Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Hej :welcome:

Również posiadam projekt tego budynku i powiem tyle że idzie strasznie duuuużo stali ale to dobrze będzie solidny za miesiąc mamy zamiar lać ławy fundamentowe i również bym z chęciom powymieniał się opiniami na temat tego budynku:) pozdrawiam

Witaj Dora-2.

Jestem na etapie poszukiwania projektu. Obecnie zastanawiam się nad Dora 2 lub Hermes 2 G-2, Optymalny EM133 z Muratora. Czy wprowadziliście jakieś zmiany w projekcie, czy planujecie podnieść ściankę kolankową? Bardzo proszę o zamieszczenie fotek z realizacji I etapu, chętnie bym zobaczyła :)

Witam

Trochę osób już buduje ten dom. Na forum pprojekt.pl jest sporo wpisów:

http://plandomu.pl/projekt1232-dora__138_80_m,opinie-realizacja_z_budowy_projektu_dora___-3434.html

Trzeba by namówić tych ludzi żeby dopisali się tu bo tamto forum strasznie nieporęcznie jest, każdy wpis przechodzi przez moderatora i pojawia się z dziennym opóźnieniem.

pozdrawiam

• 4 weeks później...

Witam wszystkich :)

Prawdopodobnie i ja dołączę do grona budujących dom Dora 2. Właśnie sprzedałam poprzedni projekt , który był za duży...

Teraz szukam czegoś mniejszego i prawdopodobnie będzie to Dora 2. Także mam zamiar wprowadzić kilka zmian, m.in. powiększyć łazienkę, nad garażem zrobić pralnio-suszarnie,a także powiększyć okno z przodu domu.

Z budową chcemy ruszyć jakoś na jesień.

• 7 months później...
  • 9 months później...

Witam,

razem z mężem chcemy zacząć budować własny dom. Przejrzeliśmy już setki projektów i zastanawiamy się między DORA 2 a PARTY.

Jednak aby utwierdzić się w tej decyzji chcielibyśmy zobaczyć go "w realu"- w trakcie budowy lub w trakcie wykańczania.

Jeśli ktoś z województwa łódzkiego buduje ten dom, a także mógłby i chciałby go pozwolić nam obejrzeć to proszę o przez forum lub mailowy: [email protected]

Pozdrawiam i proszę o pomoc:)

• 1 year później...

Co do projektu Dora 2. Właśnie jesteśmy na etapie budowy fundamentów. Projekt trochę przesadzony jeśli chodzi o ilość materiałów, troszkę nie pasują mi wymiary w domu, co innego na kartce a co innego w realu ( jakieś to wszystko małe takie ). Reasumując > trochę żałujemy że nie zrobiliśmy indywidualnego np na wzór dory, pozmieniali byśmy wielkość pomieszczeń itp, koszt projektu nieznacznie wyższy ( z adaptacją wyszło nam 5100 ) ale zaoszczędziło by się sporo na materiałach.

pozdrawiam

Monika

• 8 months później...