pralina 03.07.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Witam was serdecznie, podczytuje forum od dluzszego czasu i wiele razy wprowadzaliscie w pomieszczeniach takie zmiany i uklady na ktore nigdy bym sama nie wpadla - przychodze wiec z wlasna lamiglowka W zalaczniku znajduje sie mieszkanie, wpisalam najwazniejsze wymiary. Poczatkowo uklad pomieszczen zostanie bez zmian - czyli kuchnia w kuchni, salon w salonie. Potrzebuje jednak wiedziec od razu, jak bedzie to wygladalo za pare lat, kiedy kuchnia zostanie przerobiona na sypialnie (pod podloga pojda przylacza do kuchni, stad musze wiedziec wczesniej). No i tu mam problem. Jak w tej przestrzeni rozplanowac kuchnie, stol (moze byc okragly, rozkladany), naroznik i tv, pamietajac o tym ze bedzie tam tez kominek? (prosty, nowoczesny, narozny). Nie bede przedstawiala moich duman (wiekszosc nich rysuje na kartce bo totalnie nie ogarniam niestety wszystkich madrych programow), zeby nie sugerowac. Bede bardzo wdzieczna za propozycje ps ciagle dumam tez nad lazienka, w malym wc planuje garderobe na kurtki + pralke, troche mi zal przestrzeni ale w przedpokoju nidyrydy szafy upchac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 03.07.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Nie za bardzo rozumiem po co teraz robić coś co potem ma być przerobione? nie lepiej od razu zrobić 2 sypialnie.Gdzie poźniej chcesz mieć kuchnie i co z wentylacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pralina 03.07.2013 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 kinka, wiem ze to sie moze wydac dziwne, ale po wytlumaczeniu mam nadzieje przestanie Salon z kuchnia i tarasem tworza piekna przestrzen. Gdybym od razu miala przenosic kuchnie do salonu, zostalabym z pustym, nieuzywanym pokojem (ew mogloby tam stac biurko z komputerem), tylko dlatego, zeby KIEDYS w koncu zrobic tam pokoj dzieciecy/nasza sypialnie. Do tego czasu jeszcze zdaza spokojnie uplynac 4 lata jak nie wiecej. Nie widze wiec sensu upychania wiekszej ilosci mebli na mniejszej przestrzeni, wole za kilka lat zrobic maly remont. Wentylacja nasz majster obiecal sie zajac bez problemu. Wiekszym problemem bylo przeniesienie instalacji do salonu, na szczescie da sie to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.07.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Ale kuchnię za te 4 lata będziesz musiała pewnie wyrzucić... Szkoda pieniędzy i demolki Mieszkam 4 lata i nie wyobrażam sobie totalnej przeróbki połowy mieszkania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) Tutaj wersja z przenoszeniem kuchni. http://images33.fotosik.pl/710/a1fbd94a45c1f260.jpgMusiałam zmniejszyć odrobinę łazienkę, bo pokój dziecka robił się za mały na ustawienie mebli. Dodałam też miejsce na normalne szafy w przedpokoju. Mozna w nich schować również odkurzacz, szczotki.Kuchnia dwurzędowa, z półwyspem osłniętym od strony salony ścianką (wysoką czy niską to już zalezy od upodobań) Edytowane 3 Lipca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 A tutaj wersja bez przenoszenia kuchni: http://images38.fotosik.pl/2094/c632cae4f63c8eac.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 03.07.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 To ja dorzucam od siebie:http://img266.imageshack.us/img266/2351/d80o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) można też zamienic funkcjami pokoje i pokój dziecka umieścić z dala od salonu:http://images41.fotosik.pl/2089/936f5b557b25e5f8.jpg Dodatkowo wygospodarowałam składzik. Łóżko małżeńskie na planie ma szerokosć chyba1,8-2 m. Jak wybierze się węższe 160 cm to pomiesczzenie będzie przestronniejsze. Edytowane 8 Lipca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pralina 05.07.2013 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 wow, rewelacja, nie wpadlabym na te pomysly nigdy! W kazdym podoba mi sie przynajmniej jeden element, a pomysl kinki z pokojem w drugiej czesci salonu jest super! Dziekuje:) A tak bez zmian, ustawiajac w salonie tylko naroznik/kanapy, stol, tv i kominek - jak myslicie jaki uklad bylby najkorzystniejszy? Jestem w stalym nieustajacym szoku i zachwycie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pralina 30.07.2013 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 a co sadzicie o takim ustawieniu? (oprocz niezachowania trojkata w kuchni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.07.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 ja nie lubię kanap w kuchni. Stąd tak otwarta kuchnia ze zmywarką czy pracującym okapem nad uchem, gdy leżę na kanapie i oglądam film kompletnie odpada.Kuchnia to kuchnia a salon to salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts