIEROWNIK PRZYJECHAŁ, WYTKNĄŁ MILION MANKAMENTÓW, KTÓRE PAN ROBERT MIAŁ POPRAWIĆ. OCZYWIŚCIE ZAPOWIEDZIELIŚMY, ŻE TO JUŻ NA JEGO KOSZT I TO ON MA KUPIĆ BRAKUJĄCE MATERIAŁY. WZIĄŁ COŚ NA POCZĄTEK WYKONANIA TYCH POPRAWEK Z HURTOWNI, W KTÓREJ SIĘ ZAOPATRUJEMY I MAMY TAM RACHUNEK OTWARTY, POWIEDZIAŁ, ŻE TO POKRYJE I... NAGLE ZEPSUŁ MU SIĘ SAMOCHÓD I TYLE GO WIDZIELI!!!!!!!!!! W MIĘDZYCZASIE USTALIŁ JAKIEŚ DWA TERMINY POJAWIENIA SIĘ U NAS NA BUDOWIE, OCZYWIŚCIE ŻADNEGO NIE DOTRZYMAŁ CAŁY CZAS CHOWAJĄC SIĘ ZA ZEPSUTYM SAMOCHODEM. UCIECZKA PANA ROBERTA Z NASZEJ BUDOWY MIAŁA MIEJSCE GDZIEŚ POD KONIEC MAJA LUB NA POCZĄTKU CZERWCA DOKŁADNIE JUŻ NIE PAMIĘTAM. WCZEŚNIEJ JESZCZE 1 TELEFON NA 10 ODEBRAŁ TERAZ JUŻ BOI SIĘ ODBIERAĆ. WCZORAJ NAPISAŁAM MU SMS, ŻE KOŃCZĘ Z NIM WSPÓŁPRACĘ, POPROSZĘ O PRZELANIE KWOTY 3500,00 ZŁ (TO MINIMUM ZA MATERIAŁ I ROBOCIZNĘ ABY POPRAWIĆ JEGO PARTACTWO) ALE OTRZYMAŁAM ODPOWIEDŹ, ŻE MAM IŚĆ DO SĄDU I GO NIE STRASZYĆ. MAŁO TEGO SZANOWNY PAN ROBERT DO DZIŚ NIE BYŁ ŁASKAW ZWRÓCIĆ MI KLUCZA DO MOJEGO DOMU. ZATEM OGŁASZAM, IŻ JEST TO PARTACZ JAKICH MAŁO I DO TEGO ZŁODZIEJ PIERWSZEJ WODY!!!! NIECH NIKOGO WIĘCEJ NIE NABIERZE!!! MOWA O PANU ROBERCIE SZYMCZAKU ZAMIESZKAŁYM W GNIEŹNIE PRZY UL. MIESZKA I NAJPRAWDOPODOBNIEJ. OBECNIE DZIAŁA CHYBA TEŻ POD FIRMĄ ŻONY ALBO KOGOŚ: Szymczak Agnieszka Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Mieszka I 42 /3 62-200 Gniezno - woj. wielkopolskie tel. 791 400 887 ... POWYŻSZY NUMER JEST STARY. JA ZNAM DWA INNE: 793200694 TEN JUŻ JEST WYŁĄCZONY I OBECNY, KTÓRY JESZCZE DZIAŁA: 517674408. PAN ROBERT JEŹDZI STARYM GRANATOWYM FORDEM KOMBI NA NUMERACH PGN.... OSZUST OSZUST I ZŁODZIEJ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bossmax 19.08.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Witam wszystkich. Chciałbym również wszystkich przestrzec przed tym d... iem. Przed robotą milusi i w ogóle , a po zabraniu kasy nawet nie odbiera tel. Układał mi dachówkę i orynnowanie i wszystko było ok. dopóki nie padało. Po ulewach jakie miały miejsce miesiąc temu wciąż dach przecieka. Byli czterokrotnie niby coś tam poprawiali ale nic nie poprawili bo wciąż cieknie. Skasowali kupę siana a ja stoję z robotą. Nie mogę ułożyć ocieplenia ani nidy bo wszystko mi zgnije. Nie wiem jak tego człowieka zmusić do naprawy. Najgorsze jest to że robił z polecenia mojego kolegi i nie podpisałem z nim umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts