darek2009 03.07.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 W poszukiwaniu piętrowej kostki "optymalnej" znalazłem projekt PROSTY z pracowni domoweklimaty.pl: http://www.domoweklimaty.pl/pl/projects/index/sortby/powierzchnia_uzytkowa/project/2971/slug/projekt-domu-prosty Z minusów: brak garażu, mała kuchnia. Coś jeszcze? Czy ten dom będzie drogi w budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek2009 04.07.2013 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Kolejny minus to duże okna. Ale to można zmienić. Pewnie ze szkodą dla wyglądu elewacji, ale z korzyścią dla funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.07.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 nie powinen być drogi, bo jest mały Ale bez sensu dla mnie sa dwa kominy, zwłaszcza jak kotlownia sąsiaduje z kominkiem. Jakie planujesz ogrzewanie? Garaż bez problemu mozna doprojektować i połączyć z wiatrołapem. Do garażu można przenieść kotłownię i w ten sposób uzyskać pokój na parterze. Garaż bez kotłowni można wybudowac w lekkiej technologii (nawet szkielet) i tym samym obniżyć koszty budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.07.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 (edytowane) gdyby odwrócić bieg schodów mozna by od strony kuchni wybić przejście do mini spiżarki.Trochę poprzesuwałam ścianki:http://images37.fotosik.pl/2111/fdb956aeb0a5970a.jpg Założyłam ogrzewanie gazowe. Kominek panoramiczny - do oglądania z dwóch lub trzech stron. Warto doprojektowac wąskie naświetle do wiatrołapu - np. przy ścianie ze schodami. Na piętrze zamiast garderoby zrobiłabym łazienkę dostępną z pokoju rodziców lub pralnię. Edytowane 4 Lipca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts