marekbo 05.07.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Witam, Prosty odcinek 50mb przy ogrodzeniu, ale jest to teren gdzie wody gruntowe są wysokie w tym miejscu zwykle rosła trzcina (gdy działką jeszcze nikt się nie interesował). Gleba jest tam wilgotna tam trochę było czuć smrodek gdy kopaliśmy w tym miejscu . Wiem że prawie wszyscy dają korę, ale nie wiem czy po ulewach mi nie wypłynie . Widziałem że Mcdonald (u nas przynajmniej) dał kamienie polne, takie kolorowe ja właśnie ich mam bardzo dużo i nie mam co z nimi zrobić. Nie wiem co lepsze w taki układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 05.07.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 jak masz dużo kamieni, daj lepiej same otoczaki, bez agrowłókniny, żeby dodatkowo nie dusić nia ziemi, która i tak juz ma miejsca z warunkami beztlenowymi ( zapach). Wiem że to tez nie jest super rozwiązanie, bo potem , przy sadzeniu czegoś jest wybieranie kamieni, które wkleja się w ziemię.sama kora na ziemię byłaby znacznie lepsza pod tym względem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.07.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 ciekawe jak będą wyglądały zywotniki w przyszłym roku, posadzone w miejscu rozkładu beztlenowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbo 29.07.2013 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Zapomniałem napisać że niedawno kupiłem 200 ton czystej ziemi z wyciętego lasu. Ziemia przez wiele lat była z hałdowana. Operator zrobił mi odkrywkę i ładował czarną jak węgiel ziemie. Może stąd ten zapach, zresztą już nie czuć. Czy powinienem coś z tą ziemią zrobić zanim posadzę na dobre trawę?. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.07.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 na początku warto sprawdzić odczyn a i zawartości podstawowych składników mineranych nie zaszkodzi.W glebie może być dużo węgla ale bardzo mało azotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts