Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fantazje ... nie erotyczne :-)

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

na moje marzenie to nie wiem czy 20 mln by starczylo :( (moze euro :))

A cóż to za marzenie? :o

heh - moim marzenem - ale takim naprawde z rozmachem jest miec dom na... WIELKIM LUKSUSOWYM JACHCIE (ew. malym statku?)

Ale takim wieeelkim, przepieknym, luksusowo wykonczonym - no taki dom na wodzie (arabscy szejkowie chyba sie tak woza czasem :wink: )

No np cos w tym stylu ew. odrobine mniejszy (choc wolalabym inny kolor :roll: :lol: )

http://bi.gazeta.pl/im/6/2872/z2872616G.jpg

plus oczywiscie minimum zalogi do obslugi (streowanie, sprzatanie itp.) tegoż

No i jak bym chciala byc chwile np w takim Monte Carlo to bym sobie cumowala a jak by mi sie znudzilo to myk - i płyniemy do wybrzezy Brazyli :wink:

No wiec - by mi nie starczylo :( - moze te euro na zakup ale co z utrzymaniem :(

ps. rrmi myslalam tez kiedys o stworzeniu schroniska dla psow i kotow - ale takiego pieknego z czystymi pokojami dla zwierzakow, taki bardziej hotel dla bezdomnych zwierzat nniz schronisko

No coz - chyba musze sie bogato wydac za mąż :wink:

Po czwarte: chłopaki (mąż, brat, szwagier) otwierają stacje diagnostyczną a dziewczyny (ja, siotra, przyszła żona szwagra) salon pięknosci 8)

Rozumiem, ze kazdemu to, co potrzebne? :roll: :lol:

p.s. Na pewno by sie okazalo, ze masz duza wieksza rodzine i oczekiwania i musialabys rozdac wszystko, zeby wszyscy dostali "sprawiedliwie". A i tak polowa mialaby zal, ze dostala za malo... A druga polowa, ze tamci dostali za duzo...

Rodziny raczej nie uszczesliwisz pieniedzmi.

Wiesz ja mam dobre serce :wink: ale na głowę włazić sobie nie daję - kazdy by dostał tyle ile uważam za słuszne, a ewentualne żale to juz nie mój problem - z resztą ja mam bardzo "czytelny" i rozkład rodziny - każde z rodziców (moich i męża) ma od 1 do 3 sztuk rodzeństwa - ze wszystkimi utrzymujemy kontakt, takze jest fajnie :D

heh - moim marzenem - ale takim naprawde z rozmachem jest miec dom na... WIELKIM LUKSUSOWYM JACHCIE (ew. malym statku?)

Ale takim wieeelkim, przepieknym, luksusowo wykonczonym - no taki dom na wodzie (arabscy szejkowie chyba sie tak woza czasem :wink: )

No np cos w tym stylu ew. odrobine mniejszy (choc wolalabym inny kolor :roll: :lol: )

plus oczywiscie minimum zalogi do obslugi (streowanie, sprzatanie itp.) tegoż

No i jak bym chciala byc chwile np w takim Monte Carlo to bym sobie cumowala a jak by mi sie znudzilo to myk - i płyniemy do wybrzezy Brazyli :wink:

No wiec - by mi nie starczylo :( - moze te euro na zakup ale co z utrzymaniem :(

jak na wodzie

to bym raczej sie skusił na coś takiego

http://j.luxlux.pl/l42/8ef8e79e000ac66f45e5f9d6/225326.jpg

http://j.luxlux.pl/l280/bf303f750025108b45e5f9f3/225354.jpg

http://j.luxlux.pl/l764/34c7f2b80025c18745e5fa03/225411.jpg

http://j.luxlux.pl/l1230/ce5aa9ee00130c2745e5fa22/225442.jpg

http://j.luxlux.pl/l1074/a9985d43001bf7e845e5fa17/225429.jpg

albo coś takiego

http://www.sunreef-yachts.com/nc/content/sailing/sunreef122/img/sunreef122_1.jpg

nie przepadam za zbyt wielkimi :D i tylko motorowymi, chociaż czasami...

no to może i ja pomarzę :)

Nic bym nie zmieniał

- wykończyłbym chałupę; ogrodziłbym teren, założyłbym hippoterapie (hucuły); kupiłbym auto 4x4 i ....

Otworzyłbym restaruację - 3 poziomy - styl brazylijski - płacisz raz papu do woli.

Parer - Aameryka środkowa i południowa

piętro - Australia

II piętro - Eeuropa

III pietro - bliski i daleki Wschód

Takei byłyby tam podziały ze wzgledu na rodzaj przrządzanych kontynentalnych potraw...

Mam projekt w głowie co najfajniejsze - i miejsce na budowę - tylko kasiory mi potrzeba - te 4 bańki to własnie na to wszystko by i starczyło...

Acha i jeszcze jedno - zróbiłbym odwiert geologiczny (mam pod własnymi nogami wody geotermalne (głebokość 1 300m) i otworzyłbym Aquapark - (ale na to trzeba nastepne 4 bańki)

Sebo8877

Barbossa tak tak! moze ciut wieksze - po prostu nie umialam znalesc odpowiednich zdjec :wink:

tzn bardziej z rozmachem pomieszczenia i na pewno wyzsze :):):) ale ten kierunek :)

tu są propozycje i takie co już pływają, dla mnie bajka

ciut za male :wink: :lol:

to nie mial by byc tylko luxusowy yacht :wink: ale luksusowa rezydencja na jachcie :wink:

Prawdę mówiąc, to nie chciałabym, wygrać w totka. (chyba że ze względu na rodzinę, ale lepiej nie kusić losu)

Mam wszystko co potrzeba.

Marzenia, które pozostały staramy się z mężem powoli realizować.

Dobrze mi tak jak jest :wink:

:o :o :o :o Naprawdę nie chciałabyś wygrać???

hmmm

może i masz rację :D - duże pieniądze - duży kłopot :D

Prawdę mówiąc, to nie chciałabym, wygrać w totka. (chyba że ze względu na rodzinę, ale lepiej nie kusić losu)

Podobnie sobie tłumaczę każde pudło przy kumulacji ;) Przecież pula to kwestia prawdopodobieństwa. Skoro trafiam w coś o tak niskim p, tzn. że mam skłonności do wydarzeń nadzwyczajnych, a o ileż większe prawdopodobieństwo wystąpienia mają cięzkie choroby, kolizje drogowe itp. :o :wink:

A ja bym chciala :) ie wierze kompletnie w takie cos ze tu ogromne szczescie wiec zaraz dla rownowagi zdarzylo by sie cos zlego :)

Wygrywajac duza sume pieniedzy (wcale nie tam marne 4 mln ;)) otwiera sie sie tyle ogromych mozliwosci!!!

:roll: :D , do ktorych same chceci czy talent moga nie wystarczyc.

Np zwiedzeniie wszystkich najpiekniejszych zakatkow swiata i to bez szczypania sie czy starczy na to czy na tamto - bez pieniedzy - raczej malo realne - no sorry :/

Wydaje mi sie ze wiedzac ze szanse na realizacje takich wariactw sa niewielkie podswiadomie "wyrzucamy je z glowy" i skupiamy sie na malych codziennych "zyciowych" marzeniach. To oczywiscie naturalne i dobre (bo nie najwieksza glupota jest frustrowanie sie ze pewne rzeczy beda jednak nieosiagalne : zamiast cieszyc sie drobiazgami :)) ale mysle ze dobrze od czasu do czasu rozszerzyc troche horyzonty i pomyslec i pomarzyc o czyms ... ekstremalnie szalonym i wielkim :)

Nawet juz nie koniecznie dla siebie :) ale np. jednostki mniej egoistyczne niz ja :wink: moga wlasnie marzyc o duzych pieniadzach zeby miec mozliwosc pomocy innym . Takiej konkretnej i porzadnej .

to jest nas dwie :D

Podobnie sobie tłumaczę każde pudło przy kumulacji ;) Przecież pula to kwestia prawdopodobieństwa. Skoro trafiam w coś o tak niskim p, tzn. że mam skłonności do wydarzeń nadzwyczajnych, a o ileż większe prawdopodobieństwo wystąpienia mają cięzkie choroby, kolizje drogowe itp. :o :wink:

łeeee tam

prawdopodobieństwo wygrania w totka jest jednym z największych bo 1/2

albo wygrasz, albo nie :D