Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielkopolska - czarna lista niesolidnych

mary

Recommended Posts

UWAGA ! Na budowlańca CEZARY DEMBNY z MIEŚCISKA ! Matacz i naciągacz ! Gdy dostanie zaliczkę ,to już możecie go nie zobaczyć... Przy okazji zabezpieczy na swoją budowę część materiałów. Jeśli nie chce się być wykiwanym to omijać z daleka ! Pożyczonych pieniędzy nie oddaje ! Wielu się o tym przekonało boleśnie !

• Odpowiedzi 568
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja przestrzegam przed hurtownią instalacyjną Hyro Max (Borówiec, ul. Główna).

Ta firma była już na czarnej liście, ale na szybko potrzebowałam skrzynki do rozdzielacza (kupiłam za małą). Poprosiłam o dużą i na wszelki wypadek zapytałam o możliwośc wymiany na większą. Sprzedawca się zgodził. Przyniósł, wypakował by pokazać jaka jest duża. Zabralam do domu i jednak o kilka cm była za mała - nawet nie wypakowaliśmy tylko przymierzyliśmy rozdzielacz. Pojechałam wymienić a facet zarzucił mi, że nie przyjmie towaru z otwartego kartonu (który kupiłam otwarty). Że szafka jest poobjana (ja jej nawet nie wyciągałam ?)

Chciałam kupić miedziane rury do gazu, złączki i inne duperele przy okazji wymiany szafki, ale teraz sprzedawca zobaczy figę!

UNIKAJCIE Z DALEKA, lepiej jechać do KRAM-u na Poznańskiej lub do Kurka w Gądkach

• 2 weeks później...

Hello. Niestety kolejna firma, która zawiodła. Może i pracowita ale ....

http://www.ogrodzenia-srem.pl/kontakt.html

OLB-MET tel kom.: 511 490 291

Wielki minus za niedotrzymywanie terminów. Naciąganie na kasę i brak rozliczenia.

Usługi ślusarskie .... daleko do ideału, bardzo słabo. Murarz może - ślusarz nie bardzo.

NIE POLECAM

• 1 month później...
Ta firma Mag-Pol / duże słowo/ za sprawą swego właściciela Jacka Szaranka to typowy przykład pazerności i braku uczciwości. Jest obecny na kilku forach. Jest bardzo cwany i sam albo za sprawą swoich popleczników próbuje się wybielić , likwidując przy tym wszystkie negatywy . np.forum - opinie o fachowcach. Ktoś trafnie określił jego niegodziwość klasycznym ,,majstersztykiem'' . Niestety - czy można być dumnym z tego ,że nie rozliczono się z powierzonej dużej kasy na materiały, albo że umknęło się cichaczem nie kończąc dzieła, blokując przy tym telefony ? Sms-y w których szyderczo się śmieje w oczy to szczyt bezczelności. I nie ma usprawiedliwienia dla takich procederów nawet jeśli klient jest naiwny !

Mag-Pol Jacek Szaranek to matacz jakich mało. A miało być tak pięknie i szybko... Skończyło się przekrętem. Znajomi nie mogą się nadziwić do czego zdolni są dzisiejsi ,,fachowcy". Klient się domaga uczciwości i rozliczenia - jak on śmie ? Przecież ten tysiąc czy dwa , o których mowa to drobnostka nie warta zachodu... Taki system wartości prezentują. Szkoda, że na drugą stronę nie przeoczyli kasy. ŻENADA !

• 2 weeks później...

Przestrzegam przed firma, która prowadzi małzenstwo Magdalena Dolatowska-Dęręgowska i Krzysztof Deręgowski.

Zajmuja sie instalacjami c.o, pompy ciepła i inne usługi hydrauliczne. Dotyczas działali w Bydgoszczy pod nazwa SOLAR TERM, obecnie od roku osiedli w Rydzynie koło Leszna i przemianowali firmę ma MAG-INSTAL.

Firma wyjątkowo niesolidna, instalacje wykonuja tanim kosztem i niezgodnie z umową, jak i jest wiele popełnionych błedów. Specjalizują sie niby w instalacjach pomp ciepła, a nie potrafia poprawnie ustawic pompy. Zatrudnieni w firmie pracownicy zmieniaja sie praktycznie co tydzien, bo jak zobacza na czym polega dzialanosc tej firmy, to rezygnuja. Firma ma zasądzone nakazy zaplaty na okolo 50 tys. zlotych od oszukanych klientow. Poza tym jest wielu, ktorzy nie poszli do sadu, no bo jest mala szansa odzyskania pieniedzy.

• 3 weeks później...

Uwaga na firme pana STANISŁAWA FIACKA ...........NIE POLECAM

Partacze i jeszcze raz partacze NAJLEPIEJ chyba potrafia kłasc panele i na tym koniec

Kafelki w łazience to u mnie chyba kładli pierwszy raz poprostu brak słów

A co do płacenia za usługe to UWAGA pan Fiacek ma zawsze jakiegos asa w rekawie

NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

OSTRZEGAM - NIESOLIDNA FIRMA - KRZYSZTOF DOBSKI / IWONA BŁACHOWIAK, USŁUGI BRUKARSKIE Z GNIEZNA.

ostrzegam wszystkich przed panem Krzysztofem Dobskim prowadzącym firmę na nazwisko Iwony Błachowiak. Spartaczyli u mnie robotę. Zalecam wziąć kogoś innego.