Fiolla 27.09.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Ostrzegam wszystkich forumowiczów przed firmą MARTOM ze Swarzędza, producentem okien na profilach Aluplasta.Okna zamawialiśmy w punkcie sprzedaży na Wierzbięcicach, gdzie zostaliśmy dobrze obsłużeni w sympatycznej atmosferze.I na tym pozytywy się kończą. Na dzień przed uzgodnionym 4 tygodnie wcześniej montażem, o godzinie 17.15 zadzwoniła spłoszona panienka informując, że trzeba przesunąć termin montażu, bo nie ma okna. Na pytanie którego odparła, że nie wie, i tak się poplątała w zeznaniach, że wyszło w końcu na to, że okien w ogóle nie ma...Montaż został ostatecznie przesunięty o jeden dzień, okna zostały cudownym sposobem wyczarowane.O samych oknach teraz. Fuszerka, dekor nie dochodził do narożników, więc te ubytki zamaskowano jakimś brązowym klajstrem, między uszczelką a profilem jest milimetrowa szpara, łączenia profili są niedokładnie wykonane, prześwituje coś białego. Zauważyliśmy też dziurę w narożniku okna, gdzie szyba nie dochodzi do uszczelki.Zgłosiliśmy do firmy reklamację, JUŻ po trzech tygodniach ktoś raczył się z nami skontaktować (zresztą po naszej interwencji) i na budowę przyjechał serwisant. Obejrzał okna, cyknął kilka zdjęć i powiedział „A czego się Państwo spodziewali, przecież MARTOM to tania firma” – bez komentarza. Zasięgnęliśmy rady w Sądzie Konsumenckim, napisaliśmy do MARTOMU już kilka pism, w których przedstawiliśmy nasze stanowisko, z zaznaczeniem, że produkt jest niezgodny z umową i oknem wzorcowym wystawionym w punkcie sprzedaży.Niedługo potem okno wzorcowe w punkcie na Wierzbięcicach znikło...Jeszcze kilka słów o umowie. Sporządzona jest w sposób niekorzystny dla kupującego, brak wyszczególnienia warunków gwarancji, firma wymaga zadatku i wpłaty pozostałej kwoty przed montażem, co stawia klienta na z góry przegranej pozycji. Brakuje też kopii norm i aprobat technicznych, z którymi niby okna są zgodne.Zalecam więc maksymalną ostrożność w kontaktach z firmą Martom, dokładne obejrzenie okien, zwłaszcza detali takich, jak uszczelki i narożniki przed montażem i w razie najdrobniejszych zastrzeżeń odesłanie okien do fabryki a firmy na drzewo. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariokoko 28.09.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Niesolidni jakich spotkałem w Środzie Wlkp.: Wabich (obaj bracia) - jeden cieśla co zrobił mi krzywy dach, drugi murarz co zrobił mi krzywy strop. Wabich murarz mówił przy tym, że jego ekipa jest niepijąca - co to by było gdyby jeszcze pili. Iwański (z Wrześni) - okazał się być złodziejem bo wynosił płytki z mojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 30.09.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Taki wątek już istnieje, radzę post umieścić tu: http://forum.muratordom.pl/czarna-lista-niesolidnych-wielkopolska,t27800-60.htmPozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 30.09.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Nie rozumiem dlaczego szlag Cię trafia, czy wszyscy muszą być zadowoleni z jego pracy? Ja opisałam przygody z panem Mariuszem na podstawie naszych własnych doświadczeń. Mam takie samo prawo odradzić fachowca jak Ty polecić. To pierwsze. Po drugie. Na początku swojej wypowiedzi wyraźnie napisałam, że nie będę wypowiadać się co do wykończeniówki, bo pan Mariusz u nas jej nie robił. Być może w wykończeniówce jest dobry. Ja skoncentrowałam się tylko i wyłącznie na pracach u nas wykonanych, z których, delikatnie mówiąc, nie byliśmy zadowoleni. Oczywiście życzę z całego serca zarówno Tobie, jak i innym forumowiczom, u których pan Mariusz robi wykończeniówkę, żeby mieli pięknie wykończone domy. Minęło trochę czasu, tochę już ochłonąłem, że osoba, którą poleciłem, trafia na czarną listę. Zobacz Żuczku, kogo się tutaj wpisuje. Oszustów, ludzi którzy biorą zaliczki i potem nie odbierają telefonów, majstrów którzy spierniczyli wszystko. Czy to możesz powiedzieć o Mariuszu? P.s.1 Od ponad tygodnia robi u mnie wykończeniówkę. Od ocieplenia poddasza, przez płyty G-K, po kafelki i gładzenie ścian. Z tym, że to i tak nie ma teraz większego znaczenia, bo najbliższe wolne terminy ma na połowę 2008 roku.... P.s.2 Mimo wszystko po Waszych wspólnych perypetiach wyciągnął wnioski. Jest już w pełni mobilny, bez skazywania się na żonę, i zatrudnił pracownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariokoko 01.10.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Niesolidni jakich spotkałem w Środzie Wlkp.: Wabich (obaj bracia) - jeden cieśla co zrobił mi krzywy dach, drugi murarz co zrobił mi krzywy strop. Wabich murarz mówił przy tym, że jego ekipa jest niepijąca - co to by było gdyby jeszcze pili. Iwański (z Wrześni) - okazał się być złodziejem bo wynosił płytki z mojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 14.10.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Ostrzegam przed firmą P.W. BART z Owiński - kupowałam bloczki betonowe za ponad 7000. W czerwcu wpłaciłam całą kwotę brutto, bloczki dostałam, ale faktury do dzisiaj nie! Wysłałam kilka monitów, właściciel co tydzień od 4 miesięcy zapewnia mnie, że już ją wysłał Fakturę potrzebuję do rozliczeń z US. Nie wiem jak facet prowadzi księgowość przyjmując pieniądze na konto firmowe i nie wystawiając klientowi rachunku, a ma obowiązek przynajmniej fakturę zaliczkę natychmiast wystawić! Sprawę kieruję do właściwego Urzędu Skarbowego, bo już innej drogi nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
druti 17.10.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 qwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 24.10.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 ostrzegam przed technikiem budowlanym, który podejmuje się adaptacji projektówMarek Przytulski z Lubasza Moją historię opisalam na Grupie Wielkopolskiej - zaczynających wiosna 2007. Na prawdę, nikomu nie życzę takich kłopotów, które przez niego mieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha_g 30.10.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Ostrzegam przedfirmą B.K. Bud S.C z siedzibą Krzyżówki 10A Koźminek. właściciel Radosław Biś obiecuje profesjonalne wykonanie tynków gipsowych. U mnie ekipa siedziała 5 dni. Fakt zrobili tynki, jednak ich jakość pozostawia wiele do życzenia ( na 2 metrowej łacie dziury 1,5 cm - według "fachowców" z w/w firmy to norma, tynki wogóle nie są gładkie i nie jest to wina materiału - po prostu panowie zarzucają tynk raz przejadą łatą i to wszystko - zero zagładzania, na ścianie pełno rys itd. - niewierzących zapraszam do obejrzenia- na miejscu, mogę też przesłać zdjęcia). Mimo próśb o wystawienie do dnia dzisiejszego nie dostałam faktury. Od sąsiada wzieli zaliczkę, kilkakrotnie przekładali termin wykonania tynków aż w końcu sąsiad zrezygnował z ich usług - do dnia dzisiejszego nie dostał pieniędzy spowrotem ). Dodam tylko że byłam na tyle głupia że zapłaciłam za wykonanie usługi i pojechałam na wakacje wierząc ze "fachowcy" wykonają należycie swoją pracę....Firma reklamuje się na allegro pod nickiem bkbud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
To_masz 30.10.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 1. zgłoś do urzędu skarboweg 2. rzecznik praw konsumenta albo coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushashi 31.10.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Zdecydowanie odradzam wszystkim potencjalnym klientom.Budowaliśmy dwa domy zachęceni przyzwoitymi cenami w marcu wszystko kupilismy zapłacilismy-od kwietnia wydzwaniałem prosiłem o dowóz zakupionego towaru w obawie że jak bedzie potrzebny nie dotrze na czas-szef Pan Maciej zapewniał że wszystko dowiozą na nie mam sie martwić..moje obawy okaząły się sluszne dziesiątki telefonów którye odbiera w niczym nie zorientowana Pani,8 ludzi stoi i czeka za towarem koszmar mnóstwo nerwów zakupiona cegła została zamieniona na inną ponieważ tej którą kupiłem nie ma i nie bedzie ,nieuprzejmi niechętni kierowcy byle jaki sprzęt(nigdzie nie wjedzie a wiadomo jak wiosną) i nie jestem odosobnionym przypadkiem pracownicy w przypływach szczerosci mówią że nie dają rady woza tylko tym co już stawiają sprawę na ostrzu noża-chcecie mieć takie problemy?Hurtownia Tina Gniezno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmaj 08.11.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Kogo jeszcze oszukał Andrzej lub Krzysztof Malcher (stolarnia - Koziegłowy)? Mnie miał postawić drewniany domek. Podpisał umowę, wziął zaliczkę i już się nie pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariejo 08.11.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Odradzam malarza p. Darka z Puszczykowa 669426918, powolny partacz. wszyscy sa winni on jest idealny Maluje po 3 razy i ciagle wychodza... PARTACZ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiulllenka 10.11.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Jezeli ktos ma duzo czasu,nerwów i pieniędzy na telefonowanie do serwisantów i lubi wyczekiwac w domu na umówionego "fachowca" który i tak nie przyjedzie ani o tym nie poinformuje to polecam Ja już czekam za naprawą pieca pół roku, który jest a właściwie już był na gwarancji. Ul.Niegolewskich 9 Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuzzie tendencies 16.11.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Chcę przestrzec wszystkich szukających geodety w Poznaniu przed Panem Mariuszem Naskrętem, mającym swoje biuro w Kórniku. Nierzetelny, niesłowny, zwodzi i lawiruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 21.11.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Instalatorstwo wod-kan-gaz Ożarek - Pobiedziska. Gość potrafi się roześmiać w nos przez telefon, na pytanie (2 miesiąc) kiedy przyjedzie i przykręci (dosłownie) dwa termometry monitorujące temperaturę podłogówki.Oczywiście wziął zapłatę za całość. Ten drobiazg miał dokonczyć "za chwilę". Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 24.11.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Ostrzegam przed firmą ]OK- BUD KRZYSZTOFA BRODNIAKA ZE ŚRODY WLKP.[/b] Wykonuje mocno zawyżony kosztorys wstępny w celu uzyskania jak najwyższej zaliczki. W naszym przypadku zaliczka wystarczyła na wykonanie fundamentu w stanie surowym chociaż z naszych końcowych wyliczeń wynika, że to i tak za dużo. Co najśmieszniejsze to fakt, że facet każe sobie jeszcze dopłacić. Termin wykonania fundamentu przeciągnął z początku września do połowy listopada przez co uniemożliwił jego pełne wykonanie (izolacja i ocieplenie). Najgorsze, że wykonał go niezgodnie z projektem!!! Różnice wymiarowe w poszczególnych pomieszczeniach wynoszą od 10 do 20 cm. Ujmując krótko to nie dość, że naciągacz to jeszcze partacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 26.11.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Odradzam architekta-konstruktora KAZIMIERZA KUNCEWICZPodjął sie wykonania projektu i przez kolejne 3 tyg nie odbiera telefonów. Umawia się SMS na spotkania na które nie dojeżdza.Po prostu niesłowny i niekompetentny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm13 11.12.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Wiesław Mierzbiczak DACH-BUD Tarnowo Podgórne - Krzeszkowice człowieka tak nieuczciwego w życiu nie spotkałam!!!! Partacz i naciągacz. Jeżeli chcecie zaoszczędzić pieniądze i nerwy to się go wystrzegajcie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 11.12.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 mm13 - napisz chociaz dlaczego , co zrobil, bo tak to nawet konkurencja moze oczerniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts