Błażej1719499387 01.08.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Uwaga na firmę EURO-DOM, 61-615 Poznań, ul. Słubicka 16. Jest przedstawicielstwem firmy o tej samej nazwie z Warszawy. Zrobili mi za niskie o 20cm drzwi tarasowe. Nie uznają reklamacji, odkładają telefony, próbują zastraszyć i zrzucić winą na mnie. Złożyli propozycję zabicia powstałego otworu dechami. Centrala z Warszawy odpowiada arogancko, szef rzuca słuchawką albo nie odbiera telefonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
druti 05.08.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 aaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 06.08.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 A ja dołączam do grona osób niezadowolonych ze współpracy z hurtownią "WASZ DACH". Nie dość, że dostarczyli nam dachówkę w różnych odcieniach (różne daty produkcji, o zgrozo, znaleźliśmy aż 7 różnych dat z rozpiętością jednego roku ), to bezpodstawnie zwalili winę na creatona (producenta). Twierdzili, że to producent przysłał takie dachówki. Tymczasem ostatnio odbieraliśmy od "Wasz Dachu" parę brakujących dachówek i mieliśmy okazję porozmawiać z jednym z pracowników. Co się okazało? "Wasz Dach" praktykuje bardzo nieładną metodę: przy zamówieniu dachówki nie ściąga jej w całości od producenta tylko najpierw kompletuje z resztek pozostałych na placu hurtowni!!! A jak nie starcza to dopiero zamawia u producenta. Stąd takie różnice w kolorach! Jak dla mnie są to co najmniej niepoważne, ohydle, dryfujące na skraju oszustwa praktyki. Nikomu nie polecam współpracy z tą hurtownią. Więcej o przygodach z "Wasz Dachem" w moim dzienniku i komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZZUZAA 13.08.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Stanowczo dopisuję do listy firmę DACH - BUD WIESŁAW MIERZBICZAK z Tarnowa Podgórnego Ten człowiek miał zrobić nam dach, rozbabrał sprawę i zniknął z budowy. Próbowaliśmy polubownie, ustaliliśmy nowe terminy, ale to okazało się tylko kolejnym wybiegiem. Teraz oczywiście nie odbiera żadnych telfonów, potrafi też zamknąć człowiekowi drzwi przed nosem. Nie rozliczył się także z powierzonych materiałów.Wiem, że nie jestem jedyną pokrzywdzoną przez tego Pana. Nie dajcie się nabrać i Wy! Teraz pilnie poszukuję dekarza, który dokończy tę rozgrzebaną robotę zanim spadnie śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.stefaniak 21.08.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Odradzam firmę BUD-POL s.c.Michał Bąkul. Hawelańska 661-625 PoznańTel./Fax (0 61) 855 25 92 Mieli wykonywać dla mnie ocieplenie i tynki (całość na gotowo). Dogadali się ze mną na początku lipca, dogadaliśmy się co do realizacji (od początku sierpnia) i co do ceny.Jak przyszło co do czego, termina wejścia na budowę był odkładany co chwilę o kilka dni, czasowo jeden z właścicieli (Michał Bąk) był nieosiągalny pod telefonem (nie odbierał telefonów i żeby się z nim skontaktować musiałem uciekać się do dzwonienia z numerów których nie znał) a koniec końców, 21 sierpnia (3 tygodnie po planowanym terminie wejścia na budowę) stwierdził, że musiał by podnieść cenę o 15 zł na metrze i w związku z tym nie zrobi mi tych tynków w ogóle. Razem zwodzili mnie prawie 2 miesiące. Teraz mam oczywiście wielki problem, bo nie mam wykonawcy a jesień za pasem a znaleść kogoś graniczy z cudem. Zdecydowanie odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 22.08.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Mam podobne doświadczenia z tą firmą , ale mimo to zamówiłam u nich dachówki - zależało mi dachówkach produkowanych poza Polską (nasłuchałam się z róznych źródeł o spadku jakości dachówek ze względu na przejście "na ilość" a nie na jakość). Jakie będą napiszę po dostawie. Rzut dachu gubili 2 razy. W rozmowie jeden z Panów (bo tylko z szefem można rzeczowo porozmawiać) był dość uprzejmy i fachowy, udzilił mi wielu cennych porad. Po "wycenie" (- spis materiałów typu: 2k, 1p, 55g...) próbowałam złożyć zamówienie, ale Pan przez 10 dni nie miał czasu przepisac wyceny na język zrozumiały dla ludzi i powiedział, że woli żebym u niego nie zamawiała niż wysłać mi czytelną ofertę faksem bo widzi, że juz jestem niezadowolona. Jednym słowem - obsługa jak w czasach PRLu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 22.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Odradzam firmę BUD-POL s.c. Michał Bąk ul. Hawelańska 6 61-625 Poznań Tel./Fax (0 61) 855 25 92 Mieli wykonywać dla mnie ocieplenie i tynki (całość na gotowo). Dogadali się ze mną na początku lipca, dogadaliśmy się co do realizacji (od początku sierpnia) i co do ceny. Jak przyszło co do czego, termina wejścia na budowę był odkładany co chwilę o kilka dni, czasowo jeden z właścicieli (Michał Bąk) był nieosiągalny pod telefonem (nie odbierał telefonów i żeby się z nim skontaktować musiałem uciekać się do dzwonienia z numerów których nie znał) a koniec końców, 21 sierpnia (3 tygodnie po planowanym terminie wejścia na budowę) stwierdził, że musiał by podnieść cenę o 15 zł na metrze i w związku z tym nie zrobi mi tych tynków w ogóle. Razem zwodzili mnie prawie 2 miesiące. Teraz mam oczywiście wielki problem, bo nie mam wykonawcy a jesień za pasem a znaleść kogoś graniczy z cudem. Zdecydowanie odradzam. Wejdź tu:Grupa Wielkopolska Łatwiej tu znajdziesz jakieś namiary na wykonawców. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.stefaniak 22.08.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 28.08.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Kupując styropian pytajcie o producenta i unikajcie wyrobów ze Styropozu. Kupiłem ich styropian EPS 100 na ocieplenie podłogi i był on zdecydowanie bardziej miękki od pozostałego mi z ocieplanie fundamentów EPS 100 z innej firmy. EPS 100 ze Styropozu to tak naprawdę EPS 70. Nie reklamowałem tego styropianu bo już miałem ustawionego miksokreta na wylewki a styropian hurtownia Darplast i tak dostarczyła mi w 2 partiach po kilkunastu monitach mimo, że go zamówiłem jeszcze w lutym - pełna komedia. Teraz szukam styro na ocieplenie ścian i zastrzegam, że nie może być ze Styropozu - strach pomyśleć jaki szajs sprzedają jako EPS 70 Kupiłam, pomacałam, pościskałam, podeptałam, porównałam do innych - i absolutnie się nie zgadzam. Mój EPS-100 ze Styropozu jest porównywalny do innych producentów, mam nawet wrażenie że jest lekko twardszy od Swisspora. Konsultowałam to również z instalatorem, który mi go układa i powiedział, że na tle innych producentów wypada całkiem dobrze jakościowo. Może pomyliłeś ze Styropolem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piters 28.08.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 zdecydowanie nie polecam firmy ANMAR Anna Filas ul. Grottera 6/10 Poznań, reprezentował tą firmę pan Marcin Mierzwa (tel. 0664130380)podpisana umowa na ogólne wykończenie (wyprawki ścian, malowanie, płyty k-g, wyprawki okien, kładzenie płytek ... ) ustalone kwoty w umowie, termin. Niestety część prac wykonanych tragicznie, krzywo wyprawione okna, stracona farba, wieczne poprawki ... płytek stwierdził, że nie kładzie ... na protokole kwoty "z kosmosu", nie wiadomo za co ... szok po prostu, a na początku wydawał się sympatyczny i bezproblemowy. No cóż następna nauczka ... p.s.dla zainteresowanych mogę podać szczegóły. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 31.08.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Firma Tomas, Tomasz Mielcarek, Pobiedziska Sprawa skierowana do sądu i prokuratury. Generalnie - bierze zaliczki, nie kończy robót, nie odbiera telefonów, kombinuje ile może, wymiguje się chorym dzieckiem, zepsutym samochodem, końcem świata...Wolałbym, żeby ten człowiek już nikogo nie oszukał. Jak ktoś chce szczegóły niech pisze. Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 10.09.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Stanowczo dopisuję do listy firmę DACH - BUD WIESŁAW MIERZBICZAK z Tarnowa Podgórnego Ten człowiek miał zrobić nam dach, rozbabrał sprawę i zniknął z budowy. Próbowaliśmy polubownie, ustaliliśmy nowe terminy, ale to okazało się tylko kolejnym wybiegiem. Teraz oczywiście nie odbiera żadnych telfonów, potrafi też zamknąć człowiekowi drzwi przed nosem. Nie rozliczył się także z powierzonych materiałów. Wiem, że nie jestem jedyną pokrzywdzoną przez tego Pana. Nie dajcie się nabrać i Wy! Teraz pilnie poszukuję dekarza, który dokończy tę rozgrzebaną robotę zanim spadnie śnieg. DACH - BUD WIESŁAW MIERZBICZAK Dołanczam Się do tej przestrogi Gościu jest nie poważny czekamy już za nim 2 miesiące. Miał nam zrobić dach i załatwić drewno, które nie dojechało mimo wpłaconej zaliczki. Nie odbierał telefonów a jak wkońcu odebrał ustalał termin na przywóz drewna no i oczywiście nie przyjezdzał zamawialiśmy katapilera do rozładunku mąż brał urlop i czekał jak głupi. Właśnie jesteśmy w trakcie zrywania umowy mam nadzieje że zaliczkę odda ale i tak jesteśmy na lodzie bo nie mamy dekarza a znalezienie kogoś na ten rok jest cudem. Nie plątajcie się w interesy z tą firmą szkoda nerwów. [/b][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 11.09.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Tartak Sulejówek - ostrzegam przed tym tartakiem. Bardzo miłe przyjęcie i wszystko możliwe do wykonania. Po za tym koniec, wciąż przesuwane terminy, podwyżki umówionej wcześniej ceny oraz jakość wykonania więźby poniżej najniższej oceny. Dno, dno, dno. Jeżeli macie wybór to ten tartak na końcu jako deska ratunkowa. Na wstępnie określcie co oczekujecie w wzamian za taką cenę bo możma się lekko zdziwić !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 12.09.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Jacek AdamskiPoznań ul Ostrowskainstalator wykonywał u mnie instalacje wod kan i copołożył rurki - nie wykonał próby ciśnieniowej miał wykonać kotłownie i przyłącze gazowenajpierw przez 4 tygodnie nie mógł do mnie trafića później na moja prośbę że chciałbym żeby było estetyczniepowiedział że to tylko kotłowniana moją uwagę że montuje piec niezgodnie z instrukcjąpowiedział ze instrukcję tworzyli idioci i on tak nie wykona(żeby nie było kolejny instalator dał radę) po podłączeniu pieca i włączeniu ogrzewania ciekły WSZYSTKIEgrzejniki!!!! niedokładny niesłowny niechlujny z dziwnymi pomysłami na realizację.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija30 13.09.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witam! Dolączyłam do grona poważnie zawiedzionych współpracą z tym panem. Większość dachu zrobił, po tym jak w końcu pogonił ekipę swojego kolegi która się strasznie ślimaczyła, ale po ociepleniu budynku nie mogliśmy się doprosić o obróbki i osadzenie okien dachowych - do dzisiaj!! a zaczynał w pażdzierniku i dach nadal nie jest skończony. Unika rozmów, nie odbiera telefonów itp. Jest nie poważny, chociaż zapowiadało się, że będę go dalej polecała. Na szczęście dla innych - nie zdążyłam.ZDECYDOWANIE ODRADZAM Pana DERWICHA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sopranos 14.09.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Wielkopolska Uważajcie na firmę murarską szef firmy Marek Kantek z Prusinowa gmina Zerków (wielkopolskie). Mam zbudowany dom przez tego gościa poprostu tragedia, szef jest mało kontaktowy robi po swojemu inwestor czuje sie jak obcy na budowie, dom mam zbudowany strasznie okreslam to szałas albo bunkier wszystko krzywo !!! ODRADZAM ZDECYDOWANIE !!! Proszę rowniez o kontakt z osobami ktore miały zbudowany dom przez Marka Kantka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 15.09.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Pan Derwich - dekarz, cieśla i matacz. Przyłączam się to wszystkich opini na jego temat. Po zgodnieniach nie dość że nie przyjechał to cena wzrosła o 30 %. Pan ten tylko przez pomyłkę znalazł się w wykonawcach solidnych. Absolutnie odradzam współpracę z tym Panem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 21.09.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam! Dolączyłam do grona poważnie zawiedzionych współpracą z tym panem. Większość dachu zrobił, po tym jak w końcu pogonił ekipę swojego kolegi która się strasznie ślimaczyła, ale po ociepleniu budynku nie mogliśmy się doprosić o obróbki i osadzenie okien dachowych - do dzisiaj!! a zaczynał w pażdzierniku i dach nadal nie jest skończony. Unika rozmów, nie odbiera telefonów itp. Jest nie poważny, chociaż zapowiadało się, że będę go dalej polecała. Na szczęście dla innych - nie zdążyłam. ZDECYDOWANIE ODRADZAM Pana DERWICHA. Proponuję to wytłuścić aby było bardziej widoczne ZDECYDOWANIE ODRADZAM Pana DERWICHA - na czarną listę z panem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sopranos 26.09.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Wielkopolska Uważajcie na firmę murarską szef firmy Marek Kantek z Prusinowa gmina Zerków (wielkopolskie). Mam zbudowany dom przez tego gościa poprostu tragedia, szef jest mało kontaktowy robi po swojemu inwestor czuje sie jak obcy na budowie, dom mam zbudowany strasznie okreslam to szałas albo bunkier wszystko krzywo !!! ODRADZAM ZDECYDOWANIE !!! Proszę rowniez o kontakt z osobami ktore miały zbudowany dom przez Marka Kantka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 26.09.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Kupując styropian pytajcie o producenta i unikajcie wyrobów ze Styropozu. Faktycznie, kupiłem styropian ze Styropozu i okazało się, że nie trzyma wymiaru w żadna stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts