Elfir 12.04.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Nazwisko błachowiak przewija się co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yokozuna 14.04.2014 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Udzielam się po raz drugi na tej liście. Tym razem, po roku cierpliwości wrzucam tutaj elektryka: PAWLO-TECH Włodarczak Przygoda z tym panem zaczęła się w 2013r. Dzisiaj działa tylko kilka gniazdek na cały dom, a rozdzielnia to jeden wielki burdel.Mam wrażenie, że poprawianie wszystkiego w nieskończoność. Do tego niechlujne wykonanie rozdzielni i błąd ostatnich pomiarów, co skutkowało cięciem kabla ziemnego (zbędnie oczywiście). Ogólnie masakra. Edytowane 23 Lipca 2014 przez Yokozuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beth_77 15.04.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Chciałam jeszcze Wam powiedzieć - bo nie wiem czy wicie - ja nie wiedziałam i nawet mi to przez myśl nie przeszło - że jesli na forum umieścicie opinię, to firma której ona dotyczy ma prawo napisac do redakcji i prosic o jej usunięcie,a Redakcja Muratora to własnie robi. I dlatego mój post wyżej był i się zmył. Ciekawe jak długo teraz będzie na forum dopóki znowu go nie usuną. Ciekawa jestem jak Redakcja weryfikuje czy ten kto napisał z prośba o jego usunięcie to akurat ta firmą o której się pisze? to może być każdy przecież!Juz co jak co - ale żeby w dzisjeszych czasach na FORACH i to ogólnopolskich załoznych (w sumie nie wiadomo po co) robic takie rzeczy i chronic tych co oszukują zamiast tych co oszukani zostali - to chyba talko w naszym Państwie .... to jest przykre ale i żenujące.....Może ten post tez zostanie usunięty bo będzie niewygodney..... Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez Beth_77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.04.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Chodzi o art. 212 KK. Trzeba uważać na formułowanie takie posta. Nie można napisac "złodziej", "oszust" (bez wyroku sadowego, który potwierdziłby takie działania).Trzeba opisać zdarzenie, które miało miejsce, w taki sposób, by czytający wyrobił sobie opinię o firmie, a jednocześnie by nie było to pomówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beth_77 16.04.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Chodzi o art. 212 KK. Trzeba uważać na formułowanie takie posta. Nie można napisac "złodziej", "oszust" (bez wyroku sadowego, który potwierdziłby takie działania). Trzeba opisać zdarzenie, które miało miejsce, w taki sposób, by czytający wyrobił sobie opinię o firmie, a jednocześnie by nie było to pomówienie. i ja tez taki przepis znam. Na Allegro nie pozwolą wpisac tych słow w komentarzach. Ale tu niestety nie o to chodzi. Redakcja wyjaśnia, że jesli zamieszczam post - chocmy mój powyżej - który nie nosi znamion obrazy, przedstawia suche fakty i a osoba ktrej dotyczy napisze że zyczy sobie usunięcie posta, do redakcja go usuwa - bo jak tłumaczy, ponosi odpowiedzialność za umieszczone wpisy a nie wiedząc kto ma rację woli usunąć. I tak to działa - szok no nie?????? W jakim kraju my zyjemy. Pytałam Pana (zreszta miłego) jaka jest dokładnie podstawa prawnego działania - przepis z kc lub regulaminu, że na zyczenie osoby zgłaszającej naruszenie (jakie naruszenie pytam?!) usuwają post - ale niestety nie podał mi jej.... Myśle że po prostu nie istnieje. To jest forum - ja można takie rzeczy robić? Poza tym - jak zweryfikowali że ten kto napisał z prośba o usunięcie to własnie ta osoba której post dotyczy????? Kazdy może to zrobić i gdyby większość z tego korzystała tego forum by nie było.... Inne portale tez tak działają - pozytyw sam o sobie pisze, a negatywy każe usunąć? i jaki morał? ludzie którzy czytaja opinie przed wyborem wykonawcy widzą same pozytywy - a dlaczegoo? bo negatywy sa usuwane. Na jakiej podstawie? a no na takiej że pan x płaci abonament za reklamę na portalu i sobie nie zyczy - a jak pan płaci to i pan wymaga. To jest żenada że chroni sie oszustów zamiast oszukanych.... No ale wyjaśnilismy sobie wszystko i mam nadzieje że Redakcja tym razem stanie na wysokości zadania i zostawi post który nikogo nie obraża, wyraża suche fakty i moją opinię. I za który to ja osobiście ponosze odpowiedzialność..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryka77 30.05.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) Odnośnie wypowiedzi Beth_77: Dlaczego nie mogę oprzeć się wrażeniu, że czytam o swoim przypadku? Jedna z tych spraw w sądzie jest zapewne moją. Potwierdzam sposób działania tej firmy. W naszym przypadku było dokładnie tam samo. Edytowane 30 Maja 2014 przez ryka77 odnośnie wypowiedzi beth_77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathom 31.05.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Przestrzegam przed pseudo stolarzem Drew Mar Marek Szymkowiak z Poznania, Żywocicka 8, NIP 7792089863. Miał u mnie wykonać wiatę-zadaszenie tarasu, prosta konstrukcja 3x3m kryta gontem. Spore opóźnienia, masę wymówek: szpital, złamana noga, zepsuty samochód itd. Kiedy w końcu przyszedł i wykonał pseudo konstrukcję kazałem natychmiast rozbierać bo stanowiła zagrożenie dla życia i zdrowia - ała konstrukcja trzymała się na kątownikach 4 cm i śrubkach które wyglądają jak do kartongipsu, ok 3 cm, główna krokiew wisiała na 5 kątownikach przyczepiona do balkonu, zbyt krótko przycięta - nie opierała się nawet na słupie. słupy przymocowane do betonu kątownikami i kołkami 4 takimi samymi na jakich wieszam ramki ze zdjęciami. Brak jakiejkolwiek wiedzy ciesielskiej i zdrowego rozsądku - nawet dziecko przemyślało by to lepiej - zresztą wystarczyło spojrzeć w googla jak się wykonuje takie konstrukcje. Tutaj spowodowanie poważnego zagrożenia dla życia ludzkiego. Materiał 3 jakości (uparł się że musi być olcha, słupy 10cm) wyglądał jakby mu został i chciał mi wcisnąć, skasował zaliczkę znacznie większą niż ten materiał był warty. Niestety zaliczka stracona. U sąsiadów wykonywał domki narzędziowe, które po pół roku zaczęły się rozsychać i powstały szpary na 20 cm - stwierdził, że czego chcieli za tą cenę - ok. 3 tyś za domki 2x3m z sosny (!!!) Zdjęcia poniżej dla przestrogi, omijać szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.05.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 olcha to akurat popularne drewno do wykończeń zewnetrznych, wiec gatunku drewna by aurat się nie czepiala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 31.05.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 olcha to akurat popularne drewno do wykończeń zewnetrznych, wiec gatunku drewna by aurat się nie czepiala. ...ale się strasznie wichruje. Ładnie wygląda, jest twarde i trwałe ale deska w płocie potrafi w śmigło się skręcić tak że wkręty wyrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yokozuna 16.06.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Przestrzegam przed: Jacek WŁÓDARCZAK, Suchy Las (Jacbud) To pseudowykonawca od wykończeniówki. Partactwo na każdym kroku. Przebił wszystkie ekipy na mojej budowie. Ponadto wiele szkód wyrządzonych w moim mieniu.Niestety, został mi polecony. A sam polecający? Dopiero teraz skorzystał z jego usług. I niestety, rozpacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 03.07.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Isolbud Poznań. Podobno firma profesjonalnie zajmuje się dociepleniami. Mam odmienne zdanie. Remont elewacji wykonany przez tę firmę nie spełnia kryteriów solidności. Brudna elewacja nie została umyta. Nie została również zagruntowana. Rozstawione rusztowanie nie posiadało poręczy ani siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.07.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Isolbud Poznań. Podobno firma profesjonalnie zajmuje się dociepleniami. Mam odmienne zdanie. Remont elewacji wykonany przez tę firmę nie spełnia kryteriów solidności. Brudna elewacja nie została umyta. Nie została również zagruntowana. Rozstawione rusztowanie nie posiadało poręczy ani siatki. Panie Rolicz już do tego doszło? Tak ciężko na rynku że w ten sposób trzeba walczyć z konkurencją? Bo z tego co wiem to "siggi" to "ZygmuntRolicz" no chyba że to "alka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 25.07.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) X Edytowane 9 Lutego 2015 przez hokejgk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 09.11.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Tak to jest jak wykonawcow bierze sie z "portali ofert". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quba71 20.11.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Uwaga na firmę TAKBUD Tomasz Kopczyński Ten facet to po prostu zwykły oszust. Formalnie firmę ma zarejestrowaną w Luboniu ul. Sikorskiego 1/26. Bierze zaliczki i znika, partaczy robotę i marnuje materiał, kłamie bez mrugnięcia powieką, generalnie w ogóle facet jest jakiś taki ..... chyba nie całkiem normalny. U mnie całe opierzenia i izolacje były do wywalenia i zrobienia na nowo. Wystarczy wpisać w google Takbud Kopczyński i poczytać trochę informacji o nim - np. TUTAJ Ja nie sprawdziłem, bo ktoś mi go polecił - ktoś kto sam się nie zdążył zorientować że też został oszukany..... Ostrzegam przed tym człowiekiem i jego firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mars74.auto 10.01.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 witamNiestety natknąłem się też na tą firmę.FUH Łukasz Świderski Chodzież.Obecnie urzęduje w \poznaniu pod tą samą nazwą. Schemat ten sam.Robotę zaczął we wrześniu 2014r.Pobrał zaliczkę i zniknął w połowie roboty.Później miesiąc ściemniania, że się pojawi,że chory itp.Po dwóch miesiącach wziąłem innego fachowca, który dokończył całą robotę.W sumie straciłem ok.2500zł i ponad 2 miesiące czasu.Aż dziw że takie firmy cały czas funkcjonują.Przestrzegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michas300 10.02.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Ostrzegam przed firmą SANITAR KRZYSZTOF MIODOŃSKI Krzyszkowo dokładny adres nieznany: człowiek ten oszukał mnie wykonując wadliwie instalacje grzewczą, wziął pieniądze i zniknął. Od grudniu 2014 nie ma z nim kontaktu, nie odbiera telefonu, zablokował moj numer bezczelny człowiek. W budynku zima - mróż, brak ogrzewania. Wadliwie dobrane średnice przewodów unieruchomiły nowiutki piec za 8tys. zł. Nie skończył pracy zostawił mnie zimą bez ogrzewania na mrozie. Człowiek ten nie reaguje na wysyłane reklamacje, podaje fałszywy adres firmy (można to sprawdzić na jego stronie), podszywa się pod dużą zananą firmę, nabiera w ten sposób naiwnych, bierze pieniądze i znika. Zawyża koszty materiałowe ok 50%. Instalacja do całkowitej modernizacji strata ok 20tyś zł i niegorzewane nowe pomieszczenia przez całą zimę stoją w mrozie. Całkowicie bezczelny człowiek, uważajcie też na umowy które, daje wam do podpisu, bierze pieniądze, a potem znika nawet nie wiadomo gdzie wysyłąć reklamacje, nie jest to jedyny przypadek wystarczy dobrze poszukać. Omijajcie szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.02.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 W CEIDG ma wpisane: Krzyszkowo ul. Polna 33g lok. 4, 34-324 Rokietnica A ponieważ to jednoosobowa działalność ten adres jest najprawdopodobniej adresem zameldowania. Jeśli pod tym adresem nie ma firmy, można powiadomić US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 07.03.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Chciałabym przestrzec budujących przed wykonawcami Tomasz Walkowiak i Mateusz Palonek. Nie wiem, czy nadal pracują razem, bo dogadać się za bardzo nie mogli (teść i zięć), w każdym razie obaj to krętacze i naciągacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena7414 18.03.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) Marcin Matuszak/http://zamow-ogrod.montemoro.pl/ Suchy LasDaję Państwu do przemyślenia współpracę z panem Marcinem Matuszakiem z Suchego Lasuul. Zgodna 14. Dla mnie to wysokiej klasy wyrafinowany specjalista a nie fachowiec.W 2014 roku założył; system nawodnienia i wykonał trawnik na sąsiedniej działce.Wykonany przez niego system nawodnienia nie działa prawidłowo- nawadnia ścianę budynkumieszkalnego; żywopłot i obszar krzewów poza obrębem trawnika; natomiast części trawnika nie nawadnia.Ziemia do założenia trawnika była dostarczona przez inwestora i była dobrej jakości. Trawnik pan Matuszakwykonał wbrew sztuce; mianowicie przed wysianiem trawy nie odchwaścił nawiezionej ziemi. I tak po okresieokoło 7 dni podlewany z największą starannością systemem nawadniania wraz dodatkowo z podlewaniem ręcznymzajęty został przez chwasty. Zostały one usunięte z ciężkim trudem ręcznie. Usuwnie trwało 6 dni. Trawnik po wykiełkowaniutrawy wyglądał jak po flancowane pojedynczo źdźbła. W/g mojej oceny wysiew trawy był nieprawidłowy; nie zastosowano mianowicie wysiewu krzyżowego.W trakcie wykonywania usługi nigdy nie pojawił się w pracy o wyznaczonej przez siebie godzinie; zawsze około3 godziny po wyznaczonym czasie.Nie posiadał z sobą właściwych narzędzi; piaskówki ( szypy); młotka czy też piły potrzebnej do przycięcia gałęzi.O to krótka charakterystyka wykonanych prac elektrycznych i ułożenia kostki brukowej wokół krzewów jałowca.-niewłaściwy dobór przewodu elektrycznego nie jest odpowiedni dla zainstalowanego urządzenia; do któregozostał podłączony-sposób podłączenia przewodów nie jest prawidłowy tj. Przewód o kolorze żółtym ( ochronny) został zainstalowany jakoprzewód fazy; reszta przewodów została odcięta i nie zaizolowana względnie przynajmniej schowana w urządzeniu-w skrzynce zaworowej połączenia przewodów elektrycznych ze sterownikiem bez właściwego zabezpieczenia przedporażeniem jak i awarią poprzez tzw zwarcie.-brak wykonania zaworu do odwodnienia instalacji nawadniającej na okres zimowy.Podsumowując sposób wykonania instalacji i oddanie jej do codziennego użytku polegającym na prawidłowymfunkcjonowaniu instalacji nawadniającej ogród może spowodować trwałe uszkodzenie systemu nawadniającegooraz uszczerbek na zdrowiu osoby; która w dane chwili znajduje się w pobliżu wykonanej instalacjiO zgrozo przeznaczony do zamontowania wewnętrznego sterownik RAIN-BIRD serii RZX4i-230 V zamontował na zewnątrz.Były próby nawiązania kontaktu telefonicznego bez skutku. Był tylko SMS od pana Matuszaka w którym potwierdziłnaprawę wszystkiego jak również dostarczenie rysunku po wykonawczego instalacji nawadniającej jak równieżfaktury i gwarancji.Tak minie niedługo rok; poza kosztami założony system stoi bezużyteczny; a pan Marcin Matuszak-wyrafinowany specjalista ulotnił się.W internecie znalazłem kilka firm pana Matuszaka oferujących różne rodzaje robót; czyli fachowiec do wszystkiego.Dlatego moje ostrzeżenie dla potencjalnych inwestorów. Po interwencji u Miejskiego Rzecznika Konsumenta okazało się, ze Pan Matuszak w ogóle firmy nie zarejestrował. Edytowane 19 Marca 2015 przez Magdalena7414 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts