Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fantazje ... nie erotyczne :-)

Gość

Recommended Posts

Wczoraj było losowanie lotto, gdzie szóstka wynosiła jakieś 4 bańki

Tak sobie siedziałem i sie zastanawiałem jak by wyglądał mój dom gdybym to właśnie ja został tym szczęśliwcem :-)

Na pewno bym miał basen w środku, salę audio-video i kabriolet przed chatą.

A Wy?

Uruchomcie wyobraźnie :-)

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A Wy? Uruchomcie wyobraźnie :-)

Dom zbudowałabym tak, jak zaplanowałam. Taki mi zupełnie wystarczy. Ale podniosłabym standard wykończeniówki. Takie są teraz niektóre podłogi: i drewniane, i z terakoty. Pewnie wybierałabym strasznie długo :wink: A te stiuki na ściany, materiały na zasłony ściągnęłabym z WB. Na pewno zadbałabym także o to, aby dom był "inteligentny". Uwielbiam wszelką technikę i martwi mnie to, czy wystarczy mi pieniędzy na system automatycznego podlewania. Samochód pewnie i tak kupiłabym używany - prawo jazdy właśnie robię i kupowanie nowego byłoby w tym przypadku bezsensownym zakupem. Resztę pieniędzy przeznaczyłabym na: 1. mieszkanie dla córki (na razie nazbierałam jakąś 1/4), 2. emeryturę (jakieś miłe obligacje), 3. PODRÓŻE! Nie wyobrażam sobie życia bez podróżowania i bardzo chciałabym wreszcie wyjechać do Afryki, ale nie tam Maroko czy Tunezja, ciągnie mnie nad jezioro Malawi 4. Dobroczynność (obrzydliwie to brzmi po polsku) - własnym szczęściem warto się dzielić, inaczej jest jakieś takie, no nie wiem jako to napisać - niepełne chyba będzie najlepiej, 5. rozwój prowadzonej przeze mnie firmy.

Gość cynik

no, farciarzy było dwóch, po półtorej bani na bańkę minus podatek 10%.

jak trafię, to się będę martwił co dalej :lol:

Znam dwa takie przypadki. Jeden szczęśliwiec zbudował dom, objeździł pół świata, świetnie zainwestował pieniądze, oczywiście zrezygnował z pracy. Teraz popadł w apatię, nic mu się nie chce. Szuka pracy!

Drugi, o którym opowiadali mi moi murarze, przepił wszystko, żona od niego odeszła.

Może lepiej ni kusić losu? :D

• 2 weeks później...
  • 3 years później...
4 banie jak się tak lepiej zastanowić to wcale nie tak dużo na realizacje marzeń. Chciałabym mieć dworek a najlepiej zamek, generalny remont + meble itp + doprowadzenie parku do świetności tak ze 4 ha, oranżeria, bażanciarnia i staw i.......... już jestem na dużym kredycie , a gdzie stajnia i araby. Dalej bym musiała pracować i to 10x tyle aby to wszystko utrzymać. Często oglądam stare dworki i takie tam ruiny, mój M ma już dość, bo za każdym razem twierdzę, że kiedyś w takim zamieszkamy :D . Umeblowany dworek mam w głowie od dawna, nawet mam juz pomocnik i pensjonarkę do niego. Często robie sobie wizualizacje swoich marzeń jak tam jest pięknie. Marzenia dobra rzecz :D

to i ja się podzielę swoją refleksją:

siedlisko nad jeziorem (Mazury - mój sentyment), min parę hektarów, tak aby nikt obcy się nie kręcił w okolicy, jakiś wolny zawód, lub jakieś uprawnienia projektowe, tak aby zajęcie było

a, żeby było weselej to powiem/napiszę co mi sie zdarzyło:

kumulacja - 6 banieczek, a u mnie na kuponie piątka (na chybił trafił), szósta liczba 22, a żeby zgarnąć 6 baniek musiałbym mieć punkt wyżej - 23 :(

nikt nie wygrał, była następna kumulacja 9 baniek i trafiły chyba 3 (czy 4) osoby

od tamtej pory (3 lata) nic powyżej trójki, a i to rzadko

Uwielbiam o tym marzyć..... 8) Wszystko mam już obcykane :wink:

Po pierwsze : naszą połówkę bliźniaka zostawiam szwagrowi a sami budujemy extra chatę gdzies w pobliżu nad jeziorkiem :D

Po drugie: wykańczam na cacy domy rodziców, siostrze kupuję mieszkanie w mieście (na wsi jej się niezbyt podoba :wink: ), bratu wpłacam okrągłą sumkę na bezsensowną lokatę :wink: żeby mógł ruszyć jak dorośnie i zmądrzeje :wink:

Po trzecie: każdemu po fajnym wozie, dla nas dodatkowo motor - chyba ze ktoś jeszcze by reflektował :wink:

Po czwarte: chłopaki (mąż, brat, szwagier) otwierają stacje diagnostyczną a dziewczyny (ja, siotra, przyszła żona szwagra) salon pięknosci 8)

Po piate: podróze, podróze, podróze

Po szóste: wszystkim wujkom i ciotkom i babciom po równej miłej sumce :D

No...to chyba na tyle :wink: ..mam nadzieję, że wystarczy kasy :lol:

Po czwarte: chłopaki (mąż, brat, szwagier) otwierają stacje diagnostyczną a dziewczyny (ja, siotra, przyszła żona szwagra) salon pięknosci 8)

Rozumiem, ze kazdemu to, co potrzebne? :roll: :lol:

p.s. Na pewno by sie okazalo, ze masz duza wieksza rodzine i oczekiwania i musialabys rozdac wszystko, zeby wszyscy dostali "sprawiedliwie". A i tak polowa mialaby zal, ze dostala za malo... A druga polowa, ze tamci dostali za duzo...

Rodziny raczej nie uszczesliwisz pieniedzmi.